Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 40

• 73 085
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Пепчо, жива и здрава да е малката принцеса! Много да ви радва!

Кюфтета с бял сос

# 571
  • София
Кестени по италианска рецепта. Едните са солени, а другите са сладки, аз предлагам сладките с кафява захар, канела и карамфил, на фурна . Който иска ще му кажа как се правят.

# 572
Пепчо, да ти е жива и здрава Михаела. Много да те радва, но и ти нея.

Аз също се нареждам за пърженица, но и за прясно зеле с наденица.

От мен днес едни бързи Бързи и лесни бонбони с ядки и сушени плодове

# 573
Марчева обожавам кестени пека си ги на тиган но при мен не ми се обелват хубаво т.е вътрешната ципа остава като махна черупката ще се радвам да споделиш как ги правиш тези ...

# 574
Наминавам набързо да почерпя за Димитровден.
ММ е именик.Tada
Пожелавам много здраве, обич, любов, късмет и успехи на всички празнуващи!

Тиквеник

Торта Рошла

# 575
Марчева,дай я тази рецепта за кестените,моля! Аз се пробвах,ама....не се получиха.

# 576
  • Варна
Марчева, а има ли вариант да дойдем да ни почерпиш едни кестени? Wink
Никога не съм приготвяла кестени, а обичам!
Ние сме на лещичка и измислена салата с пилешко, авокадо и царевица с майонезено-горчичен сос.

# 577
Честити да са празнуващите днес!
Палачинки от мен

# 578
  • София
`Начи е много елементарно, Великова ще те поканя на гости, но не само и теб, разбира се, нямам проблем, мила
Скрит текст:
Рецептата наистина я видях при италианците, как те приготвят кестени, много такива  рецепти имат, но и имат разкошни големи здрави кестени. Моите по всяка вероятност са чужбински, защото също бяха много едри. Всеки кестен се срязвате на кръст от страната където е по -дебел, по-издут, не е необхозимо да е огромен разрез, но нека и да се забелязва. Изплакват се, налива се достатъчно вода и се варят на котлон за 15 минути, времето се засича след като започне да ври водата. Отцеждат се. Приготвя се голяма плоска тава, или друга подобна, в нея се слагат две парчета алум. фолио на кръст, изсипват се кестените и се посипват с 1-2 ч . л кафява захар, пръчка канела и 3-4 розички карамфил. Затваря се фолиото отвсякъде и се пече на 200 градуса за 30-35 минути. Солен вариант - също се разрязват на кръст, варят се за 15 минути, изсипват се върху алум. фолио, върху което има посипана едра сол, това е важно да има сол, подправят се със зърна черен пипер, разхвърлят се,  клонка 1-2 розмарин, завиват се с фолиото и се пече на 200 градуса отново за 30 - 35 минути. Вътрешната им ципа, онази кафява кожичка лесно се маха, както съм показала на снимката и наистина  така приготвени имат повече вкус, усеща се сладостта на захарта, нищо че е само посипана върху...черупката им. В солен вариант също са приятни, леко лекантни, но аз съм за сладкото, по избор е.
. Това е.

# 579
  • Sofia
Пепчо, да ви е жива, здрава и щастлива Михаела! Simple Smile
Да са честити и днешните именици, късмет да им носи името! Simple Smile

Храна в кутия за моето слънце:

Мюсли
Манго, киви и смокиня
И салата - с киноа, манго, авокадо, чери домати и грилована царевица, с медено-чеснов-горчичен дресинг с олио от гроздови семки и сух кориандър;  чийзкек с маракуя

# 580
  • В царството на игрите:)
Скрит текст:
Чорбаджийска пърженица.Великова
още веднъж, благодаря! Малко я промених,но стана чудна
Как се прави тази пърженица? Simple Smile

# 581
На 35 страница,великова е дала рецептата за пърженицата.Аз я направих на фурна.

# 582
  • София

Пеп, честити 2 годинки на Мишето! Здраве, късмет и много радост!

# 583
Пепи, честит рожден ден на Михаела! Здрава и много щастлива да расте! Heart
Различен и вкусен хляб с тиква изпекох днес. С леко сладникав вкус е, мекичък и ароматен.😋🍞👩‍🍳
https://---shoretner923-3jE0tHS

# 584
  • Наоколо
Реване с грис и тиква

Общи условия

Активация на акаунт