Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 40

• 73 084
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Салатки - постоянното присъствие,

от останалите от основното ястие зеленчуци - част натюр,

част с майонеза,

и мусака ала гръцка, но със сурови продукти, т.е. без предварителна обработка на зеленчуците.

# 586
  • Варна
Ей, много тиква в тази тема. И аз барабар Петко с мъжете, тиквен хляб правих, със семките.

Печени ябълки и круши с гроздов сок, добавена заквасена сметана и орехи.

Редовната мусака  и салата цвекло.

# 587
Днешната ни вечеря си няма име. Хлебопекарната замеси тестото, което оформих на топки и наредих в кръг в тавата. В средата сложих плънка от лук, кайма, зрял боб и доматен сос. Към края на печенето чукнах яйца.

Великова, може ли рецепта и на твоя тиквен хляб. И аз съм от феновете на тиквата.

# 588
  • Sofia
Даре, в любимата ти рецепта за хляб добавяш пюре от тиква. Аз така бих направила. Simple Smile
Така съм правила козунак със спанак, с моркови... спаначената торта, морковена торта...

# 589
  • Варна
Dara888, точно както казва Морена. В случая утилизирах разни изостанали продукти. Прясно мляко и вода общо 200 мл, 1 суха мая, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. мед, 100 г варена тиква, 3-4 с.л. олио и към 450-500 г брашно. След първото втасване оформих руло и сложих семки за разкош. Втаса втори път, сложих във фурната и включих на 180 градуса. Чиста импровизация.

# 590
Благодаря, момичета! Гледам, че и на Бени рецептата е същата. И нейният, и на Великова изглеждат много вкусно и изкусително.
И да не е спам, една снимка на качамак. Миналата седмица правих.

# 591
Благодаря за пожеланията!

От снощната вечеря
 Салата - Домати под шуба

Телешки стек в плик на фурна с картофи

Десерта - парче от Рошлата

# 592
  • София
Фрикасе. 100 пъти съжалих,че купих черни чинии, всяка капка, пръстов отпечатък, пара от топлото,или капка засъхнала вода, всичко се вижда по нея.

# 593
  • Sofia
Храната за щерката... днес - в бяло общо взето...    

З - Мляко с грис, ябълка, орехи, канела и джинджифил
МЗ - Бананов мус с борвинки, малини и физалис и сладка Дука
Обяд - Домашен дюнер с купешки тортили, пилешко с Гирос подправка, сладки и лилави картофи, зеле, кисели краставички и млечно-фъстъчен сос... и щерката само повтаря "много вкусен дюнер, мамо, благодаря"... В бутилката е домашен сок от бъз
Simple Smile
Пък аз се радвам на вечно празните кутии, които ми връща. Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 16:20 от Morena

# 594
  • In transit
Моренка, тия неща девойката на един път ли ги изяжда?

# 595
  • Sofia
Мики,
Скрит текст:
първото е закуска (млякото с ориз - нали са онлайн, иначе яде по пътя и пращам нещо подходящо за целта), плодовете (банановият мус) са по средата между закуската и обяда - дюнерът,  сока и сладичкото.

# 596
Момичета,
Скрит текст:
страхотни сте.
Много апетитно е у всички. Yum
Ние у дома сме с Ковид и тия дни не ми беше много до готвене, особено като се има предвид, че нямаме вкус и обоняние. Но все пак трябва да се яде и днес проимах желание и за снимки, та..
Печено пиле на фурна с картофено пюре и туршийка:

Скрит текст:

И първия ми кекс с какао и орехи от 100г. насам. Чуден стана.

Скрит текст:
Пп И Честити да са всички, чиито поводи съм пропуснала. Бъдете живи и здрави и много се пазете. Hug Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 17:12 от Джаста Праста

# 597
Джасте, много е апетитно. И ние същото ядяхме под карантина.
Бързо да оздравявате! Simple Smile

На мен не ми е до манджи в последно време, ама ядем.

# 598
Джасте,бързо да оздравявате! А това пиле как го правиш не знам,но винаги ми прави впечатление.
От мен салата

Шницели от свински котлет

# 599
Да оздравявате, Джасте! Аз нямах апетит /и почти нищо не ядях, докато бях коронясана, но един ден рязко се обърнаха нещата и разбрах, че   вече  са на подоберние Simple Smile  
Преди малко изпържих последния си прибран ватос   https://pep-4o.blogspot.com/2021/10/blog-post_27.html  Ще си чакам лятото пак.  

https://pep-4o.blogspot.com/2017/01/blog-post_28.html Свинско с праз    

https://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post.html  Пиле с картофи яхния      

и леща-вече-не-гореща.

Туршията от вчера - няколко вида по малко, за асортимент да има

Хубава вечер и бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт