Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 40

• 73 093
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Пиле с мексикански подправки и ризото с наденица

# 511
  • Варна
Чорбаджийска пърженица и тиквени медали, пардон, сладки. Blush

# 512
Деспи,много се радвам,че сте ги харесали!
velikova,може ли рецепта за чорбаджийска пърженица?Мръвки виждам,значи ще ми хареса.

# 513
  • Sofia
... напомня за един Дамски каприз, само че той се правеше с мармалад, помня, че много го харесвах. ...
От мен Дамски каприз - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,787.msg7839.html#msg7839 Simple Smile

# 514
  • там където има винаги вятър
- с все още зелени домашни лимони.

Деспи - пу, пу скопосно момче имаш. И ММ прави доста неща, но такава погача и аз не мога да направя.

# 515

Мереленда, този сладкиш с ябълките и меренга ми напомня за един Дамски каприз, само че той се правеше с мармалад, помня, че много го харесвах. Би ли споделила рецептата, хапва ми се нещо с ябълки 🙂

Заповядай Simple Smile
Скрит текст:
3 яйца
180 г захар
120 г брашно
100 мл олио
1 равна ч.л. бакпулвер
1 ч.л. бадемова есенция
1 пакетче канелена захар

2 ябълки

За меренга:
1 белтък
щипка сол
70 г пудра захар (може и кристална)
20 г нарязани на ситно бадеми

Яйцата се смесват със захарта, канелената захар и бадемовата есенция и се разбиват до побеляване (около 3-4 минути).
На тънка струйка се добавя олиото при непрекъснато разбиване с миксер.
Бакпулверът се смесва с брашното и се пресява.
Добавя се на 3 части към яйцата, при непрекъснато разбиване с миксер.

Квадратна форма за печене (22х22 см) се покрива с пергаментова хартия. Разпределя се кексовата смес и се изравнява.
Върху нея се подреждат в редици тънко нарязани резени обелени ябълки. Кексът се пече на средна скара, в загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. Изважда се от фурната, а градусите се намалят на 140.
За меренга:
Белтъкът се разбива за 1 минута с щипка сол. Добавя се на 2-3 порции захарта и се разбива за около 4 минути.
Върху кекса с помощта на шпатула се разпределя белтъчната глазура. Поръсва се с нарязани бадемови ядки и кексът се връща във фурната за около 10-15 минути, докато белтъчната глазура хване коричка.
Изважда се, оставя се да се охлади и се нарязва на порции

Рецептата адаптирах от тук: GÂTEAU MACARON AUX POMMES
Направи си както ти допада повече Simple Smile

# 516
  • София
Св. гърди на фурна

Салатен микс със синьо сирене и лешници

Вкусно беше.

# 517
  • Варна
Peggy Bundy, ето рецептата.
Аз не сложих сирене, а пиперките замених с камби от туршия. Това нещо как пийва винцеее...
https://www.bonapeti.bg/recepti/chorbadzhiyska-parzhenitsa/

# 518
velikova,много благодаря! Знаех си,че е мойто,от пръв поглед го познах.Само краставицата ще си спестя.

# 519
  • София
Много лесно хлебче без месене!

https://www.instagram.com/mamascookingexperiments/

# 520
  • София
Моренка,
Скрит текст:
къде намираш панко галета, много ги харесвам, а все тъся и ги няма, сподели, моля ти се, благодаря!

# 521
Заешко със зеленчуци на фурна

и Дюлев сладкиш с бадемово брашно и орехи от блога на Пепеляшка, където чета пътеписите, пък току налетя и на някоя рецепта.

Безумно вкусно нещо, за пръв път го правя, в малко по-малка тава трябва да се пече.

# 522
  • София

И един индийски десерт опитах да направя, но сухото мляко ми беше малко и не стегна,но пък много се хареса и се изяде бързо.Това е останалото,което не се събра във  формичките.Но и от формичките с лъжички го изкусаха.Понеже не излезе от формичките не ставаше за снимка.

# 523
Пилешки бутчета с броколи

# 524
  • там където има винаги вятър

И почти готовата...

Общи условия

Активация на акаунт