Американски колеж - двадесет и четвърта тема

• 52 073
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, по повод на немския в 10клас. Да, има проблем, според мен, с изпита и нивото, което се очаква да имат учениците, което между другото въобще не съответства на информацията, която представиха в колежа при избора на втори език, че е добре да се избере език, който не е учен до момента, тъй като не се учел интензивно. В резултат, съм принудена за първи път да наемам частен учител, за да не е пълен аутсайдер детето ми по този предмет. Според мен информацията е подвеждаща и бих искала да предупредя родителите на по-малките ученици да внимават много при избора си и да не се предоверяват, както направихме за съжаление ние.
А по тема с ескалацията на проблем и вероятността да обърнат внимание от колежа. При нас има проблем и с друг учител, извървяхме целия път по правилника и дори не получихме отговор на изпратените мейли, така че се молим горещо след тази учебна година повече никога да не се засичат, но наистина съм изключително разочарована как се разминават разписаните правила, които подписваме всяка година и процедури и т.н., които уж трябва да се спазват и реалността.
Така че имайте едно на ум.

# 646
Добро утро
И аз забелязвам едно по-особено и леко злобничко поведение в определени учители. Странното е, че са все българи. Дано да е съвпадение!
Виждам, че в Gradelink масово започват да променят тежестите на вече минали домашни и тестове. И то надолу. Разликата, която се получава допълват с нови задания. Не ми се струва много редно. Тест с тежест 18% да се намали на 15 и за тези 3% да се сложи нещо ново.
И при вас ли е така?

# 647
  • София
Добро утро
И аз забелязвам едно по-особено и леко злобничко поведение в определени учители. Странното е, че са все българи. Дано да е съвпадение!
Виждам, че в Gradelink масово започват да променят тежестите на вече минали домашни и тестове. И то надолу. Разликата, която се получава допълват с нови задания. Не ми се струва много редно. Тест с тежест 18% да се намали на 15 и за тези 3% да се сложи нещо ново.
И при вас ли е така?
Погледнах в Gradelink, но тъй като нямам скрийн шот на първоначалната информация кое задание с каква тежест е, не мога да направя сравнение в детайли. Средните оценки по предметите сякаш са същите, каквито бяха и миналата седмица.

# 648
  • софия
Никога не съм се вглеждала в тежестта. Нямам идея дали я променят, не би трябвало.

# 649
Zvanche,
И аз така мислех, но вече на четвърти предмет попадам с промемени тежести😄
Домашни по Математика, които са били с тежест 2% вече са 0,91. И не говоря за едно домашно, а за 7-8.
Спорт. Нещо което е било 15% вече е 7,5. Останалите 7,5 са отишали за друг таск.
Определено тежестите са пипани и това води до промяна в процентите.
Сигурно ще ми се смеете, но като човек който последните години си изкарва парите с цифри съм направила мега лесен калкулатор на наборката. Нещото смята как би се променил крайният резултат ако на файнъла изкара определен %😄

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 12:39 от raly78

# 650
И аз не съм забеляза, но като Звънче, дори не съм запомнила кое с каква тежест е било. Не забелязвам някаква промяна в средния успех.
Рали, децата си имат такъв калкулатор, моята редовно смята и ме информира какъв би бил най-ниския процент на файнъл, за да й спадне оценка с 1 единица 😂

# 651
StefiZ,
Не знаех, че си имат такъв калкулатор😄
Обаче това е нож с 2 остриета. Моята хич не обича да учи по география и преди файнъла беше сметнала, че дори ако изкара 15% щяла да има 5 за срока. Пей сърце е положението😄😄😄
Имахме лека разправия. 15% на тото да ги играе ще ги направи. В крайна сметка 2 дни уж чете…

# 652
  • софия
Рали, децата си имат такъв калкулатор, моята редовно смята и ме информира какъв би бил най-ниския процент на файнъл, за да й спадне оценка с 1 единица 😂
Боже! Къде е този калкулатор? Подозирам, че моята блейка не знае, защото смята на глас пред мен.

# 653
Идея нямам от къде го е намерила, но смята 😄 Ще я питам.

# 654
Като чета за втория език и почвам да се чудя… И двете ми деца не са учили друг език освен английски преди Колежа, така че все ще е нов език. Дъщеря ми избра немски- харесваше й. Разбира се беше й трудно, но не невъзможно да се справя. Сега младежа не знам какво да го посъветвам  (ако ме пита де), защото съм учила френски преди 100 години, а испанският ми е тотално непознат (като немския). Ако следвам моята логика- немски- може да реши да учи с този език, но като си знам “стоката” ще си мълча, защото ще избере обратното.

# 655
Проблемът с немския не е до немския:), а до една госпожа по немски, която догодина се пенсионира Simple Smile такива са слуховете. А дано, защото, каквито и процедури да се прилагат на хартия, за нея специално явно не важат.
Друг е въпросът дали тези процедури са адекватни. За мен,  не!

# 656
Здравейте,
Разминаването идва в това, че не във всички катедри се качват всички задания за срока в грейдлинк отрано (мисля, че тази година ги задължиха, но някои единични учители не са го направили). Няма нередност, тъй като децата са предварително информирани всяка графа (т.е. общо всички домашни, тестове, т.н.) каква тежест има. Това, че едно домашно пада от 2% на 0.78% означава просто, че в началото само едно от тях е било качено и е взело целите 2%, отделени за него, а когато са качени общо три са се разпределили. В крайна сметка това, което виждате в момента е коректната оценка, а предишната е била временна.

Zvanche,
И аз така мислех, но вече на четвърти предмет попадам с промемени тежести😄
Домашни по Математика, които са били с тежест 2% вече са 0,91. И не говоря за едно домашно, а за 7-8.
Спорт. Нещо което е било 15% вече е 7,5. Останалите 7,5 са отишали за друг таск.
Определено тежестите са пипани и това води до промяна в процентите.
Сигурно ще ми се смеете, но като човек който последните години си изкарва парите с цифри съм направила мега лесен калкулатор на наборката. Нещото смята как би се променил крайният резултат ако на файнъла изкара определен %😄

# 657
  • София
Това, че едно домашно пада от 2% на 0.78% означава просто, че в началото само едно от тях е било качено и е взело целите 2%, отделени за него, а когато са качени общо три са се разпределили...
И на мен така ми го обясни дъщеря ми още в 8 клас. Тогава нали всяка седмица им пишат по английски оценка за подготвеност за часа и ми направи впечатление, че прогресивно падат %-тите всяка седмица и питах.

По френски сега кажете как е бил изпита за 10 клас, че нашите нали ще го правят след ваканцията Wink Определено подготовката им не е като за напреднали. Втора година го мъчат и мъцат, но моята много си харесва учителката.

# 658
# 659

Общи условия

Активация на акаунт