Перилни препарати и омекотители - 67

• 45 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Sign Exclamation Къде и как да дозирам течния перилен препарат?
Течните перилни препарати се изсипват в мерителна чашка и поставаят в барабана върху дрехите. Причината е в консистенцията им и водата, която налива пералнята, невинаги е достатъчна да ги отмие правилно. В крайна сметка, вместо да достигнат до дрехите, течните се полепят по тръбата, водеща от отделението до казана, и с времето може да предизвикат лоша миризма, а и некачествено пране.

Здравейте група,
много се радвам че ви има!
Имам питане по горния текст:
Въпросната мерителна чашка с течния препарат се продава или се купува отделно, защото ползвам отскоро течен препарат Персил за цветно пране и си е само с капачката на бутилката?
Уточнявам, че отделението за прах на пералнята ми няма отделна ваничка за течен препарат и досега препарата съм го сипвала в самото отделение, защото така беше указано на опаковката. Като прочетох горепосочения текст се замислих сериозно дали не правя грешка.
Няма ли опасност чашката да се спука при прането от тежестта на дрехите или при центрофугирането да се удря в барабана?
Извинявам се за глупавите въпроси ама съм невежа по тези въпроси и благодаря предварително!

# 511
  • Велики Преслав
Ние сме лаици и го сипваме директно в барабана.

# 512
Ние сме лаици и го сипваме директно в барабана.

благодаря
ще ви се доверя

# 513
Ако ще ползваш отложен старт, не бива да да го сипваш директно в барабана. Нищо и няма на чашката. Ползвам една от години. Но пък пера основно с прах. Течен по изключение. Моята чашка вървеше с бутилката препарат. Дори не помня кой. Може би беше Ариел.

# 514
Ако ще ползваш отложен старт, не бива да да го сипваш директно в барабана. Нищо и няма на чашката. Ползвам една от години. Но пък пера основно с прах. Течен по изключение. Моята чашка вървеше с бутилката препарат. Дори не помня кой. Може би беше Ариел.

Е то и аз така, но реших да пробвам с течен!
Благодаря много за съвета!

# 515
  • София
От доста време ползвам течен перилен препарат,  слагам го в отделението за прах. Не го слагам с чашката при дрехите я барабана.

# 516
От доста време ползвам течен перилен препарат,  слагам го в отделението за прах. Не го слагам с чашката при дрехите я барабана.
Грешно.

# 517
  • София
Течния изсипвам директно, когато пера веднага. АКо е на отложен - слагам в чашка.
Праха изсипвам директно при дрехите. За отложен не ползвам чашката.
Пера така почти година вече.

Гес, не знам по състав какво пише за Изито, но аз го ползвам активно от известно време и съм много, много доволна!
Малката се прибра с неизвестни петна по розов анцунг след игра в парка - търкаляне в листа, лазене, гонене и падане. Изпра се идеално! без никаква предварителна обработка на петната, на 40С, около час и половина програма.
Течният Изи е изпрал грес от работната блуза на мъжа ми. По черните дрехи може и да скриеш петно, но по сини не можеш. Идеално чисти са му дрехите, а работи с големи машини.
Не знам какви кусури да му намеря.

# 518
Течния изсипвам директно, когато пера веднага. АКо е на отложен - слагам в чашка.
Праха изсипвам директно при дрехите. За отложен не ползвам чашката.
Пера така почти година вече.

Благодаря за съвета!
Ще го имам предвид!

# 519
Може ли снимки на тези прахове/ гел  на Изи...

# 520
Може ли снимки на тези прахове/ гел  на Изи...
https://izi-bg.com/

# 521
  • София
Знам, че много се харесва този Изи, но никога не съм го ползвала.
В София от къде мога да го закупя?

# 522
  • София
Гес, не знам по състав какво пише за Изито, но аз го ползвам активно от известно време и съм много, много доволна!
Малката се прибра с неизвестни петна по розов анцунг след игра в парка - търкаляне в листа, лазене, гонене и падане. Изпра се идеално! без никаква предварителна обработка на петната, на 40С, около час и половина програма.
Течният Изи е изпрал грес от работната блуза на мъжа ми. По черните дрехи може и да скриеш петно, но по сини не можеш. Идеално чисти са му дрехите, а работи с големи машини.
Не знам какви кусури да му намеря.
А при мен уж хубавото ОМО не изпира елементарни петна на дълга програма, висок градус и прецизно дозиране.

Ще го пробвам и аз Изи-то. Ако няма промяна във формулата не виждам защо пък да са го написали на опаковката?

# 523
"Хубавото" ОМО да не е Лидъл-ско?

# 524
  • София
Не. OMO Ultimate е, купуван от Кауфланд.

Нямам спомен някога тук Лидлското ОМО да е коментирано като "хубаво". Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт