Име за момиче с много изисквания :)

• 5 687
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
Изискването да съдържа буквите на двамата родители много стеснява избора, според мен.
Моите предложения, съобразени с това изискване са:

Димана - името много ми харесва, а познавам и една много красива малка госпожица с това име
Далия - много хубаво "цветно" име
Диляна

Извън горното изискване:
Албена
Биляна
Бояна
Елица
Косара
Ясена

# 16
Към вече предложените имена добавям Дорина и Девина.

# 17
 Детелина, Доника, Людмила...

Извън изискванията: Антония/Антонина, Евгения, Евелина, Камелия...

Успех!

# 18
Диана, Диляна, Деница, Десислава, Дивна/ Дивина
Ида
Аделина,
Радина
Владимира/-слава

# 19
Още един глас за ДИмана!

# 20
  • Варна
Дияна Ивайлова Стоянова - отговаря на всичките ви изисквания.
5 букви, съдържа Д и И, не съдържа Р, М, С, В и П, по-традиционно е (но не прекалено), съчетава се чудесно с фамилията, галено - Диди.

Ако пък харесате варианта Даяна, на галено освен Диди, става и Дани, Дая.

# 21
Дияна ми е като написано с правописна грешка. Правилното изписване е Диана.

# 22
  • Варна
Дияна ми е като написано с правописна грешка. Правилното изписване е Диана.
Кой казва? Няма такова нещо. На вас може да ви се струва всякак, но няма "правилно".
Все едно да кажете, че Кристина е Христина с правописна грешка. Съвсем отделни имена са.

# 23
И цял живот ще трябва да обяснява, че е Дияна с Я. По-добре Диана, Деяна или Даяна.

Аз не се сещам за друго име, което да отговаря на изискванията, затова давам глас за Димана, Диана и Аделина. Първото най-добре ми звучи с презимето и фамилията.
Лидия също ми харесва много, но пък авторката го изключи.

# 24
да не съдържа първата буква на бабите и дядовците -т.е М, С, В, П. ?
да не би да сте искали да кажете да не започва с М, С, В, П? Това, че не трябва да ги съдържа ви лишава от множество хубави имена.
А пък това да има вашите букви - стеснява още повече възможностите.

# 25
  • Варна
И цял живот ще трябва да обяснява, че е Дияна с Я. По-добре Диана, Деяна или Даяна.
...
Аз съм Даяна и цял живот поправям служители и връщам сгрешени документи. Unamused Така че, не, не е по-добре.

# 26
  • София
Дима

# 27
нали не трябва да съдържа М

# 28
То и Р не трябва, ама нагоре са изброени куп с Р. Уви, повечето традиционни все ми идват на ум с Р.

Далия беше абсолютно първото име, за което се сетих.
Даниела? Дениз? (в женски вариант е турско име, значи Море, но и Ая е турско пък не спира хората напоследък, ама Дениз не е традиционно)
Даная? Няма И и е гръцко, но е относително интересно и приемливо едновременно.
Деница не ми е любимо, но отговаря на изискванията.
Денислава е малко дълго, но звучи добре с другите две имена, ама пък има С и В...
Детелина не е лошо, познавам няколко дами, които много си харесват името
Дивна, ама пак има В
Иглика, но няма Д и не ми допада първотои второто имена са са с една буква, но тук не става дума за моите претенции.
Надин/Надина отговаря

# 29
...
Аз съм Даяна и цял живот поправям служители и връщам сгрешени документи. Unamused Така че, не, не е по-добре.

За мен най-добре е Диана (въпреки че подозирам, че авторката се казва така).
Диана и Даяна - едно и също име с различно произношение, римската богиня на лова.
Деяна - "да бъде дейна".
Дияна нямам идея от къде произлиза, и за мен е сбъркана Диана или Деяна, затова и предполагам, че ще е още по-трудно за запомняне.

Общи условия

Активация на акаунт