Бързи здравословни въпроси и отговори – 31

• 33 795
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Знам, че такъв колан, който подкрепя мускулите ги прави мързеливи и след това проблемът е по- голям.

# 136
И аз съм изгърбена. Воля и упражнения трябва

# 137
За изправен гръб, плуване и упражнения.

# 138
За колан питах конкретни мнения да чуя.

# 139
Аз съм носила(стои си в нас, дълбоко заровен някъде в шкафа). Първите дни страшно ме болеше, защото коланът бая си дърпа. В момента в който го махнех, се отпусках и пак същото... Накрая го зарязах. Преди 2 години си правих снимка и ми откриха начална форма на остеопороза. Ходих на физиотерапия (която много облекчи болката) и там ми казаха никакви колани, препоръчаха ми упражнения и казаха, че никога не е късно да се оправя, но трябват много усилия.

# 140
Аз съм носила(стои си в нас, дълбоко заровен някъде в шкафа). Първите дни страшно ме болеше, защото коланът бая си дърпа. В момента в който го махнех, се отпусках и пак същото... Накрая го зарязах. Преди 2 години си правих снимка и ми откриха начална форма на остеопороза. Ходих на физиотерапия (която много облекчи болката) и там ми казаха никакви колани, препоръчаха ми упражнения и казаха, че никога не е късно да се оправя, но трябват много усилия.
Благодаря ти! Мен не ме боли, но съм адски изгърбена и не е естетично. Правих доста, време упражнения, ефект не видях. Мислех да го нося по няколко часа на ден, не постоянно, че се улавям как направо лежа върху бюрото, изкривена като дъга. И болки ще започнат, ако не коригирам стойката.

# 141
  • София
Здравейте, вчера дъщеря ми( 5г), като си е събличала тениската, я е дръпнала рязко през главата и обецата й се е изкривила така, че закопчалката е влязла вътре в дупката. Английско закопчаване, просто се е врязало и разкъсало.
Няма да ви казвам с какви мъки ММ извади обецата, прочистихме с кислородна вода и спирт, не я боли вече. Преди малко минах с памуче и изтече бяло-червена капчица. Аз не смея да пипам, ММ казва да сложим медицинска обеца, за да не зарастне дупката, аз мисля, че би било ужасно да бъркам в рана "за да не зарастне". Какво да правя, бих в оставила да зарастне, какво може да е това, което изтече?
Дупките са правени преди 2 месеца.

# 142
Благодаря ти! Мен не ме боли, но съм адски изгърбена и не е естетично. Правих доста, време упражнения, ефект не видях. Мислех да го нося по няколко часа на ден, не постоянно, че се улавям как направо лежа върху бюрото, изкривена като дъга. И болки ще започнат, ако не коригирам стойката.
Аз съм същата работа... Опитвам се постоянно да стоя по-изправена, ноо все същото. А упражненията трябва да ги започна скоро. Но наистина недей да купуваш колан и аз бях чувала критики, но щом ми го казаха и физиотерапевтите, се убедих, че е вярно.

# 143
Съжалявам, че се повтарям. Дъщеря ми е със сколиоза и затова се изказах, без колани, плуване и упражнения са спасението.

Горчива, защо не оставите дупчицата да зарастне и после пак ще я пробиете.

# 144
Особено щом е предимно на бюрото прегърбването, вижте дали не можете да си аранжирате работното място различно. Примерно мониторът ако ви идва ниско (или работите на лаптоп) и се навеждате несъзнателно заради това, ако имате нужда от очила и се навеждате за да видите по-добре, разни такива неща огледайте добре. Понякога човек толкова е свикнал с такъв тип неудобство че спира да го забелязва, но продължава да си компенсира с по-лоша стойка и си кара все така. А някои от тях се оправят лесно.
То ясно че няма да е само това, но поне да не ви подтиква към привеждането напред и то.
Подходящи упражнения или направо и физиотерапия също, разбира се, но ако могат да се махнат от ежедневието фактори дето влошават, по-добре да се направи и това.
Имам позната която си купи колан, сложи го няколко пъти и го захвърли и тя. Но пък казва че когато намери време да иде на йога, стойката й се подобрява, до степен да забележат като се прибере вкъщи. Тя не е редовна и при нея е само за кратко след като е ходила, но ако се прави редовно сигурно ще е друго.

# 145
Не ми е виновен нито компютърът, нито столът, просто си седя прегърбена, така ми е удобно, не го правя съзнателно. Няма значение дали седя на стол, диван, легло, в офиса, или пред телевизора, такава ми е стойката от години. Аз дори не усещам колко съм сгъната докато някой не ми каже. Коригирам се и след 5 минути пак съм се прегърбила. Не мога да плувам, не ми е вариант, нито имам време за йога. Затова питах за коланите.

# 146
То е ясно, че коланът звучи супер решение. Ама не е ефективно.
Може да се консултираш с кинезитерапевт за упражнения, които да правиш вкъщи. Ще отнема10-15мин дневно.
Друг начи ми хрумва. Когато се очертава дълго стоене на компютъра си нагласяй аларма през половин час да те подсеща да коригираш позата.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 10:47 от NOVA NADEJDA

# 147
Здравейте, вчера дъщеря ми( 5г), като си е събличала тениската, я е дръпнала рязко през главата и обецата й се е изкривила така, че закопчалката е влязла вътре в дупката. Английско закопчаване, просто се е врязало и разкъсало.
Няма да ви казвам с какви мъки ММ извади обецата, прочистихме с кислородна вода и спирт, не я боли вече. Преди малко минах с памуче и изтече бяло-червена капчица. Аз не смея да пипам, ММ казва да сложим медицинска обеца, за да не зарастне дупката, аз мисля, че би било ужасно да бъркам в рана "за да не зарастне". Какво да правя, бих в оставила да зарастне, какво може да е това, което изтече?
Дупките са правени преди 2 месеца.
По-добре не дразнете мястото с обици, докато е прясна раничката. Дали ще зарастне е въпрос на организъм. Аз имам втора дупка на ендото ухо, която използвам рядко. До сега не се е затворила, а съм имала периоди над година без да слагам обица. Бялата капчица може да е и гной, така че почиствайте дупчицата вечер.

# 148
И аз седя така прегърбена, не се усещам, и вратът ми е един изтеглен напред, много гадно. А така почват проблемите - шум в ушите, световъртежи, болки в гърба. Освен с упражнения и ходене и аз не знам. Инак имах такъв колан от ибей за гръб, но не си спомням дали имаше ефект. Наистина не е добре да се носи дълго, тъй като мускулатурата се отпуска още повече.

# 149
Стрина Калина, моя позната започна да седи в офиса на фитнес топка, вместо стол. На нея, ако тръгнеш да се прегърбваш, ще паднеш и започваш да стоиш изправен. Около година и половина я ползва и имаше ефект. Може и това да пробваш, ако искаш и имаш възможност.

Общи условия

Активация на акаунт