🎤 Гласът на България - сезон 8

• 34 134
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Гледам няма коментари за Ивелина. Има някакъв проблем с дишането, само аз ли го усещам?!?..четох във фейсбук, че Галена я тика напред, понеже й е колежка и обща приятелка с Меди.

# 421
Гледам няма коментари за Ивелина. Има някакъв проблем с дишането, само аз ли го усещам?!?..четох във фейсбук, че Галена я тика напред, понеже й е колежка и обща приятелка с Меди.
Заради това ли беше избрана тази песен "Жива рана", която пак е в жанра на "Червената шапчица", с която се представи на кастинга на тъмно?

# 422
  • София
Не знам защо е избрана песента и от кой..аз съм просто един зрител Simple Smile Прави ми впечатление това задъхване при нея, затова й писах в темата.

# 423
  • София
Изненада ме Гинка. Уж емоцията й беше важна, уж не влагаше надежда да продължи до финала и изведнъж - обидена. Според мен Дара основно заради нея избра тази песен, в друг стил именно тя не би стояла добре, но изглежда не го осъзнава. Боряна има модерно излъчване и звучене и би се справила и в други стилове.

# 424
Същото си помислих и аз. Но Боряна беше по-атрактивна. Но и двете ми харесаха, не мога да си кривя душата. Направиха шоу. Ако можеше и двете да продължат. В "отбор Дара" със сигурност има и по-слаби изпълнители.

# 425
Голяма изненада - Георги да избере Галена!
Защо да е изненада? На нея по устните ѝ се четеше "ще спечелиш" още преди да натисне бутона за крадене.  Докато Любо след това му каза все едно "при мен има още много като теб".
Усетих аз, че ще избере Галена още преди да го направи. Мисия, че направи добър избор.

# 426
Според мен  Лечев стратегически изправи един срещу друг Георги и Борис. Сигурен беше, че когото и да избере, другият ще бъде откраднат. Така ще продължат трима от "неговите".

# 427
Заради това ли беше избрана тази песен "Жива рана", която пак е в жанра на "Червената шапчица", с която се представи на кастинга на тъмно?

Задъхването е очевидно при Ивелина и по-нататък ще ѝ става сложно в придвижването напред, когато ѝ се наложи да пее друг жанр.
Меди ми стои толкова нелепо в ролята на някакъв треньор, че чак е обидно за зрителя. Какво музикално образование има той, че е там се чудя.
.........................................................................................

Относно дуета Боряна -Гинка и съвместното им изпълнение, тук  ясно пролича разликата между двете като потенциал, артистичност и класа.
И двете имат глас, но Гинка излъчва някакъв провинциализъм/ в никакъв случай не го казвам като обида срещу самата провинция/, излъчването ѝ е на соц. певица с публика от читалища и масова самодейност.
Няма разчупено сценично поведение, няма дори минимална нотка на съвременност в облекло и визия. Боряна е емоция, експресивна, атрактивна и с поведение на човек над нещата. Самочувствието в тази посока ѝ печели точки, тя не се е вкопчила в непременно в идеята да върви напред, просто пее, забавлява се и живее и на сцената живота, който всъщност има.
Гинка иззлобя накрая и показа, че предишните ѝ думи /да я чуят хората, направила го заради любовта си само и не иска повече от шоуто едва ли не/  нямат никаква тежест. Чувствала се безкрайно разочарована, но я топлел фактът, че била пяла на двама български президенти и тя била по-добрата.
Явно ѝ липсва усет за чужди езици, защото пееше с ужасно българско произношение на руски, а в битката по-нататък, когато има включен и английски не я виждам.

# 428
От целия епизод си струваше да се гледа само последната битка, останалите...ги превъртях набързо.
Предвид ограниченията на договори и т.н. вече се чудя дали искам най-добрият да спечели Joy

# 429
Меди е завършил училището в Широка лъка. Иначе и аз научих за него чрез шоуто.

На мен това с допълнителните треньори ми е ново. Нямам спомен в минали години да е имало такива.

# 430

Ами това е средно училище. Все едно хората с езикови гимназии веднага да стават учители с езиците,които са учили.

# 431
Направи ли ви впечатление ужасният избор на песни на Лечев? И при Георги и Борис, стори ми се много никаква за техните възможности, а особено при Флоралин и Рая, там пък даже трябваше да надвикват оркестъра.
Иначе, много се радвам, че Георги не отпадна, един от любимците ми е, при Галена е на точното място, тя го оценява много.
Също бях за Стефка, Иван ми се губеше някъде.
Изобщо имам чувството че който участник избере Лечев следващата година (ако е треньор), ще направи грешният избор.
Яд ме е, че Дара си изхаби кражбата за нищо, певицата която взе не ми е нещо особено, а тепърва ще има много по-добри за крадене.
Писали сте за малкото злобарче Симона, радвам се че избраха Полина.
И Даниел, Даниел, този луд в добрият смисъл момък, наистина превзе сцената. И на мен ми напомни на Джим Морисън.
За Стилиана ми стана мъчно че отпадна.
Гинка си остана соц. самодейка и като пеене и като излъчване, просто не е за тази цена.
Ивелина още на кастингите не ме впечатли с нищо и не ми хареса.
А какъв е този Джей Джей, от помощник треньорите на Галена?
Мари мар, благодаря ти за линковете, сега пак ще си пусна Георги и Борис.
Божкее, забравих да ви кажа, че тази нощ сънувах Георги, бил изкарал ковид, и нещо му се отразило на гласа снощи, и щял да се отказва от таксиметраджийството. 🤦😄
пп. объркала съм Полина и Симона, ще редактирам.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 13:13 от Lemy

# 432

Ами това е средно училище. Все едно хората с езикови гимназии веднага да стават учители с езиците,които са учили.

То тогава трябва да сменим повечето ментори, ако търсим висше образование. Ролята на менторите не е да учат участниците само как да е пеят. За това в предаването вероятно се ползват музикални педагози. Ролята на менторите е да помогнат на участниците да преодолеят страха от сцената, да бъдат смели, да им предадат уроци от опита си, от контакта с публиката и т.н.

П.С. Ето най-пресният пример от вчера - Георги. На него му трябва ментор именно като Галена, който да му вдъхне кураж, да го увери, че той има качествата не просто да бъде там, за да си прави кефа, а има качествата да бъде Гласът на този сезон, да му вдъхне самочувствие, самоувереност.

# 433
Джей Джей участва в Евровизия заедно с Жана Бергендорф, Владимир Михайлов и другия не го помня.

# 434
  • Испания
Джей Джей участва в Евровизия заедно с Жана Бергендорф, Владимир Михайлов и другия не го помня.

Джони Мануел и Трей Кембъл

Общи условия

Активация на акаунт