🎤 Гласът на България - сезон 8

• 34 131
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
... и е музикален педагог.

# 436
  • София
Направи ли ви впечатление ужасният избор на песни на Лечев? И при Георги и Борис, стори ми се много никаква за техните възможности, а особено при Флоралин и Рая, там пък даже трябваше да надвикват оркестъра.
Иначе, много се радвам, че Георги не отпадна, един от любимците ми е, при Галена е на точното място, тя го оценява много.
....
При почти всички избрани песни вчера имаше буквално дране и викане. Едно, че понякога оркестъра ги заглушаваше и второ като пуснат и овациите на публиката певците вече направо се губеха.

За Георги още при анонсирането стана ясно, че Лечев няма да го избере. Така както беше ясно, че ще бъде „откраднат“. Да не казвам, че според мен менторите предварително очакват строго определени изпълнители за да ги „откраднат“.

А за Рая предпочитам да бъда културен и възпитан и да се въздържа от мнение за нейното изпълнение, ще кажа само, че според мен Флоралин се справи блестящо.

# 437
Флоралин ми хареса повече от Рая, за съжаление сякаш си беше решил Лечев, че Рая ще продължи. Виждаше се сякаш, че Рая е фаворизирана. Жалко ми е за Флорелин - още на кастингите само Лечев се обърна.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 10:23 от daisy12

# 438
Гледам няма коментари за Ивелина. Има някакъв проблем с дишането, само аз ли го усещам?!?..четох във фейсбук, че Галена я тика напред, понеже й е колежка и обща приятелка с Меди.
Заради това ли беше избрана тази песен "Жива рана", която пак е в жанра на "Червената шапчица", с която се представи на кастинга на тъмно?

Лично за мен тази битка беше ужасно неравностойна. Само Ивелина показа потенциала си, момчето се наложи да пее само в ниските тонове и изобщо не можа да покаже нагоре колко може. Не беше справедливо.

Изненада ме Гинка. Уж емоцията й беше важна, уж не влагаше надежда да продължи до финала и изведнъж - обидена. Според мен Дара основно заради нея избра тази песен, в друг стил именно тя не би стояла добре, но изглежда не го осъзнава. Боряна има модерно излъчване и звучене и би се справила и в други стилове.

Гинка пя в пъти по-добре от Боряна. Гласът й е много по-хубав. Обаче гледам, че менторите не залагат само на по-хубавия глас, а и на енергията, и емоцията, която предават участниците на публиката. Пример е и с дуела между лекаря и онази жена, мисля, че фризьорка беше. Момчето пя мнооого по-добре, обаче избраха нея, защото се раздаде на сцената. Англичанинът също отпадна по същата причина - пя по-добре, обаче нашето момче имаше по-правилното поведение на сцената. Макар, че лично на мен такова поведение не ми допада, обаче менторите явно това си търсят. И с Виктория стана същото - избраха другото момиче пак заради сценичното поведение. Виктория има по-хубав глас и добре, че я спасиха.

Извинявам се, че така ги описвам, обаче още не мога да им запомня имената.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 11:03 от Lady Cassiopeia Duval

# 439
  • София
Мен тези двубои винаги ме дразнят - голямо викане и дране пада.

# 440
Аз за първа година гледам това предаване и точно двубоите ми харесват най-много. Но само тези, в които двойката пее, като дует и се получава синхрон. Такива, като между Полина и Симона не ми допадат - не харесвам злобни и агресивни хора, които са готови да играят мръсно. Иначе в двубоите има сериозна тръпка. Макар, че 10-те секунди за крадене са ми адски неприятни и тягостни - всеки гледа към треньорите с надежда в очите, а те се чудят как да не ги погледнат от неудобвство. Унизително е според мен.
Специално за Георги - аз мисля, че Лечев ги харесва и двамата. И знаейки, че Георги е по-добрия, нарочно не го избра, защото беше сигурен, че веднага ще го открадне някой. И аз мисля, че менторите са си избрали определени певци и ги чакат тях, за да ги откраднат.
За Флоралин и мен ме е яд. Другото момиче ми е изключително отблъскващо, като визия - не харесвам такъв типаж. А и гласа й е много по-зле и дори тя самата го знаеше. Затова и се учуди така, че избраха нея.
Чакам с нетърпение следващите двубои - имам си двама фаворита при Лечев и искрено се надявам да не ги пуснат един срещу друг и, ако единия отпадне, да бъде откраднат, защото са страхотни /Алексей Козарев и Ричард Мартанлиев/

За сега Галена и Дара се справят много по-добре с избора на песни, отколкото мъжете в журито. Успяват да извадят всички качества на участниците. Обаче не мисля, че е редно в един двубой да участват мъж и жена. Не успяат да се разгърнат - винаги единия е по-ущетен от другия. Е, понякога ще се наложи, ако жените са нечетен брой, но като цяло мисля, че не е правилно.

# 441
  • Испания
Както всяка година, участниците ми харесват повече на слепите прослушвания.

Дара, ако има поне малко акъл в главата, ще тръгне на уроци, на които да я ошлайфат и да позамажат липсата от първите 7 години.
Разликата между нея и сладурчето Дони е светлинни години във всяко отношение.

Натаса/Кристина - нито една от двете не ми хареса.

Дара: "Натаса толкова много израстна от кастингите досега!". Смях!

В другите страни помощниците на треньорите седят до тях по време на концертите и помагат при взимане на решенията.
Не знам у нас какъв измислен формат правят.

Знае Лечев кого да избере за помощник. Насето е душичка златна.

Стефка/Иван - голяма лъжица за тяхната уста беше Guns N' Roses, но Иван беше по-добър.

И пак валят едни суперлативи... Изобщо не им помагат.

Полина/Симона - в зоната на комфорт, нищо особено.
Мария Илиева им говори да работят един за друг, въпреки че са конкуренти, защото това показва благородство.
В следващия момент пред камерата Симона заявява, че чак на сцената ще покаже възможностите си, за да ги скрие от Полина. Ами, нищо не показа.

Навсякъде избират по един помощник. Тук Галена ще надцака всички - двама помощници.

Галя/Мартин Гласът на Мартин се изгуби в музикалния съпровод. По-добре да използва времето си в усъвършенстване на лекарската професия. Излъчването на Галя не ми харесва.
Хайде, и според Галена Мартин бил израснал.

Двете "треньорки" говорят, колкото да не заспят.

Дони към Даниел: "Вдигни, вдигни си! Говори си спокойно".

Според Дара, Даниел бил бунтар. Не, той е простак.

Даниел/Кийрън - противоположности. Първият дует, който ми хареса и не превъртях.
Ясно беше кого ще избере Дара.

Рая/Флоралин - не ми харесва специалното отношение към Рая. Като е по-различна, заради шоуто ли трябва да остане? Това фрийк шоу ли е?  Съдраха се от крещене. И тук Рая била се развила много.
По-приятно би ми било да гледам Флоралин, макар че не съм очарована от нея.

Виктория/Волена - за мен сдъвкаха песента, въпреки всички похвали.

Стилиана/Стефан - красиви и талантливи. Чудесен дует! Вторият, който ми хареса.
Логичен, за Любо, избор. Много съжалявам за Стилиана.

Боряна/Гинка - трагедия. Нищо няма да кажа за "руския" на Гинка и лявата ръка на Боряна. Да не говорим, че партитурата беше променена, за да се спестят високите тонове за Гинка.
По лицето на Дони, без да казва нищо, докато пееха на репетицията, се четеше, че изобщо не му харесва.

След толкова излишни суперлативи защо не откраднаха отпадналата?

Ивелина/Александър - избор на песен за Ивелина. Трагично флегматично изпълнение и на двамата.
Александър заора на ниските. Съсипаха хубава песен. На всички отгоре с безумен аранжимент.
А Галена се размара в стола, като че ли е на път да получи Нобелова награда.
Превъртях, това не беше за слушане.

Георги/Борис - страхотни са и двамата. Цунами. Не трябваше да бъдат заедно в дует.
Трети дует, който ми хареса. Човек не може да каже на бялото черно!!! Този дует беше са аплодисменти и ставане на крака.
Лечев е страшно готин. Плака на слепите прослушвания, разплака се на репетицията, разплака се за Георги. Дано да може да му помогне.

От всички днес, които останаха, ми харесаха само:

Дара – Даниел

Любо – Стефан

Лечев - Борис

Галена - Георги /естествено не исках да избира нея/

Не знам дали сте гледали вчера "Търси се..." с Лечев и четвъртата му жена Жени.

# 442
Именно с плаченето си нито Лечев, въпреки висшето си музикално образование, нито Любо могат да помогнат на неуверени, но истински музикални таланти като Георги. Такива сякаш имат повече място при нахакани ментори като Дара и Галена.
Хубаво ревеш, значи в теб има нещо човешко, но дай ми сила и наставления да мога да превзема сцената. Не може най-добрият ти талант и защо не фаворит за спечелването на шоуто да го елиминираш на първия двубой. Значи ти като ментор си се провалил спрямо него.
Реването е едно съжаление, съчувствие и нищо повече. То не е даване на ръка и помагане за продължаване напред.

# 443
  • Испания
Оооооооо, при Дара и Галена ще прокопсат.

Не можем да знаем зад камерата какво става. А Георги от съжаление ли трябваше да го остави? Въпросът е риторичен. В крайна сметка той остана.

Всички треньори взети заедно не могат да стъпят на малкия пръст на Лечев.

# 444
Цитат на: daisy12 link=topic=1369740.ms
g43729906#msg43729906 date=1635754690
Флоралин ми хареса повече от Рая, за съжаление сякаш си беше решил Лечев, че Рая ще продължи. Виждаше се сякаш, че Рая е фаворизирана. Жалко ми е за Флорелин - още на кастингите само Лечев се обърна.
Не за първи път Лечев постъпва така.Имаше в предишен сезон , Радко! Така го фаворизираше,да не кажа побутваше,че накрая спечели формата.Уж Лечев му прави песен,но Радко се изнесе бързо бързо към Пайнер и чалгата.Неприятно изненадан беше тогава.Лечев

# 445
Цитат на: daisy12 link=topic=1369740.ms
g43729906#msg43729906 date=1635754690
Не за първи път Лечев постъпва така.Имаше в предишен сезон , Радко! Така го фаворизираше,да не кажа побутваше,че накрая спечели формата.Уж Лечев му прави песен,но Радко се изнесе бързо бързо към Пайнер и чалгата.Неприятно изненадан беше тогава.Лечев
Помня, това момче Радко не беше за чалга според мен. Мисля, че Лечев си каза някъде, че е неприятно изненадан от решението му да се занимава с точно този жанр.

# 446
  • BG
Здравейте, не съм гледала последните два еп от кастингити иии... виждам, ме двубоите са започнали. Ще наваксам с изпълненията тези дни. Интересуваше ме обаче Джейми дали е продължил, помня, че  имаше някаква новост, че накрая щяха да избират от това, което са избрали Grinning

# 447
Мацки, това същият Георги ли е в Xfactor
https://www.vbox7.com/play:cc0cb8d979

# 448
  • Испания

Не. Този е Георги Бенчев.

# 449
  • София

Не. Този е Георги Бенчев.
Те после не направиха ли там някакъв квартет май беше.

Общи условия

Активация на акаунт