Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 48 368
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
При нас майсторите отказаха да вкопават тръби в 12см стена от новите широкоформатни кухи тухли.Така че,и при вградения душ, и вградения смесител за мивка се наложи предстенна обшивка с гипскартон.

# 166
И при нас всичко в банята е с гипсокартон и вградените смесители са зад него и плочките. Но тя банята си беше с гипсокартон и преди ремонта.

# 167
  • sofia
Не знам дали това е правилната тема, но все пак да попитам (насочете ме към друга тема, ако тази не е точната).
Искаме да махнем 2 неносещи стени, тъй като не смятаме да ползваме банята в спалнята. Може ли да ме насочите към фирма или човек, който ще го направи прецизно, може и на ЛС. Там има изводи за ВиК и това е основното, което ме притеснява.

# 168
  • софия
Прецизното махане на носещи стени изисква официално разрешение и проект от архитект, който да е одобрен и заверен.

# 169
  • sofia
Неносещи са, изрично съм написала. 😁
И не, ако са носещи, не могат да се махат по никакъв начин и архитектът изобщо няма думата в случая, а строителния инженер. За справка инженер съм.
Тук говорим за бригада, фирма изпълнител, която да махне два зида.
В БГ масово се бъркат понятията архитект/инженер.
Прецизното махане на носещи стени изисква официално разрешение и проект от архитект, който да е одобрен и заверен.

# 170
Скрит текст:

В БГ масово се бъркат понятията архитект/инженер.

Скрит текст:
Преди много години един познат - строителен инженер така ми обясни разликата - архитектът може да начертае и предвиди всякакви изг..., пардон извращения, а инженерът трябва да се мъчи да направи конструкцията стабилна. Ако нещо се случи, да не дава Господ, виновен ще е инженерът, а не архитектът с неговите приумици.

Тру--тру, имаше тема за фирми Кърти-чисти-извозва, те се занимават по принцип с такива дейности. Потърси темата за препоръки за такава фирма. И ще трябва да им стоиш на главата, че като се развихрят ----

# 171
  • sofia
мандаринка, точно така е. 🙌🏻 Занимавам се с проектиране активно, само да уточня, не съм просто с диплома.
Благодаря ти, ще потърся темата. 🌷

# 172
  • софия
Извинявам се, прочела съм грешно "носещи". За точния специалист не споря, знам, че при сериозни конструктивни промени е необходим такъв.

# 173
момичета,
Моля за съвет.
Харесала съм плочки за баня, но магазинът, където си ги избирам не правят проект. Става въпрос за 3 бани
Все пак ми се щеше да видя нагледно, това което си представям.
Не мисля, че ще се справя сама с тези програми.
Знаете ли къде бих могла да си платя за проект за плочките.
Знам за интериорните дизайнери, но трайно прикрепените мебели в банята , са решени. Става въпрос само за плочките. Бих се обърнала и към такъв, ако ме таксува разумно.

Предварително благодаря

# 174
  • Стара Загора
Момичета моля за съвет.Направихме една стая с бяла лаперия и светло сиви стени и един тапет с идея за библиотека.
Скрит текст:
От пинтерест  ми хареса идеята  под прозореца да направим диванче с шкафове отдолу за багаж и стелаж на стената.
Сега се оказа,че децата искат по функционална и голяма секция - бюро и тяхната бяла с дървесно от Виденов
Скрит текст:
(4 г все още здрава бе!Кой каза ,че Виденов се чупят бързо...) ще я преместя в новата стая.В чуденка съм какви  мебели да сложа и как да ги съчетая.
Благодаря на всички предварително за съветите.

# 175
Момичета, имам нов паркет Grinning божее, доживях да ходя по чорапки и да ми е чистичко.

Стана много светло, въпреки по тъмните стени.
Сега чакам дивана с нетърпение.

# 176
момичета,
Моля за съвет.
Харесала съм плочки за баня, но магазинът, където си ги избирам не правят проект. Става въпрос за 3 бани
Все пак ми се щеше да видя нагледно, това което си представям.
Не мисля, че ще се справя сама с тези програми.
Знаете ли къде бих могла да си платя за проект за плочките.
Знам за интериорните дизайнери, но трайно прикрепените мебели в банята , са решени. Става въпрос само за плочките. Бих се обърнала и към такъв, ако ме таксува разумно.

Предварително благодаря
Виж модела на плочките и провери дали не се предлага и другаде, където могат да направят проект. Ако са някакви от  по-разпространен производител, вероятно ще се намери и магазин с проектант..

# 177
Не зная дали е по повод да се похваля, но при нас започват да се приключват стая по стая ...
С уговорката, че всичко е правено бюджетно и първоначално с голям хъс и желание от моя страна.
Коридора си харасвам, точно какъв го исках.
Банята малко претрупана стана, но след време като спрем да я ползваме за къпане и разкарам завеса и др неща, се надявам да стане по-приятна.
Моля за искрени коментари относно естетиката,  благодаря.

# 178
  • DE
Честно... банята е ужасна. Най-нудачното решение за едно малко помещение е да го направиш тъмно. А вода и черно са ужасна комбинация.
Не искам да обиждам потребителката, но така го виждам, обаче коридора е супер.

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 00:04 от дането

# 179
За моя вкус коридорът е прекрасен. Поздравявам ви.
Банята, единствено бих заменила завесата с параван /ако има такава възможност/ и бих довавила шкаф под мивката. Но за бюджетна баня се е получило много добре.
Да си ги ползвате със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт