Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 48 393
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Ние поръчахме нашия паркет от Berg, но още не е пристигнал, за да изкажа мнение за качеството. Доколкото успях да се ориентирам, най-евтини са тези с най-тънките паркетини от този тип:
https://www.bergbg.com/bg/item/5237/3l-dyb-various-molti-2200x207x14mm.htm

Оттам нататък широчината отново играе роля за цената, както и наличието на фаска, обработката, покритието (дали е лакиран или омаслен), както и степента на селекция - дали има повече или по-малко чепове. Със сигурност има и други особености, но аз това забелязах от няколкото посещения в магазина. Ако не сте се ориентирали и в предпочитания вид редене, имайте предвид, че шевронът например задължително се лепи и монтажът му е в пъти по-скъп от стандартния. За рибената кост ни обясниха, че вече има и варианти за клик система на редене, но отново цената беше около 2 и половина пъти по-висока от тази на стандартното право редене.

# 241
А каква е разликата между шеврон и рибена кост? За мен е едно и също.

# 242
  • Пловдив
Ето разликата.

Шевронът се води още "коледно дърво"

# 243
А, ясно, рибената кост е със "застъпване", така да го нарека.
В една спалня около 14 квадрата сменяхме паркета с нов и сложихме трислоен, нареден на унгарска рибена кост, за разнообразие. Наредиха го за половин ден, лакираха, на следващия ден още едно лакиране. И готово. Естествено препоръчаха 2-3 дни след второто лакиране да се пази, да не се слагат мебели веднага.

# 244
За малки количества - има в Канор на Плиска.
Ние минахме днес през някакъв магазин, примерно паркети спейс, не съм сигурна за името. Влюбих се в пакетите там, обаче цените бяха високи - повечето, които ми харесаха, се въртях около 180. А ние имаме да купуваме към 100 квадрата. И като сложиш первази, редене, което също е около 20, лепило и не знам още какво и припадаш!

Благодаря на момичетата, които се включиха по питането ми за цветовата схема. Още снощи разгледах предложенията ви, но нямах възможност да отговоря.

Имате ли представа такъв тип дървени вратички къде се предлагат?

# 245
Тези на долен ред според мен са чекмеджета, не вратички.

# 246
  • Пловдив
Amelie,моята кухня е с такива вратички и чекмеджета,които не са дървени,затова измъчих майстора.
Има няколко варианта.Понеже следя същия дизайнер в Инстаграм,точно тази кухня  е с пуш вратички и скелетът на шкафовете излиза напред.
За да я поевтини,моят майстор,отново използва обикновено бяло за скелет,като тези видими стърчащи елементи са само по 10 см и са между два скелета на кухненски шкафове.Незнам дали го обясних както трябва.Понеже аз не исках пуш механизъм,а да ползвам стърчащата част за дръжка, майстора ми ги направи под 45°,защото   кантиращата машина неможе да хване част по-малка от 10 см.

Ако се изработва от дърво,ще е по-лесно.

# 247
Дървените вратички се измятат и затова от масивно дърво се правят
почти изключително вратички с рамка и среден елемент:

https://dimat-omega.com/wp-content/uploads/2020/01/6.jpg
https://ray-mg.com/wp-content/uploads/2019/03/3.jpg

Такива идеално равни вратички обикновено се правят от МДФ с естествен фурнир отгоре.

# 248
  • Пловдив
Да,моят майстор не иска да работи с дърво но точно показана на снимка от Amelie е с дървени вратички.Същия дизайнер ъпгрейдва Икейски кухни като им прави такива кастъм вратички.

# 249
В тази статия има включен списък от фирми (и техните сайтове), които изработват къстъм врати за икейски кухни/най-общо шкафове. За съжаление не са конкретно на БГ пазара, но някои са на Европейския, но за идеи какво може да се направи става.
https://www.architecturaldigest.com/story/best-fronts-doors-for- … -kitchen-cabinets

# 250
Да,моят майстор не иска да работи с дърво но точно показана на снимка от Amelie е с дървени вратички.Същия дизайнер ъпгрейдва Икейски кухни като им прави такива кастъм вратички.
Точно щях да кажа, че все едно съм в ИКЕА.
И аз харесвам по изчистените линии за собствения си дом.

# 251
То имаше в икеа преди едни подобни вратички, не знам дали още се предлагат. Малко по-светли бяха от показаните.

# 252
Момичета, дайте идеи. Започнахме ремонт на хола и кухнята, в момента сме на етап къдрене Grinning. Колко ключа за осветление бихте сложили на това пространство? Сега има до вратата, колебая се дали ми трябват до дивана и до трапезната маса. Два кръга на осветление ще са + осветлението над кухнята.

# 253
Вратата на визуализацията не се отваря като на схемата. На схемата е много по-добре.

Аз бих сложила само на две места - троен ключ, който е и за двата кръга, и за кухнята. Същият троен ключ ще го дублирам на стената (1.30) до хладилника - ако се задържа в кухнята, да мога удобно да изключа другите два кръга или, ако с торбите отида направи в кухнята, да мога да включа осветлението навсякъде. Други ключове не бих слагала - биха ми нарушавали визията на стената около дивана. До дивана, от всяка страна, може по някой лампион, ако Ви харесва. Вероятно за удобство ще искам да се предвиди единият ключ да е с дистанционно, което да стои на холната маса и да пали и гаси всички лампи Simple Smile  http://iskambg.com/tehnika/115-kluch-za-osvetlenie-s-distancionno-chetvoren.html

# 254
Здравейте, поразгледах за какво ств писали, но не открих това, за което сега ще попитам.
Искам да разнообразим малко всекидневната ни. Много ми е празна и неуютна. Обзаведохме се на бързо и не обмислих кое какво. Сега не харесвам някои неща, но и да споделя на мъжът ми ще каже "Нали ти ги избра, а аз само ги купих и сглобих?!"
В търсене съм на килим за всекидневната и на картини, коото да стоят над дивана ни. Предполагам така ще стане по-уютно. Исках и цветя да сложа, имаме място, но имаме бебче на годинка и сега всичко му е интересно, събори едно цвете вече 😁
И на въпроса ми...цветовете в стаята са кафяво, сиво и бяло, мислих си за зелени картини(с  някакви листа, кактуси или др) и зелен килим, дали би било добре?

Общи условия

Активация на акаунт