Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 48 391
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Това е за прозорец, няма да издържи за тип френски, защото върху него трябва да може да се стъпва, тоест доста по голямо натоварване от 2-3 саксии..

# 226
Аз нещо не схващам за твзи френски прозорци.Ние имаме, долу си е профил от дограмата,до него стига паркет.

# 227
  • пустинята Гоби
С какво се лепят тези профили, извинете за тъпия въпрос? И дали могат да се режат в домашни условия?

# 228
Останах с впечатление че не са до земята, или са като вид стъпало?
Ако ще се ходи по перваза, врачански камък, мрамор, бяла полирана мозайка.
Аз имам такъв тип прозорци, но по перваза не трябва да се стъпва. На 25 см са от пода и просто е обърнато от гипсокартона.
https://grad.bg/o-1084584-%D0%98%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D … BC%D0%BE%D1%80_-_
Това пък от полимермрамор.

# 229
При нас направиха такива профили от паркета.

# 230
Моят френски прозорец е до пода, от ПВЦ дограма, като съответно долу има профил както на всеки обикновен прозорец.
Иначе пезваз под прозорец, през който не се минава, може да се направи от камък, дърво, ламинат, технически камък, дори инокс.

# 231
В случая френските прозорци имат около 20 см от пода и граничат с врата за тераса, така че ще се стъпва. Пластмасовите первази не ми харесват. При обличане с паркет лайстните не ме притесняват, а по-скоро челото дали също трябва да е облечено в този случай. И как ще изглежда редуването на облечене чело с такова само с латекс.

# 232
Преди време някой беше пускал линк за гъвкави бели первази за пода. И една съфорумка беше показала снимка на ламината в тях, който е с лайсна в цвета на паркет и е на практика незабележима.
Търся нещо такова в момента. По поръчка ли се изработва? Ламинатът е нищо особено, поръчан от Сико.
Ако някой си спомня, моля да ме насочи!

# 233
  • sofia
Някой купувал скоро трислоен паркет - къде цените са поносими?

# 234

Този въпрос е малко като "Някой да си е купувал кола, къде цените са поносими?". Паркетите имат огромно разнообразие от качества и класове, респективно цените са с пъти разлика при един и същ продавач. Но винаги има промоции, по-скоро търси промоция към момента. Иначе още се ругая, че не взех едни вносни с 25 години гаранция на лака... Цифра са, ама...

# 235
  • sofia
ЧС, възможно ли е да има такава гаранция въобще? Иначе звучи като мечта.

Да питам още нещо - върти ми се една муха в главата от известно време - пода в коридора да е бетон - много ми харесва как изглежда, а и заради липсата на фуги и еднородност (коридорът е малък, няма да има нужда от междинни фуги против съсъхване).
Правила ли е някоя от вас и моля за отзив, ако да?

# 236
Сега няма начин гаранцията да е безусловна, защото с пирон все ще се надраска. Но наистина дават такава като цяло. Иначе недраскаеми в реалния живот са само диамантите и сапфирите. За второто гарантирам - часовниците ни са все със сапфирни стъкла и за много години нямат нито драскотинка.

Но все пак има основания - фабричното шлайфане и после фабричният лак са несравними с правените на място.

https://parketsense.bg/coswick/

Иначе съм голям фен на корка - не се драска, не се подбива каквото и да изпуснеш, носи на вода, ама нещо половинката не одобрява естетиката.
Винилът също е много обещаващ като здравина и устойчивост, ама пък не е престижен, лош имидж има Grinning

# 237
В Паркетен свят имат модели трислоен паркет за под 100 лв. - ако някой от тях ви допадне, но като характеристики не мога да дам мнение.

# 238
Да допълня, че при трислойния паркет върху цената на самия паркет има само редене, а понякога и влиза в цената. Докато при масивния паркет после идват редене, циклене и лак, като хубавият лак струва колкото паркета. И не знаеш какво ще получиш до самия край.

# 239
Сега погледнах какво е това корков паркет. Ще е интересно, ако имате такъв, да споделите впечатления.

Иначе за трислойния - и аз намирам най-разнообразни цени и още никак не се ориентирам: https://parketenstil.com/product-category/%D1%82%D1%80%D0%B8%D1% … 0%BA%D0%B5%D1%82/

Общи условия

Активация на акаунт