Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 48 381
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Гранитогрес в хола бих преживяла само, ако отдолу има подово отопление. И пак чувството да стъпваш по плочки е различно от дървото. Аз съм фен на естествения паркет.

# 211
  • Sofia
Имам рекордно дебела замазка - около 10см и светла височина 260см (от 270).
Честно казано 3см фибран.. и ще си удрям главата в тавана Simple Smile)
Подложката е и хидроизолация, но има и действие на прекъсвач на термомоста в отношение 20 към 80. Т.е. 20% отива към комшиите, което ще значи и 5 пъти по-бавно изстиване.
Основния проблем, според мен е че трябва основата да се третира по същия начин по които се прави шумоизолация, т.е да няма твърди връзки - ако положиш фибран, но отстрани замажеш, вместо да оставиш фуги към стените, то осигуряваш свободно изстиване на плочките през цимента, стените, замазката и плочата. Ако имаш плаващ под, то няма причина пода да е с температурата на бетонната плоча.

# 212
Ние сме с гранитогрес (за София става дума). Не е никак студено.

# 213
Юлиане, отговорите ти са за някоя техническа тема. Тук е за интериор. Разбирам, че си силно увлечен по всякакви технически нововъведения, но все пак те моля да намериш подходящото тема за размислите ти.

# 214
На менса ми интересни такива технически подробности, защото понякога от незнание взимаме не най-добрите  решения.А често сме подведени и от разни майстори-разбирачи.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 17:39 от ДХ3

# 215
На мен също са ми интересни, дори съм обсъждала. Но забелязах, че темата позамря. Не знам дали е заради това, но е възможно.

# 216
Хайде, да върна темата в правилната насока.
Предстои ми да обзавеждам апартамент и като че ли този mood board отковаря най-много на усещането ми  в момента.

Скрит текст:

Не мога обаче да реша в какъв цвят да бъде кухнята, не мога да харесам подови настилки, било то естествен паркет или ламинат. Мебелите и стените искам да са неутрални, защото цветовете ми омръзват бързо и не ми се иска да правя грандиозни ремонти скоро. Искам светли цветове, естествени материи, изчистени, но не стерилни линии. Бях се разбралал с дизайнер, обаче нещата не ни се случиха и сега не ми се занимава да търся нов. И трябва да направя сама всичко, от нулата. Ще се радвам, ако мога да ви занимавам известно време Heart

# 217
Ха, и аз съм на тази неутрална цветова схема. Страхотна цветова комбинация. В пинтерест има много предложения с тези цветове.  Разгледай и си намери твоята картинка.
https://pin.it/7cIvfE6

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 16:48 от щастлива мама

# 218
Хайде, да върна темата в правилната насока.
Предстои ми да обзавеждам апартамент и като че ли този mood board отковаря най-много на усещането ми  в момента.

Скрит текст:

Не мога обаче да реша в какъв цвят да бъде кухнята, не мога да харесам подови настилки, било то естествен паркет или ламинат. Мебелите и стените искам да са неутрални, защото цветовете ми омръзват бързо и не ми се иска да правя грандиозни ремонти скоро. Искам светли цветове, естествени материи, изчистени, но не стерилни линии. Бях се разбралал с дизайнер, обаче нещата не ни се случиха и сега не ми се занимава да търся нов. И трябва да направя сама всичко, от нулата. Ще се радвам, ако мога да ви занимавам известно време Heart
Малко заигравки Wink
Скрит текст:

# 219
Amelie,  ето няколко предложения

. Кухнята отделно ли е, или е едно общо помещение?

# 220
Аmélie
много е хубаво действай!
За мен
Скрит текст:
обаче ми е една идея "Уморено" цялото излъчване, като лично за мен ми липсва живец ..ама това съм си аз де

# 221
Може ли да ми дадете идеи за первази на френски прозорци. Как е добре да бъдат завършени? Да са облечени с ламинат? Ами ако настилката е трислоен паркет? Какви са опциите?

# 222
  • София
Може ли да ми дадете идеи за первази на френски прозорци. Как е добре да бъдат завършени? Да са облечени с ламинат? Ами ако настилката е трислоен паркет? Какви са опциите?
Аз ще слагам камък. Нещо в бяло, за да се връзва с мебелите.

# 223
Ако са облечени в ламинат, вероятно ще ти кажат че трябва да сложиш лайстна навсякъде по ръбовете.

# 224

Общи условия

Активация на акаунт