Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 996
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Красиви са висящите, ама на височина 2,50 м. като извадиш метър и нещо (като тези на снимката), колко остава до бар-плота?
Луни и спотове аз не харесвам.

# 361
Здравейте,
Избрах си кухня долни шкафове в тюркоазен цвят, а горни бял лак. Дивана ми е в цвят канап. Стените са пепел от роза но много лек нюанс. Според вас пердетата какъв цвят да бъдат?

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 09:02 от Listo_

# 362
Тюркоазът светъл ли е? Можеш ли да го покажеш, да се ориентираме?
Аз бих добавила сиво или черно в тази цветова конфигурация, като неутрален цвят. Всички останали цветове ще са акцентиращи.
... Или най-много да оставя пердетата в цвета на дивана или бели.

Тюркоазът трудно се комбинира.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 09:56 от amy_nka

# 363
При толкова цветове в помещението, аз бих сложила тюркоаз (плътно, може и да не е дюз,а с бяло и/или "канап") и бяло тънко почти невидимо перде.
Скрит текст:
Зависи какъв стил искате и доколко са интензивни наличните цветове...

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 11:23 от peneva_a

# 364
Здравейте!
Предстои ми обзавеждане на кухня, засега сме в съвсем начален етап - трябва да реша къде да сложа контакти. При това разположение къде е най-удачно да се сложи хладилника - на стената, която е 163 см или на тази 243 см? И на двете стени има врати.
Мивката ще е под прозорец 155 см, а печката точно там, където пише "от пода", до прозорец 115 см.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 17:48 от Не се сърди, човече

# 365
Къде да ги сложиш не мога да ти кажа. Но искам да спомена един "капан" - по принцип контактът за хладилник се слага зад хладилника и всичко е точно. Обаче ако купиш скъп хладилник е добре да го защитиш с една защита на Соно, а тя стърчи 5 см над контакта и така избутва хладилника с 5 см напред. Понякога може да е дразнещо. Помисли и евентуално измисли контактът да е отстрани, може в някой шкаф.

# 366
Контактите на фурна, хладилник и микровеле са зад микровелето, за да могат да св достигат най-лесно ако се налага да се изключат уредите.Може и в шкаф да се изкарат , ще се орибие гърба, за да са достъпни.

# 367
Контактите на фурна, хладилник и микровеле са зад микровелето, за да могат да св достигат най-лесно ако се налага да се изключат уредите.Може и в шкаф да се изкарат , ще се орибие гърба, за да са достъпни.
Най-добре е фурната и плота да са с твърда връзка, а не с контакт и да са на отделен ("силов") бушон, т.е. изключват се директно от бушона, а не се бърка зад друг уред или в шкаф Hands V

Здравейте!
Предстои ми обзавеждане на кухня, засега сме в съвсем начален етап - трябва да реша къде да сложа контакти. При това разположение къде е най-удачно да се сложи хладилника - на стената, която е 163 см или на тази 243 см? И на двете стени има врати.
Мивката ще е под прозорец 155 см, а печката точно там, където пише "от пода", до прозорец 115 см.
Скрит текст:

мястото на хладилника е съгласно навиците на ползвателите... Но аз при това място на мивка и печка, място за хладилник не виждам на по-дългата стена... следователно мястото му остава на стената 243см, като аз бих го сложила до прозореца с врата отваряща се към него 9обръщане на посоката, спрямо стандартно монтираните врати на хладилник), а отдясно на хладилника да има плот за вадене на нещата...

# 368
С твърда или не връзка, всички ел.изводи са сложени така, че да има лесен достъп.Хайде, да го уточня.Simple Smile
Лесният достъп е и заради това да бъдат изключвани от мрежата ако се налага за ремонт, преместване и тн.Тоест изключването от бушона. не прави по/лесно изключването им от ел. точка.

# 369
  • Варна
И аз да добавя от опит, хладилникът да не се огрява от прозорец, по възможност

# 370
С твърда или не връзка, всички ел.изводи са сложени така, че да има лесен достъп.Хайде, да го уточня.Simple Smile
Лесният достъп е и заради това да бъдат изключвани от мрежата ако се налага за ремонт, преместване и тн.Тоест изключването от бушона. не прави по/лесно изключването им от ел. точка.

Вградени фурна и плот не могат да имат лесен достъп, а и лесен достъп при твърда връзка е малко оксиморон.
Но това изобщо не е проблем, ако човек си щракне прекъсвача и готово - кеф ти ремонтирай, кеф ти мести.

И аз да добавя от опит, хладилникът да не се огрява от прозорец, по възможност

Понякога се налага - ако е на остъклен усвоен балкон например. Тогава на стъклото се залепят от тези стиропорените тапети с фолио. С фолиото навън, към стъклото и слънцето.
https://www.domko.com/product/1137-izolatsionen-tapet-thermoreflex/

# 371
Много благодаря за идеите!
Ето го цвета
[/img]
quote author=amy_nka link=topic=1369897.msg43767950#msg43767950 date=1636356594]
Тюркоазът светъл ли е? Можеш ли да го покажеш, да се ориентираме?
Аз бих добавила сиво или черно в тази цветова конфигурация, като неутрален цвят. Всички останали цветове ще са акцентиращи.
... Или най-много да оставя пердетата в цвета на дивана или бели.

Тюркоазът трудно се комбинира.
[/quote]

# 372
  • Sofia
Къде да ги сложиш не мога да ти кажа. Но искам да спомена един "капан" - по принцип контактът за хладилник се слага зад хладилника и всичко е точно. Обаче ако купиш скъп хладилник е добре да го защитиш с една защита на Соно, а тя стърчи 5 см над контакта и така избутва хладилника с 5 см напред. Понякога може да е дразнещо. Помисли и евентуално измисли контактът да е отстрани, може в някой шкаф.
След като прави нов апартамент, може би е добре да помисли за този тип защита (Катоден отводител /ограничител на напрежение/): https://elenergy.bg/katodni-otvoditeli/173302-katoden-otvoditel- … rf1-a9l16632.html

Защити от "токов удър" слагам на всичките си уреди: печка, плот, хладилник, компютър, пералня и т.н. като всяко устройство е максимум за 16А, като минуса е, че слагаш по едно такова на всеки контакт, което е неудобство. Вместо това може да се сложи защита директно в таблото.

# 373
При толкова цветове в помещението, аз бих сложила тюркоаз (плътно, може и да не е дюз,а с бяло и/или "канап") и бяло тънко почти невидимо перде.
Скрит текст:
Зависи какъв стил искате и доколко са интензивни наличните цветове...

# 374
Осветих си на макс телефона и пак не виждам тюркоаз. Joy Виждам го синьо.

Общи условия

Активация на акаунт