Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 48 025
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Пак аз Simple Smile за момента клоня да направя окачен таван с 2  ниши на 20 см от стените, в които да поставя лунички за външен монтаж. Някой да е попадал на такива, които да са високи само 5 см и да са бели(за да не стърчат извън тавана, а и не искам да пускаме тавана надолу твърде много).
И на таван 8 на 3 метра колко лунички и с каква мощност бихте поставили , така че да е втори кръг осветление и, като се пусне само него, да се получава сумрачна светлина подходяща за гледане на тв? Като обикалям по магазините нищо не ми препоръчват, било въпрос на усещане, но в другите стаи не ми се получи добре- сложих лед ленти 12W и е много светло. Бих отишла и на консултация, но не знам къде (за София става въпрос).

# 346
Пак аз Simple Smile за момента клоня да направя окачен таван с 2  ниши на 20 см от стените, в които да поставя лунички за външен монтаж. Някой да е попадал на такива, които да са високи само 5 см и да са бели(за да не стърчат извън тавана, а и не искам да пускаме тавана надолу твърде много).
И на таван 8 на 3 метра колко лунички и с каква мощност бихте поставили , така че да е втори кръг осветление и, като се пусне само него, да се получава сумрачна светлина подходяща за гледане на тв? Като обикалям по магазините нищо не ми препоръчват, било въпрос на усещане, но в другите стаи не ми се получи добре- сложих лед ленти 12W и е много светло. Бих отишла и на консултация, но не знам къде (за София става въпрос).

Ами въпрос на усещане е, защото в баня малко по-малко от 6 квадрата имаме 4 лунички по 5 вата, 3 лунички над ниши по 3 вата  и крушка над огледалото и ми е ОК. Никак не ми е прекалено светло. За мен 12 вата лед лента сигурно ще значи пещера.
Иначе във вашата стая бих сложила 8 или 10 лунички на максимална мощност.

# 347
тези 12 W на колко отговарят?- на всяка крушка си е упоменато
аз ,все  още, се ориентирам по старите стандарти-
60 W си беше средна, 40 W слаба, 100 W -си беше доста силна крушка

# 348
Гледат се лумените, а не ватовете. А после се гледа и ъгълът на разпространение на светлината, да се търси 120 градуса, така се огрява голяма площ.

# 349
не съм претендирала да съм изчерпателна...
относно цвета също има какво да се каже- топлата светллина се усеща като по-слабо осветеност ,при равни лумени, от неутралната и студената бяла
трябва си четене ,сравняване и гледане  на живо за разлики в светенето

# 350
Аз ненавиждам студена и даже бяла. Побърква ме, имам чувството, че съм в болница или някаква лаборатория.

# 351
В къщи дневната е 45 кв.м с шест кръга на осветление. И когато е включена една зона , в другата част е сумрак , но мястото  на което е включено осветлението си е светличко. С лунички сме, лед.
Мисля че този сумрачен  ефект може да се постигне със скрита лед лента  или спотове насочени към стена, димиращ ключ.

# 352
Gebura, защо не ги направите задимени? Simple Smile

# 353
Ключовете ми за осветление са стъклени и не могат да се димират, трябва луничките да са димируеми Simple Smile в крайна сметка избрах точно такива на егло, 3W, както и отново димируема лед лента на v-tec, всички димируеми през gsm.
Сега съм на тема полилеи  Simple Smile.
Мисля да сложа такъв над дивана:

И подобен, но в същия цвят като горния, над трапезната маса:

В частта с кухненския остров какво бихте сложили- луни или висящи осветителни тела и какви?
Това е помещението, качвала съм го преди:

# 354
Аз бих сложила ето от тези, висящи, няколко броя

# 355
Titian, на това ако изгори нещо, сменя ли се леда или цялото тяло трябва да се сменя?

# 356
Сменя се, то е с крушка вътре.
Ето снимка от др лампа от същата серия, че не ми се мах опаковката на тази

Можеш да сложиш и нещо такова над кухненския остров (аз съм ги използвала напр за нощни в спалнята за гости)

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 15:59 от Titina

# 357
Ключовете ми за осветление са стъклени и не могат да се димират, трябва луничките да са димируеми Simple Smile в крайна сметка избрах точно такива на егло, 3W, както и отново димируема лед лента на v-tec, всички димируеми през gsm.
Сега съм на тема полилеи  Simple Smile.
Мисля да сложа такъв над дивана:

И подобен, но в същия цвят като горния, над трапезната маса:

В частта с кухненския остров какво бихте сложили- луни или висящи осветителни тела и какви?
Това е помещението, качвала съм го преди:

Този чертеж си го спомням. Simple Smile Оправете посоката на отваряне на вратата, обаче!

Повечето слагат висящи. Вариант със спотове също има:

Аз бих сложила спотове, просто за да отделя визуално пространството по стил. Хол-трапезария - един стил с висящи, а кухня - друг стил. Висящи в кухнята ще ме стресират - като шетам да не ги ударя нещо неволно... Joy

# 358
Над кухнята някакви спотове бих сложила, не висящи.

# 359
всичко е въпрос на усещане
на мен ми харесва така-спотове в останалата част от помещението, и висящи над острова и масата за хранене

Общи условия

Активация на акаунт