Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 872
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
И ако са в едно помещение бих я вързала стилово с трапезната маса.

# 676
И това съм направила - еднакъв материал и цвят, еднакъв по характерен елемент по края на плота, все в цвета и материала на другите мебели. Това му е хубавото на поръчката, но си има и недостатъци, разбира се.

# 677
Аз бих я вързала стилово към общия интериор , не към конкретна част от обзавеждането.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 10:47 от ДХ3

# 678
Здравейте,някой да се е сблъсквал с пренареждане на ламинат.Сложен е скоро,но пука на места и ММ мърмори пост.Чувала съм,че само някои елемнти могат да се подменят при ламината и искам да знам дали може само определени  елемнти или пък пренареждане.За труда е ясно,че ще си платим,пр се надявач да не се налага да купуваме нов,защото не беше евтин,а и стаята е 50кв

# 679
Здравейте,някой да се е сблъсквал с пренареждане на ламинат.Сложен е скоро,но пука на места и ММ мърмори пост.Чувала съм,че само някои елемнти могат да се подменят при ламината и искам да знам дали може само определени  елемнти или пък пренареждане.За труда е ясно,че ще си платим,пр се надявач да не се налага да купуваме нов,защото не беше евтин,а и стаята е 50кв
При мен на едно място имаше пукане и се оказа, че твърде много са го "вклинили" до едната стена (с лека кривина е стената). Леко повдигнахме края, резнаха 3мм със шлайф и си легна нормално, после слагахме первази, но те не го натискат.

А в хола пренаредиха 1/3 от стаята, защото въпреки възраженията ми, продължаваха да редят, като слагаха малките парчета в единствената ми видима част от стаята... След като се разкрещях и казах, че си тръгват на секундата и т.н. го вдигнаха и започнаха от исканото място с цели и правилни парчата паркет. (моя е с вид на дъски дюшаме с видими фуги)

# 680
Пукането може и да е от неравен под. При нас е така. Като пукането го има само лятото. Зимата, тъй като минават тръби за вода и парно, явно се раздува от топлината и спира да пука и скърца.

# 681
И аз мисля,чв пукането е от неравен под.Лошото е,че сме си го слагали ние.Причината ☺ ламината ни е тъмен и доста шарен и исках ние да го сложим тк не вярвам те да се занимават да го редят по шарки.Знам,че има и такава опция и се доплаща,но аз не вярвам и това е😂 При слагането на места зееше страхотна дупка под ламината,примерно на края,където е вратата за терасата.Аз съм слагала там и 3 и повече подложки за да запълня.Като цяло ММ мрънка адски много как можело да ....... нов апартамент с тоя скапан под и как уж съм с големи претенции,а така ни пука пода.
Предполагам,че има фирми,които освен нареждане,правят и пренареждане.Сигурно ще изравнят и пода и така.Наистина на места пука ужасно и вложихме толкова пари и желание в този дом,че ще е жалко да го оставя така.Ако някой знае към кой да се обърна ще съм благодарна.Основно ме интересуваше дали може да се ползва същия ламинат.

# 682
  • София
Аз съм си записала в "майсторския" тефтер от 2019 г. някакъв телефон за пренареждане на паркет и ламинат, обаче нямам никакъв спомен как е попаднал там и със сигурност не съм го ползвала, така че не мога да дам препоръка. Ако искате, пробвайте го... 
Скрит текст:
0889 80 80 70 - Георги Василев (редене и пренареждане п-лам)

# 683
А наредили сте мебелите? Защото тогава може и да слегне, ама може и по зле да стане:(.
Ако не сте ги наредили ще е по лесно пренареждането, но ако е от пода само нова замаска ще го оправи. Това ако приеме, че новата ще равна навсякъде.
П.П. И не знам да се оплача или похваля, но докарах луд късмет, че точно днес съм хоум офис, защото иначе ме чакаше грандиозно наводнение в холо-кухнята от меката връзка на смесителя.
Ако беше сам синът ми, надали щеше да чуе капките в шкафа под мивката с вечните слушали на ушите си.

# 684
И аз мисля,чв пукането е от неравен под.Лошото е,че сме си го слагали ние.
Скрит текст:
Причината ☺ ламината ни е тъмен и доста шарен и исках ние да го сложим тк не вярвам те да се занимават да го редят по шарки.Знам,че има и такава опция и се доплаща,но аз не вярвам и това е😂
При слагането на места зееше страхотна дупка под ламината,примерно на края,където е вратата за терасата.Аз съм слагала там и 3 и повече подложки за да запълня.Като цяло ММ мрънка адски много как можело да ....... нов апартамент с тоя скапан под и как уж съм с големи претенции,а така ни пука пода.....
Не, няма да изравнят пода. Това се прави преди да се реди с някакъв вид замазка, която съхне, а се реди при някаква максимална влажност на основата. А подложката е за пружинране и поемане на минимални неравности... не за запълване на кухини и дупки.
За да се пренареди този, трябва при вдигането някак да се подреждат и описват рязаните парчета кое откъде е, че изрезките да си отидат на правилните места.
Пренареждаде без изравняване на основата е напълно безмислено Hands V

# 685
Винилова настилка за къде? За балатум ли говорим? Grinning
Има и на плоскости като ламинат, по-евтино е от него,  но се руши по-лесно, а се сменя по-трудно защото се лепи.

на какъв принцип се избира дали холната маса да е правоъгълна или кръгла?
Най-вече с малка кръгла масичка имаш повече празно място, създава усещане за широта. Стилно се гледа цялото помещение, освен ако нямаш някой много специфичен елемент дето търсиш да му намериш дружка, примерно извит диван. Най-добре разгледай картинки и си харесай как искаш да изглежда у вас.

# 686
Мебели почти няма като изключим кухнята,но там сложихме гранитогрес.Ще трябва да се вдигне само острова(който не е закрепен за ламината)и масата.Като цяло нищо сложно засега затова искам да е сега.Та според вас като махнат ламината ще изравняват пода и после ще се оправят нещата,така ли?

# 687
Та според вас като махнат ламината ще изравняват пода и после ще се оправят нещата,така ли?
На теория е така, практиката е според зависи.

# 688
Изравняването на пода е мръсна и тегава работа. И нивата спрямо вече съществуващите настилки трябва да се съобразят, да не се задигне нивото. При вече готово жилище - и аз не съм убедена, че ще стане както трябва.

# 689
Може да се направи замазка дамо на ниската час на пода,не изцяло.Ще е доста тегаво , така е.

Общи условия

Активация на акаунт