Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 938
  • 757
  •   1
Отговори
# 120

Боята е сапунените балони, бежаво/сиво, а на моменти и зеленее. Според светлината и през кое време на деня, цвета е различен.
Марката е Крафт/ Мастер серията, някакво Профи я водят. От гъстите бои е, но пък покрива много добре. А и цветът стои много плътно.

# 121
Все си мислех, че отдавна не се слага тази лайсна между плота и гърба.

# 122
Повечето слагат пвц или мдф лаисни, но освен за фаца не предпазват така както алуминиевият водобран. Амортизират се бързо, и плота също. А и мисля, че е и по скъп.

# 123
  • Точно където трябва
Как точно се прави отсичане между таван и стена. Четох за хартиено тиксо, но можело да пропусне.

# 124
Как точно се прави отсичане между таван и стена. Четох за хартиено тиксо, но можело да пропусне.

Прави се на ръка - без никакво тиксо, само с четката. Трябва хубава четка и малко опит.
Тиксото е за разни фигури по стената, ама ако някой иска да слага тиксо и на тавана. За да не пропусне си има трик - лепи се тиксото по тавана и после се минава с бяла боя като тази на тавана по ръба и стената и се изчаква да изсъхне. Така бялата боя запечатва луфта и после цветната не може да се просмуче. И след това вече се боядисва стената с цвят. Но всичко това е прекалено пипкаво и не си струва за таван. Но ако се "рисуват" фигури по стените вече това е технологията.

# 125
Голяма мъка е, аз купувах четки, но накрая отсякох с тиксо.И то боядисах тавана, стената не до горе.Залепих тиксо на тавана и така с четката довърших.Мн ми беше трудно и на места после иправях с тънка четка, където тиксото е пропуснало.Но стана добре.

# 126
Голяма мъка е, аз купувах четки, но накрая отсякох с тиксо.И то боядисах тавана, стената не до горе.Залепих тиксо на тавана и така с четката довърших.Мн ми беше трудно и на места после иправях с тънка четка, където тиксото е пропуснало.Но стана добре.
Това си е единствено правилният начин,при положение,че таванът е бял.
Пълен абсурд е да поправяш цветни наслагвания,инъче.
ако ще е с тиксо-то се слага достатъчно широко,че да си боядисваш спокойно и с валяк!
ако имаш стабилна ръка-може и без тиксо

# 127
  • пустинята Гоби
Лайсната е излишна принципно. Не виждам от какво аджеба пази. Аз не сложих, плота си е в отлично състояние.

# 128
Повечето слагат пвц или мдф лаисни, но освен за фаца не предпазват така както алуминиевият водобран. Амортизират се бързо, и плота също. А и мисля, че е и по скъп.
Мисля, че повечето го правят без каквато и да е лайсна.

# 129
четох в интернет за двойно отсичане с хартиено тиксо, става перфектен ръб-изпробвано
ако отсичаш бял таван с цветна стена, залепваш тиксото, първо минаваш с бяла боя, изчакваш да изсъхне и после минаваш с цветната, като трябва да махнеш тиксото докато не е засъхнала боята от последното минаване

# 130
Има специални накрайници за ръбове. Работят много добре и чисто.

# 131
  • Точно където трябва
четох в интернет за двойно отсичане с хартиено тиксо, става перфектен ръб-изпробвано
ако отсичаш бял таван с цветна стена, залепваш тиксото, първо минаваш с бяла боя, изчакваш да изсъхне и после минаваш с цветната, като трябва да махнеш тиксото докато не е засъхнала боята от последното минаване
Нищо не разбрах - залепвам първо тиксото къде? На стената, предполагам, щом ще боядисвам тавана. Минавам с бялата боя тавана и после? Отлепвам тиксото, лепя го на тавана и продължавам стените с цвят? Лепя на тавана преди да е изсъхнала боята там? Нещо не е ок.

# 132
Нищо не разбрах - залепвам първо тиксото къде? На стената, предполагам, щом ще боядисвам тавана. Минавам с бялата боя тавана и после? Отлепвам тиксото, лепя го на тавана и продължавам стените с цвят? Лепя на тавана преди да е изсъхнала боята там? Нещо не е ок.
ето нагледно
https://www.youtube.com/watch?v=xYFvypc0PE8
https://www.daznaeshkak.com/8-otsichane-na-boq-trikove-i-saveti

залепваш тиксото на тавана, минаваш първо с бяла боя, без да отлепваш нищо като изсъхне минаваш с цветна и отлепваш тиксото преди да е изсъхнала напълно боята

# 133
  • Точно където трябва
Ще ги прегледам после, че на този комп не мога. Но как залепяаш тиксото на тавана и боядисваш тавана? А там където е тиксото нали остава небоядисано?

# 134
  • пустинята Гоби
Прегледай ги и тогава питай. Не боядисваш тавана като е залепено тиксо на него, а стената.

Общи условия

Активация на акаунт