Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 896
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Еех, на скоро ги гледах точно тази серия масички, че и столове, канапета в комплект имаше... Ама в кой сайт беше... Rolling Eyes

# 631
  • Варна
Здравейте момичета,
Имам нужда от съвет относно разпределението на мебелите в дневна - кухня, маса за хранене, диван, място за телевизор...  Имаме спор с ММ и ще съм благодарна на странично мнение. Стаята е 5,82 на 4,35, големите прозорци гледат към двора, прозореца на североизтоната стена тръгва на 1,80м от пода, извидите за вода и канал са в горния ляв ъгъл а в горния десен ъгъл ще има печка на дърва. Под югоизточния прозорец е предвиден радиатор, но той ще е някога в бъдещето. По-късно ще ви покажа нашите варианти, бих искала първо да чуя вашите безпристрасни идеи.
От сега благодаря на всички, които биха си направили труда да помислят по моя казус!

# 632
Кухнята е ясно къде ще бъде, диванът го виждам в средата на стаята, с гръб към кухнята, но маса и тв кът не ги виждам къде ще се поберат.

# 633
# 634
  • София
Търся идея за малка холна масичка (или масички) тип конзолна. И конзола за антрето ако има същата ще е бонус.
Представям си я изцяло стъклена, със златен кант, може и с орнаменти.

Ето тук има различни модели, но стъклото отгоре е черно.
https://ontrade.bg/holna-masa-amara-1502-v-cheren-tsvyat?limit=100

# 635
  • Пловдив
mentolka, аз бих сложила ъглова кухня, с къса страна там, където е водопровода, а дългата да продължава и под високия прозорец.
В ъгъла на френския прозорец и прозореца с радиатора - диван с дълга стена пред радиатора и къса на френския прозорец, тв на стената до входната врата т.е. срещу прозореца с радиатора.
Масата за хранене - в близост до високия прозорец и кухнята.

# 636
Здравейте момичета,
Имам нужда от съвет относно разпределението на мебелите в дневна - кухня, маса за хранене, диван, място за телевизор...  Имаме спор с ММ и ще съм благодарна на странично мнение. Стаята е 5,82 на 4,35, големите прозорци гледат към двора, прозореца на североизтоната стена тръгва на 1,80м от пода, извидите за вода и канал са в горния ляв ъгъл а в горния десен ъгъл ще има печка на дърва. Под югоизточния прозорец е предвиден радиатор, но той ще е някога в бъдещето. По-късно ще ви покажа нашите варианти, бих искала първо да чуя вашите безпристрасни идеи.
От сега благодаря на всички, които биха си направили труда да помислят по моя казус!

За мен: влизайки в помещението в ляво трапезарна маса, кухнята по дължината на стената с високия прозорец.Диван с гръб към нея, ТВ сет на фона на френския прозорец.

Или варинат две, който е описала Бенджи, но там трябва да се сметнат добре разстоянията , за да може да има проходимист около масата и кухнята, а и да се вижда ТВ от дивана.

# 637
Пинко, благодаря! От показаните - само на Каре ми допаднаха, но пък там са 3 и са много като брой и размер..(
Последната съшо може би, но не мога да видя размери и цена в линка?

# 638
Пинко, благодаря! От показаните - само на Каре ми допаднаха, но пък там са 3 и са много като брой и размер..(
Последната съшо може би, но не мога да видя размери и цена в линка?

нещо съм объркала линка ето заповядай
https://www.vivre.bg/p-1938885/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%87%D0 … D0%B0%D1%84%D0%B5

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 13:16 от pinko

# 639
Не, голяма е. Тази е за седящи столове направо.  Определено търся нещо около 50 см макс ширина.

# 640
# 641
2 и 3 много ми харесаха!, Благодаря!
В Домко я видяхме, но много простее като изпълнение.
В Керамо ми хареса, че има и козолна за антре, дано да имат опция и за нея..

# 642
  • Варна
Момичета, много благодаря за насоките! Направих набързо вариантите. Кухненските уреди са нахвърляни, колкото да маркират мястото на кухнята.

Идеята на Бенджи
Скрит текст:

Идеята на ДХ3
Скрит текст:

Идеята на amy_nka е най-близка до моята която е
Скрит текст:

Мислех и за вариант с тесен остров с места за хранене зад дивана. Двама сме, а за гости да се предвиди разтегателна и повдигаща се маса пред дивана.
Скрит текст:

А според ММ е това
Скрит текст:

Само, че аз предпочитам от дивана да се вижда двора и за мен мястото му е на горната стена. Дивана е с доста голям, но за сега съм го харесала защото е модулен и може да се сменят местата на дългата и късата страна. Тук съм го направила с точните размери. Но ако се прем на сигурен вариант къде ще е позоциониран вовеки Wink , може да се смени. Изобщо въртя ги, суча ги и никак не стигам до добро решение....

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 18:52 от mentolka

# 643
Най-много ми допада идеята на ДХ3.

# 644
И аз гласувам за идеята за ДХЗ. Ти ще можеш да гледаш през прозореца, докато домакинстваш, а от дивана ще има най-хубавата гледка.

Като сме на тема холни масички, някой да е изработвал такава по поръчка и, ако да, къде? Искам отгоре да е с порцелангреса, който ще е на плота в кухнята, трябва ми някой да направи крачетата. Приемам и предложения за красиви такива, колебая се дали да са дървени краката и да съвпадат с дървесните мебели, или метални и да съвпадат с една лайсна наблизо на пода.

Общи условия

Активация на акаунт