Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 75

• 47 893
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
На мен подобни драпирани завеси на безброй катове ми напомнят на цигански къщи. Особено, ако са и сатенено лъскави.

Нарочно не ти отговорих по-рано, защото виждам, че само това ти е хванало окото. Laughing

Чудя се как да ти отговоря. Но няма смисъл да се хабя изобщо. Laughing

# 616
Скрит текст:
Много полезни съвети има в темата, чета я с удоволствие.

... Входната врата пък е венге, но като цяло тя не ми е критерии за нищо, ако ме дразни толкова мога да й сменя цвета от вътре...
Имам съвсем същия казус - входна врата венге /мдф/, на която искам да сменя цвета отвътре с бял.
Може ли да кажете  с каква боя може да стане това. Аз си мисля за водоразтворима боя, но не съм сигурна, че ще стане добре. Има ли бои, с които може да се боядиса мдф и покритието да е красиво и устойчиво? Да добавя, че трябва да е на място, смъкване на вратата и носене в цех не е възможно.
Някои вхпсни врати имат декоративно покритие, което много лесно се подменя.Представлява тънък лист дурнир, който се подменя при нужда.Нашата е такава, проверете и Вашата(На Солид е).

На моята врата нищо не се отлепя.

# 617
Скрит текст:
Много полезни съвети има в темата, чета я с удоволствие.

... Входната врата пък е венге, но като цяло тя не ми е критерии за нищо, ако ме дразни толкова мога да й сменя цвета от вътре...
Имам съвсем същия казус - входна врата венге /мдф/, на която искам да сменя цвета отвътре с бял.
Може ли да кажете  с каква боя може да стане това. Аз си мисля за водоразтворима боя, но не съм сигурна, че ще стане добре. Има ли бои, с които може да се боядиса мдф и покритието да е красиво и устойчиво? Да добавя, че трябва да е на място, смъкване на вратата и носене в цех не е възможно.
Някои вхпсни врати имат декоративно покритие, което много лесно се подменя.Представлява тънък лист дурнир, който се подменя при нужда.Нашата е такава, проверете и Вашата(На Солид е).

На моята врата нищо не се отлепя.
Той не се итлепва,а е лист,който се плъзга в някак в касата.Жалко,че не е такава.

# 618
Опитвам се да открия мебелно осветление, тип насочващо ( осветява нагоре и надолу ), но да е с много малки размери. Срещали ли сте в толкова малки размери. Ще се поставя на ТВ модул.
Имам предвид нещо такова.
...и понеже не се справих с прикачването,слагам линк  https://aiko-bg.com/product-84053030159

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 19:32 от Yasmin17

# 619
Търся препоръка за шоурум за осветителни тела в София, където евентуално да ми направят проект за осветлението (какви осветителни тела, колко мощни и т.н.).
Аз поръчах в https://polarislighting.bg/ Препоръчаха ми и майстори, които направиха инсталацията и монтираха осветителните тела. Много съм доволна и ги препоръчвам с две ръце

# 620
  • При елфите ...
Дайте ми идея/и... имам остъклена тераса с плъзгащи прозорци... трябва да измисля да сложа нещо за предпазване от слънцето и любопитните съседи... Wink пердета не са вариант...

# 621
Дайте ми идея/и... имам остъклена тераса с плъзгащи прозорци... трябва да измисля да сложа нещо за предпазване от слънцето и любопитните съседи... Wink пердета не са вариант...
Щори на отстояние или декоративно матиращо фолио на стъклото.

# 622
Някакво растение в кашпа с широка корона.

# 623
На 2-3 балкона около нас (не са остъклени) има сложени пердета (завеси) на корниз на малко разстояние пред ръба на балкона, нещо подобно, но плътни, за засенчване от слънцето. В останалата част от времето са прибрани с щипка или вързани. Отвън стои много красиво. Не са дълги до земята, на педя-две под ръба на парапета.
Аз също планирам подобни, на отворен вътрешен балкон, за пролетта и есента, когато слънцето вече пада по-ниско и, като седна на кафе, ми блести точно в очите и лаптопа.

# 624
  • софия
На моите съм сложила SCHOTTIS, но само на крилата, които се плъзгат, защото така или иначе през лятото постоянно е отворено и покриват тези без. Мисля, че и на вътрешните би могло, но не съм опитвала. Доволна съм, защото когато се изцапат, лесно и безпроблемно се сменят и вършат добра работа лятото да спират силното слънце. През зимата постоянно са вдигнати.

# 625

Огледално термо фолио.

# 626
  • При елфите ...
На 2-3 балкона около нас (не са остъклени) има сложени пердета (завеси) на корниз на малко разстояние пред ръба на балкона, нещо подобно, но плътни, за засенчване от слънцето. В останалата част от времето са прибрани с щипка или вързани. Отвън стои много красиво. Не са дълги до земята, на педя-две под ръба на парапета.
Аз също планирам подобни, на отворен вътрешен балкон, за пролетта и есента, когато слънцето вече пада по-ниско и, като седна на кафе, ми блести точно в очите и лаптопа.
Скрит текст:
Благодаря... пердетата ще сложа, ако не мога да измисля нищо друго... Simple Smile

На моите съм сложила SCHOTTIS, но само на крилата, които се плъзгат, защото така или иначе през лятото постоянно е отворено и покриват тези без. Мисля, че и на вътрешните би могло, но не съм опитвала. Доволна съм, защото когато се изцапат, лесно и безпроблемно се сменят и вършат добра работа лятото да спират силното слънце. През зимата постоянно са вдигнати.
Благодаря за идеята...

Огледално термо фолио.
Скрит текст:

[/spoiler]
Благодаря... ще потърся повече информация за това фолио...

Щори на отстояние или декоративно матиращо фолио на стъклото.
Скрит текст:

[/spoiler]
Благодаря за идеята...

# 627
Търся идея за малка холна масичка (или масички) тип конзолна. И конзола за антрето ако има същата ще е бонус.
Представям си я изцяло стъклена, със златен кант, може и с орнаменти.

Засега само в Зара срещнах нещо подобно, но ми е малко постна една само.

# 628
Скоро разглеждах Виденов и се сетих за тях, но ще трябва да смениш плотовете.
https://videnov.bg/komplekt-kholni-masichki-alisma
Обаче килимът ми сивее, или е от снимката? Дали ще е подходящо златистото по масичките?

# 629
Да, килима е светло сив. Екстра ще е със злато - лампите ни са черно и злато и другаде има златни детайли.  Стъкло да е, малко е пространството и трапезарната също е стъклена.
Цветовете през деня са съвсем различни, ще пробвам дневна снимка.

Ето ги сега, при слънце пак е различно..

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 12:48 от Angel_wing

Общи условия

Активация на акаунт