Неочаквана бременност

• 18 192
  • 631
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Мамо Ру, отговарях на онази част от поста на друга потребителка, в която се казваше, че твоят случай бил различен от този на авторката, защото ти си спасила осиновените от теб деца, и имах предвид конкретно малкия. Така или иначе, без значение дали има "спасяване", или не, по отношение на онова, което се обсъжда тук (отглеждането от един човек), няма нищо различно.

# 136
С 1200 две тийнейджърки (едната абитуриентка сигурно!) и бебе се гледат, ама по фантастичните филми.

# 137
Абе, хора, как с 1200 лв. се изплаща ипотека, плащат сметки, пазарува се храна, обличат се тийнове, прави се бал, втори чука на вратата и се купуват памперси и тоалетни принадлежности на бебе. И тия 1200 лв. Са едната страна в уравнението, когато всички са здрави, не се правят ремонти, желани или не, че има и неприятни изненади и не се купуват уреди.

За мен темата все повече заприличва на мятане в дълбокото. 🌊

# 138
Някой яко ни мята по върбите
И ти ли го сметна?

Майчинството е 90% от брутното средно възнаграждение. Това значи, че брутният ù доход е 1300 лв. Това прави около 1000 лв чист доход месечно. Въобще не е невъзможно да се гледат трима души с хиляда лева. Но освен това и да се спести за цяло жилище - вече е разказ на Шехерезада.
А ако е продала друго, за да купи, или още по-зле - спестеното е било само за самоучастие и в момента всъщност има ипотека - работата става много дебела.

Въобще, не се връзва никак образът.

# 139
  • Пловдив
А за съденето за издръжка до дупка ми се вижда малко некоректно. Да, и той се е забавлявал, но ако от самото начало е дал да се разбере, че бебе и сериозна връзка не иска... Е, с тия приказки за голяма любов не знам как са изглеждали нещата, де. Че и той не е от коректните, няма спор, но все пак...
Има доводи и в двете посоки, а и отново не това е главното решение за вземане.

# 140
средно дневно нетно, 24 месеца назад, тъй че е далеч от 1300 лв. По скоро над 1600 и то през цялото време.

# 141
средно дневно нетно, 24 месеца назад, тъй че е далеч от 1300 лв. По скоро над 1600 и то през цялото време.
Защо 1600?

# 142
Тя може да го съди колкото иска, човек, който няма дори адрес в България, много ще има да го търсят докато му дадат призовката. Също признаване на дете не е ли доброволно действие? Тя от българския татко не може да вземе пари, от чужбинския може би в шестък. И дори да греша тотално и процедурата да е три стъпки - колко пари очаква, че да й стигнат? Щом взимаш решения за задържане, трябва да разбереш, че отговорността по отглеждането е твоя. Не може да очаква държавата или гузната съвест да го накарат да й играе по свирката.

# 143
Защото имаш удръжки и данък.

# 144
И утре и голямата като роди едно бебе и ситуацията ще е " Мамо, пък леля се на.ра". Чуден сериал от Столипиново - баба и майка едновременно.

# 145
Защото имаш удръжки и данък.
Да де?

# 146
  • София
Я пак смятай? За да докара 1200лв. майчиство (което е 90% от внесените осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 24 календарни месеца назат - това за самоосигуряващите се лица, каквато се предполага, че е тя) колко й е сегашния доход?

# 147
Мамо Ру, отговарях на онази част от поста на друга потребителка, в която се казваше, че твоят случай бил различен от този на авторката, защото ти си спасила осиновените от теб деца, и имах предвид конкретно малкия. Така или иначе, без значение дали има "спасяване", или не, по отношение на онова, което се обсъжда тук (отглеждането от един човек), няма нищо различно.
Магдена, знам. Аз отговорих на пост (не помня чий), в който се питаше защо имало деца по институциите.
А това за спасяването на деца и благодарностите много го мразя. Нито съм ги спасила, нито очаквам да са ми благодарни за това, че съм ги осиновила. Може би те са ме спасили от това да остана сама. Осмислили са живота ми. Преобърнали са го. Дали са му друга насока. Другото, което не харесвам е терминът самотна майка. Няма самотна майка, има майка, която сама отглежда детето си. Самотна майка бих била, ако децата ми са далеч и не поддържат връзка с мен, докато са при мен, докато сме свързани никога няма да съм самотна.
Към другите съфорумки - грозно е да се ровим във финансите на жената. 1200 лева чисто и без наеми и заеми са си сума, с която биха се справили. Ако жената е забременяла лятото (юли-август) то бебето се чака април-май - точно за първия бал. До тогава ще си работи жената или ще е болничен, зависи от много неща. Балът не е нужно да се превръща в сватба, а и бебето ще е току-що появило се и няма да има кой знае какъв разход. Вече за второто дете ситуацията ще е променена, семейството ще е пораснало. 1 година ще мине и замине.
Има ли желание, начин се намира.

# 148
# 149
Супер грозно е да правите сметки на чужди пари. И още нещо: има и по- важни неща от парите, много по- важни неща.

Общи условия

Активация на акаунт