Неочаквана бременност

• 18 141
  • 631
  •   1
Отговори
# 75
Не искам да прозвучи патетично, но, погледнато от обобщена гледна точка, въпросът тук е:
"Парите или живота?" (Знам, задават го при съвсем друга ситуация, но същите думи пасват и тук); както и:
"Да имаш или да бъдеш?" (много вечен и задълбочен философски въпрос). Sunglasses
Аз бих избрала "живота" и "да бъдеш".
Авторке, не махай детето.

И аз като Reine Margot, същия избор бих направила. Човек знае и две, и двеста. Особено, ако авторката наистина иска детето. Просто сама трябва себе си да разбере. А на нейните години би трябвало да си дава сметка за трудностите, не е малка, все пак две деца има. Да, неин ще е изборът.

# 76
Много исках нещата да се случат както им е редът, ама не станаха. Опитах да хвана последния влак и на 37-38 да забременея с инсеминация или инвитро - не се получи. На 39 подадох документи за кандидат осиновител. След две години ми предложиха дете с проблеми в развитието. Казах ДА и станах майка на тригодишна дъщеря. Години борба да ме приеме, да се почувства част от семейството, да навакса... Първите две години слушах "добронамерени" съвети от типа "какво чакаш, върни я!" и от "това тесто хляб не става". Казваха ми (роднини), че съм луда да има дете без мъж до мен, кой щял да ми го гледа еле пък да искам второ... Да, ама девет месеца след първото ми дадоха и второ, че и бебе. Е, оправих се. Бебето сега е първокласник, а каката, която ме караха да върна - петокласничка. На една заплата и с ипотека успявам да си ги гледам. Вероятно не по стандартите на ССФ, но и не са лишени - нито от базови неща като храна, дрехи и обувки, нито от добро училище, нито от допълнителни уроци, нито от пътувания и почивки, пък било и само в България.
Какво значи, че големите ще бъдат ощетени? Те са  почти самостоятелни вече. Бал? Защо не? Кой е казал, че балът трябва да е като сватба? Пък тези момичета и баща имат, който също участва в разходите, надявам се не лежи всичко на плещите на майка им. И освен, ако не са се насочили към медицина, то могат и да работят по време на следването.
Проблем с ясли и градини май има само в София. Но пък и там има предостатъчно университети, но ако са в София то може да си спестят разхода квартира докато не могат сами да си я позволят. Ако са в провинцията - първият проблем (яслата) отпада,университети също има, но пък може таксите им да са по-ниски, не е задължително да учат в София или зад граница. А да, на съседи синът учи в Дания и сам се оправя от ден 1 и финансово, те само за пътуването и първите два наема са помогнали докато започне да получава стипендия и започне работа, защото имал и тази възможност.
Авторке, ако наистина искаш това дете - остави го. Ако всичко е наред ще се роди и ще си го отгледаш. Момичетата след няколко години така или иначе ще излетят от гнездото, но ти на 45-50 ще останеш сама. Няма да е късно за нова връзка, но ако поискаш друго дете вече ще е късно. А може да останеш и наистина сама - момичетата поели по пътя си, а ти вечер да се прибираш между четири стени.
Нямам големи деца. Аз съм на 49, децата ми са на 11 и 7 години. Имам и възрастна майка, почти на 89г. Ами знам, че скоро няма да остана сама. Така като гледам - до пенсия ще има някой край мен. 😄

# 77

Ако е вярно - защо аджеба си вири краците без предпазни средства

Тук си права.

[Отделно на неговия бал ти ще си към пенсия.

А относно пенсията - никога не се знае... То и на 25 може да се окажеш в нетрудоспособно положение и в пенсия... Така, че да не бъдем лоши пророци.

Добре че не си решила да се жениш за грък Grinning.
Като ти предлага брак, защо те кара да правиш аборт?
Според мен това с брака е кьор фишек.

Просто не можеш да кажеш на някой колко голяма любов ти е  и да го повтаряш цяло лято и в следващия момент коренна разлика. В момента сме на етап да ме убеждава, че ако имам чувства към него ще направя аборта.

Този нито е бил влюбен в теб, нито пък те е обичал дори мъничко. Тия приказки за 'голямата любов" и колко си прекрасна и как няма на света друга като теб... ги зарежи. Нарочно ти ги е говорил, за да му пускаш.
Ако те обичаше щеше да иска детето даже повече от теб. Този сега си умира от страх... А може и да няма никаква жена и никакво дете, а нарочно да ти го е казал.
Ако махнеш бебето, на твое място ако бях ще продължа нарочно да го лъжа, че не съм го махнала... Такива ще му ги сервирам, че свят ще му се завие. Даже може да го излъжеш, че са близнаци. Кажи му, че пазиш негов кичур коса или нокът за ДНК теста после да докажеш, че той е бащата след като ги родиш... Да го видим при следващата пак ли така ще смее да лъже и да манипулира.

Много е трудно да се дава съвет за/против задържане на бебе. Но гърка трябва да го разкараш. А разкараш ли го него детето ти наистина ще расте без баща и нещастно, пък и ти ще страдаш. Не е въпросът само финансов, напротив! Помисли си дали това бебе няма да ви донесе повече негативи отколкото позитиви.
Мисли трезво, наистина.

# 78
Аз бох махнала детето и бих приключола всякакви контакти с тоз михлюзин без никакви обяснения. Даже няма да го уведомявам за аборта, ще го блокирам навсякъде. Нека се пържи и да му трепери под лъжичката в кой момент ще му прасна дело за издръжка. И проблемът му няма да е в едни 200 лева, а в това, че и жена му ще разбере. 100 % дори не са разделени.

# 79
Мама Ру, твоята ситуация е коренно различна. Ти не си имала други деца, часовникът ти е тиктакал оглушително. Децата, които си взела, ВЕЧЕ са били родени и ти си била тяхното спасение. Поклон за избора ти.

# 80
  • София
Първо аз не желая да го развеждам. Това си е негово решение. Второ, когато той е решил да изневерява би следвало да е мислил за семейството си.
Да бе, не желаеш и затова правиш секс без предпазни мерки и го натискаш да му го родиш и той да го гледа, защото ти финанси за бебе нямаш. С тази заплата вероятно трудно издържаш сегашните си деца, а 1200лв. 3-ма възрастни и бебе е невъзможно, освен ако не взимаш всичко ВУ и да ядете маркарин, хляб и кренвирши, а каките без университет и т.н.

# 81
Малеее, че глупости написа Афродита. Кренвирши и маргарин  ще ядат с 1200 лв. След година каката може да помага финансово. Тия деца имат и баща, така че не са само финансово легнали на майката. Естествено, че ще се отгледа бебето, стига да решиче и се занимава.

# 82
След година каката ще е в универистет, ако работи ще ѝ стигат да си плаща таксите, учебниците и издръжката.
Но и аз смятам, че парите не са проблем.

# 83
Малеее, че глупости написа Афродита. Кренвирши и маргарин  ще ядат с 1200 лв. След година каката може да помага финансово. Тия деца имат и баща, така че не са само финансово легнали на майката. Естествено, че ще се отгледа бебето, стига да решиче и се занимава.
Каката да помага финансово?!? Че то майка ѝ трябва да помага на каката, а не обратното!
Авторката каза, че не разчита на бащата на големите си деца.

# 84
Понякога обстоятелствата го налагат. Защо да не помага? Спокойно може да работи като аниматор в детски клуб примерно. Разходите по едно бебе първата година не са космически. Все ще се намери някоя приятелка да даде количка, кошарка и дрешки. Ако бебето е кърмаче остават едни памперси и след шестия месец плодове и зеленчуци за захранване.

# 85
Понякога обстоятелствата го налагат. Защо да не помага? Спокойно може да работи като аниматор в детски клуб примерно. Разходите по едно бебе първата година не са космически. Все ще се намери някоя приятелка да даде количка, кошарка и дрешки. Ако бебето е кърмаче остават едни памперси и след шестия месец плодове и зеленчуци за захранване.
Нищо в обстоятелствата не го налага, освен сантименталните чувства на авторката.
Абортът в такава ранна фаза по същество слабо се различава от обичайната контрацепция, особено т. нар. спешна контрацепция.

# 86
  • София
Каката трябва да си гледа уроците, а във времето за почивка - да си почива, а не да изкарва пари за на мама прищевките. Що за глупости каката да издържа или гледа брат/сестра си бебе? Таткото на каките не участвал финансово, до колкото помня от написаното, бащата грък и той е заявл, че не желаел да го занимават с бебето, а тя написа, че ще взима майчинство 1200лв. Как според теб ще окрякат 4 човека с тези пари, а едното бебе и не може да спести нито АМ нито от други елементарни необходимости? Да го роди - да излезе на квартира с бебето (за да може каките да учат на спокойствие) и да си гукат щастливо!

# 87
  • Пловдив
Мама Ру, твоята ситуация е коренно различна. Ти не си имала други деца, часовникът ти е тиктакал оглушително. Децата, които си взела, ВЕЧЕ са били родени и ти си била тяхното спасение. Поклон за избора ти.
Какво спасение, за българчета, особено бебета, е пълно с кандидат-осиновители!
Жената ви казва, че гледа две деца с една заплата, като не живеят в лишения - нещо, което според някои тук е априори невъзможно едва ли не. Какво спасение, какви пет лева! То и спасение да беше, пак същото: резултатът е, че един възрастен с две деца се оправя, не мизерстват, не са нещастни (пък нямат баща, нали - а можеше двойка да ги осинови, щом дете без баща е нещастно) и никой не е лишен ни от образование, ни от нищо съществено.
Ама тук децата ще са евентуално три, ама университет, ама не знам какво - да, може, така е, авторката си преценява, тя си знае приликите, разликите, мераците и приоритетите, но примерът с Мама Ру е напълно по темата. Че и примери с университет даде пак тя.
Това не е "раждай на всяка цена", а "ако решиш да родиш, е възможно да се справиш". Да, не е лесно.

_____
А съветите да абортира, пък да го лъже, че не е, че са близнаци и пр., са ми откровено гадни на мен.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 15:06 от Магдена

# 88
Никой не е казал, че е невъзможно. Само че е неразумно при нейните обстоятелства. И като нищо ще се пречупи под товара, защото той не е за всеки, особено след 40. Отделно, че ще натовари съвсем ненужно другите си две деца.

Ако вземе еднолично такова решение, трябва да е готова еднолично да му носи и отговорностите с всички произтичащи от него проблеми, без да ощетява никого в процеса. До края на активния си период. И да забрави за други летни авартюри и изпепелявящи любови, защото ще има да носи отговорност за малко дете, плюс другите две големи. В противен случай се приближава към традициите на едни наши съграждани, които не са точно за пример.

Не знам дали е чак толкова пълно с осиновители, защо тогава има толкова изоставени деца в приемни семейства и временни детски селища? Но това е друга тема.

# 89
Носи си отговорността сама. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт