Неочаквана бременност

• 18 136
  • 631
  •   1
Отговори
# 60
Как щяла да си продължи връзката с гърка, нали женен?
Как пък не!
Вчера имахме сериозен разговор и той ме попита дали желанието ми е да се разведе и да се оженя за него. Казах му, че моето желание няма значение. Той си решава какво да прави с неговия си живот. Иначе  каквото и да стане не бих продължила връзката си с него не за другото, а защото не ме оставя аз да реша, а направо казва какво иска той. За мен е редно в тази ситуация да каже - каквото и да решиш аз те подкрепям. Не съм си загубила ума,имам две седмици да направя трезва преценка, но не ми харесва да ме притискат така.

# 61
  • София
matdes Оправи си поста, че така излиза все едно аз съм писала думите ти.
Ако е вярно - защо аджеба си вири краците без предпазни средства, при все, че едвам изкарваш пари за теб и 2те ти налични деца, а им предстоят балове и университети (демек много пари за кратко време), и с гърка ясно сте се разбрали, че ще е само секс без обвързване? Да си на 20, да вярваш в "той ще пази, защото ми обеща", ама ти си на 40? Как смяташ да платиш 2 бала, 2 университета с всичките им разходи, че и квартира, ако няма да е в същия град и да гледаш бебе? Че то само за него ще ти трябва по една минимална заплата на месец, че и отгоре. Отделно на неговия бал ти ще си към пенсия.

# 62
Добре че не си решила да се жениш за грък Grinning.
Като ти предлага брак, защо те кара да правиш аборт?
Според мен това с брака е кьор фишек.

# 63
А, той я е питал каква е нейната цел, не че той нещо иска или предлага.
Все едно "Откуп ли искате за заложника?"

# 64

Затова му казах, той да си решава.Казах му и да забрави за това, но все пак това не му дава мира и не престава да ме обработва колко ще ми е трудно, а може би истината е, че му нарушавам комфорта. Просто не можеш да кажеш на някой колко голяма любов ти е  и да го повтаряш цяло лято и в следващия момент коренна разлика. В момента сме на етап да ме убеждава, че ако имам чувства към него ще направя аборта. За щастие съм със здрав разум.

# 65
  • София
Скрит текст:
Аз не бих го родила. Бих си гледала двете деца и живота. Бих наваксала с всичко, което съм пропуснала през брака и гледането на деца.

НО, ако наистина искаш детето
- виж дали имаш роднина, който да ти помага.
- говори с дъщерите си, ако са съгласни, може голямата да пропусне една година и да кандидатства по късно.
- виж дали имаш възможност да работиш от вкъщи.
- бюрото по труда предлага минимална заплата за бавачка за 1.5 години. Ти ще додаваш някой лев отгоре. Мисля, че е след 6ти навършени месец.
Скрит текст:
- има генетични тестове, ако те е страх от увреждания, може да си пуснеш.
Това пък е най-голямата глупост написана в темата! Как й даваш акъл да отдели едното си детете от връсниците си, от средата си и да го затвори по цял ден с бебе, щото мама си вдига полата без да вложи капка мисъл, че и ражда после? На 18 е време да опознава себе си, да се забавлява, да учи, да пътува, да е приятелите си, а не да гледа чужди бебета, като си роди един ден ще има възможност по цял ден да бърше ако и пюре.

# 66

Затова му казах, той да си решава.Казах му и да забрави за това, но все пак това не му дава мира и не престава да ме обработва колко ще ми е трудно, а може би истината е, че му нарушавам комфорта. Просто не можеш да кажеш на някой колко голяма любов ти е  и да го повтаряш цяло лято и в следващия момент коренна разлика. В момента сме на етап да ме убеждава, че ако имам чувства към него ще направя аборта. За щастие съм със здрав разум.
Майко мила!
Е, как хем те пита ти какво искаш, хем казваш, че се налага и не ти дава право ти да решиш.
Не разбирам.
Освен ако искаш да кажеш, че го е казал иронично, което няма как да се разбере в текст.

# 67
  • София
Не искам да прозвучи патетично, но, погледнато от обобщена гледна точка, въпросът тук е:
"Парите или живота?" (Знам, задават го при съвсем друга ситуация, но същите думи пасват и тук); както и:
"Да имаш или да бъдеш?" (много вечен и задълбочен философски въпрос). Sunglasses
Аз бих избрала "живота" и "да бъдеш".
Авторке, не махай детето.

# 68
  • София
И с 1200 лв за 4 човека за кое по-напред?

# 69
  • София
Скрит текст:

Затова му казах, той да си решава.Казах му и да забрави за това, но все пак това не му дава мира и
не престава да ме обработва колко ще ми е трудно, а може би истината е, че му нарушавам комфорта.
Скрит текст:
Просто не можеш да кажеш на някой колко голяма любов ти е  и да го повтаряш цяло лято и в следващия момент коренна разлика. В момента сме на етап да ме убеждава, че ако имам чувства към него ще направя аборта.
За щастие съм със здрав разум.
Не ти личи. Особено щом обмисляш да разведеш женен човек, само и само да си начешеш крастата да родиш 3-то дете! Значи си ок, да оставиш 12 годишното му дете без баща, за да може плода на твоята авантюра да има баща, въреки че самият баща не го иска? И не му нарушаваш само комфорта, а семейството.

# 70
Просто не можеш да кажеш на някой колко голяма любов ти е  и да го повтаряш цяло лято и в следващия момент коренна разлика.
Ти да не си на 14 Simple Smile ? Как да не може, особено пък женен мъж, и то грък! Че такъв си е лъжец априори!

Нищо чудно да си живее с жена си и въобще да не е разделен.

Кралице, точно така звучи - патетично. Романтиката си е романтика, но сметките се плащат с пари.
Това пък да обърква живота на дъщеря си съвсем не ща да го коментирам.

# 71
Скрит текст:

Затова му казах, той да си решава.Казах му и да забрави за това, но все пак това не му дава мира и
не престава да ме обработва колко ще ми е трудно, а може би истината е, че му нарушавам комфорта.
Скрит текст:
Просто не можеш да кажеш на някой колко голяма любов ти е  и да го повтаряш цяло лято и в следващия момент коренна разлика. В момента сме на етап да ме убеждава, че ако имам чувства към него ще направя аборта.
Не ти личи. Особено щом обмисляш да разведеш женен човек, само и само да си начешеш крастата да родиш 3-то дете! Значи си ок, да оставиш 12 годишното му дете без баща, за да може плода на твоята авантюра да има баща, въреки че самият баща не го иска? И не му нарушаваш само комфорта, а семейството.

Първо аз не желая да го развеждам. Това си е негово решение. Второ, когато той е решил да изневерява би следвало да е мислил за семейството си.

# 72
  • София
Все си мисля, че има по-важни неща от парите на този свят. Но не знам, може и да греша...
"Как успял би слаб гласец срещу толкова много мощни гласове".

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 13:51 от Reine Margot

# 73
Скрит текст:

Скрит текст:

Първо аз не желая да го развеждам. Това си е негово решение. Второ, когато той е решил да изневерява би следвало да е мислил за семейството си.
Ами ето, не е. Лъже жена си, лъже и теб. Как да разчиташ, че ти казва и една вярна дума? Разбира се, че няма да иска да се товари.

# 74
Не искам да прозвучи патетично, но, погледнато от обобщена гледна точка, въпросът тук е:
"Парите или живота?" (Знам, задават го при съвсем друга ситуация, но същите думи пасват и тук); както и:
"Да имаш или да бъдеш?" (много вечен и задълбочен философски въпрос). Sunglasses
Аз бих избрала "живота" и "да бъдеш".
Авторке, не махай детето.
Аз въобще не разглеждам финансовия въпрос. С него човек се оправя по един или друг начин. Но да се създава човек от баща, който очевидно е изпечен лъжец и иска аборт и майка, която реагира наивно, вярвайки, че ще се жени за непознат чужденец, с когото в спала няколко пъти на морето, е повече от безотговорно.
Материалното е основата, но в такива объркани отношения няма здравословна среда за дете.

Общи условия

Активация на акаунт