Неочаквана бременност

• 18 005
  • 631
  •   1
Отговори
# 45
1200 лв майчинство съвсем не е лош доход за майчинство. Т.е. ти в момента взимаш около 2000. За големите таткото може да помага, а бебето на една година да иде в ясла. Ако не плащаш ипотека може и да стане работата за една година-

# 46
Аз ти съчувствам с цялото си сърце, но както Кристина каза по-горе - искаш това бебе заради бащата, а бащата се разбра, че не е особено читав. Вече имаш големи, здрави дъщери, не си без потомство. Не обричай малкото на мизерия, липса на баща и липса на нормален живот. За мен абортът е убийство, ако е извършен твърде късно. Има съвременни методи, особено ако е рано, при които само се пият два хапчета и ти идва цикъла. Няма варварски изпълнения, няма кюретажи.
Постъпи рационално, не емоционално. Нали това ни отличава от малцинствените ни посестрими. След гърка ще срещнеш друг мъж, по-добър. А не е изключено и с този да продължите връзката си без бремето на това той да очаква наследник от теб, което всъщност е проблем при много подобни двойки.

# 47
Michone много е крайно това, а не е и вярно. С повече усилия може да го роди и отгледа, не е невъзможно. Колкото до емоционалните решения, много често те са правилните.

# 48
Michone много е крайно това, а не е и вярно. С повече усилия може да го роди и отгледа, не е невъзможно. Колкото до емоционалните решения, много често те са правилните.
Лесно е да се подкокоросва някой към емоционални решения, когато е на чужд гръб.

# 49
...Не знам как е станало, защото уж се пазихме...
Как се пазихте?

Във вашата ситуция аз лично не бих родила. Финансовият проблем е най-малкият проблем.

# 50
Какво значи подкокоросвам? Авторката не е малоумна, чете си и си взема решенията. На нея й ясно, че няма ние да гледаме бебето.

# 51
Всеки, който силно желае нещо, е склонен да пренебрегне 100-те съвета напреки и да се хване като удавник за единия, който съвпада с желанието му.

# 52
Какво значи подкокоросвам? Авторката не е малоумна, чете си и си взема решенията. На нея й ясно, че няма ние да гледаме бебето.
Точно така. Правя си списък на за и не, получих оттук различни гледни точки, за които не се бях сетила. Именно затова исках да чуя повече мнения. Много ми се иска да чуя и мнение на жена в моето положение.

# 53
Много ми се иска да чуя и мнение на жена в моето положение.
Няма жена във вашето положение, защото във всяка ситуация участниците са различни. Ако бащата е агресивен и ви пише жена, която страда от поведението му след раждането (не само тя, но и детето), това ще наклони везните ви към аборт. Ако ви пише друга жена, която е попаднала на човек, който си поема отговорността и въпреки че не са заедно, се грижи за детето, тогава ще размислите в друга посока. Нито вие, нито ние познаваме конкретния мъж, нито някой може да направи прогноза как ще се развият нещата.
Детето също ще си е отделен човек, със своя характер и емоции. Някои го приемат положително, други цял живот обвиняват майката и не успяват да си подредят живота.

П.П. Не отговорихте - как се пазихте?

# 54
  • София
Скрит текст:
Ами прав е мъжът мислиш емоционално и си егоист. След като ти е казал, че няма да полага грижи на какво разчиташ? На евентуални 200 лв месечно издръжка. Ако мислиш, че ще се справиш действай, роди го. И ми е много чудно как на 40 години се забременява без да знаеш и без да искаш, как се пазихте по-точно?

Ако имах регулярни доходи нямаше да се замисля. Затова се чудя как се справят другите жени в подобно положение.
Няма да навлизам в подробности относно това как е станало. Мога само да предполагам, че вероятно е при повторен акт и то не веднага след  първия. Със сигурност не е свършвал в мен никога, а аз имам други медицински проблеми, които правят забременяването  изключително трудно по естествен път, но това няма значение в момента.
Приказки под шипковия храст! На 40г. хората правят целенасочени опити със следене на овулация, пиене на добавки и т.н. и пак не успяват, нашата героиня забременява и то от повтаряне без да бил еакулирал в нея - айде моля ви се! Някоя статйка ли пишем или?

# 55
Скрит текст:
Ами прав е мъжът мислиш емоционално и си егоист. След като ти е казал, че няма да полага грижи на какво разчиташ? На евентуални 200 лв месечно издръжка. Ако мислиш, че ще се справиш действай, роди го. И ми е много чудно как на 40 години се забременява без да знаеш и без да искаш, как се пазихте по-точно?

Ако имах регулярни доходи нямаше да се замисля. Затова се чудя как се справят другите жени в подобно положение.
Няма да навлизам в подробности относно това как е станало. Мога само да предполагам, че вероятно е при повторен акт и то не веднага след  първия. Със сигурност не е свършвал в мен никога, а аз имам други медицински проблеми, които правят забременяването  изключително трудно по естествен път, но това няма значение в момента.
Приказки под шипковия храст! На 40г. хората правят целенасочени опити със следене на овулация, пиене на добавки и т.н. и пак не успяват, нашата героиня забременява и то от повтаряне без да бил еакулирал в нея - айде моля ви се! Някоя статйка ли пишем или?

За съжаление или не. е вярно. Точно това казах и на доктора-как може толкова хора да мечтаят за бебе и да не могат, а при мен да се случи на тия години, защото едва ли не аз чакам внуци. Той ми каза - от милиони сперматозоиди  е достатъчно само един да е на правилното място, в правилния момент.
На въпроса как се пазехме- понякога с презервативи, понякога не, никога свършване в мен. Мога само да предполагам, но то все едно вече.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 13:33 от matdes

# 56
Как щяла да си продължи връзката с гърка, нали женен?
Как пък не!

# 57
На въпроса как се пазехме- понякога с презервативи, понякога не, никога свършване в мен. Мога само да предполагам, но то все едно вече.
Няма нужда от предполагане. Щом има "понякога не", значи тогава не сте се пазили. Сперматозоиди де отделят и по време на акта, не само при еякулация.

# 58
Скрит текст:

Afrodita, моите уважения, но аз също забременях на 39г, без да пия 'добавки', без да сме планували... изобщо не сме имали планове за бебета.
И даже не сме "повтаряли" Rolling Eyes

Не знам какво става, но наблюдавам някаква ненормална тенденция 40 годишни да забременяват случайно. Имам чувството, че навсякъде около мен е пълно с 40 годишни бременни (в това число и аз) Flushed

# 59
Аз не бих го родила. Бих си гледала двете деца и живота. Бих наваксала с всичко, което съм пропуснала през брака и гледането на деца.

НО, ако наистина искаш детето
- виж дали имаш роднина, който да ти помага.
- говори с дъщерите си, ако са съгласни, може голямата да пропусне една година и да кандидатства по късно.
- виж дали имаш възможност да работиш от вкъщи.
- бюрото по труда предлага минимална заплата за бавачка за 1.5 години. Ти ще додаваш някой лев отгоре. Мисля, че е след 6ти навършени месец.
- има генетични тестове, ако те е страх от увреждания, може да си пуснеш.

Общи условия

Активация на акаунт