Неочаквана бременност

• 18 156
  • 631
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм егоист и ми се живее, едно дете имс нужда да стоиш до него нон стоп поне до 16-18 възраст. Това означава никакви почивки, никакви забавления, никакво излизане. Има си и такива хора, но аз не съм от тях. Та това дете, докато стане самостоятелно, ти ще си на 58 години.
Аз финансови проблеми нямам, на мен лично тази отдаденост ми идва в повече и бих направила аборт.
Според мен искаш детето, защото искаш бащата.
Това, което знам е,че не искам  бащата не за друго, а защото бях омъжена 18г и не мисля да си го причинявам отново в скоро време.
Единственият проблем е финансовият за някакъв период от време и мисля в тази насока.  В България няма финансова подкрепа в такива ситуации. Приемам това дете като дар по-скоро, не като бреме. Но за съжаление,  трябва да мисля по-скоро прагматично. Знам само, че цял живот ще си нося тежестта на това решение.

# 16

Единственият проблем е финансовият за някакъв период от време и мисля в тази насока. 
Не за някакъв период, а за целия ти оставащ активен период. Казваш, че нямаш дори регулярни доходи. Мислиш, че ще страдаш цял живот - не е така. Повярвай, много по-тежко ще ти бъде, когато се срутиш под тежестта на ангажиментите си и по този начин предадеш всичките си деца. С времето емоционалната страна ще избледнее и ще остане прагматичната.

# 17
Сега си привързана преждевременно към тази бременност, заради любовта ти към бащата. Глупаво постъпваш да си мислиш, че нещата ще се обърнат като в романтичен филм, където ще заживеете щастливо до края на дните си. Като те пусне емоцията, ще си биеш главата. Действително не е ситуация, която трябва да носи каквито и да е емоции. Имаш проблем и трябва да го решиш докато имаш шанс. Ако беше първата ти бременност нямаше да говоря така. Бих те съветвала да си го гледаш сама. Но когато ти е трето, а ти си мислиш, че това дете е финансово бреме само за малко(не е!), не мисля, че ще издържиш на напрежението.

# 18
  • Пловдив
Аз може би не бих направила аборт. Може да съжаляваш цял живот, щом си го искала. Но аз не съм ти и никоя друга жена не е ти. Помисли дали не е само моментна емоция. А пари се печелят, не е нужно да си милионерка, дъщерите ти са сравнително големи. Но трябва да можеш да НЕ разчиташ на гърка и на издръжка от него. Щом той не го иска, коректно е да не търсиш от него нищо насила (или чрез молби и опити за кандърдисване, разчувстване, събуждане на гузна съвест и пр., което е същото). Сама трябва да решиш, никой тук не познава твоята ситуация и твоя характер. Имаш ли близки, които да те подкрепят?

# 19
Момичетата й са големи, но им предстоят балове, кандидатстване, вероятно ще бъдат студентки някъде, това също е свързано с пари. Т.е. и там не са свършили финансовите й ангажименти.

# 20
Момичетата й са големи, но им предстоят балове, кандидатстване, вероятно ще бъдат студентки някъде, това също е свързано с пари. Т.е. и там не са свършили финансовите й ангажименти.
И са в доста критичен период от живота си всъщност, когато имат нужда от много пари за кратко време - поне в следващите 4-5 години. По-лесно е с малки деца.
Трябва да работи, кой ще ѝ гледа бебето? Явно е със свободна професия и на майчински едва ли може да разчита. На 41 умората и изтощението от бременност и раждане не са като на 25. Да не споменавам завишения риск от генетични аномалии, който би бил оправдан, ако това е първо бебе (но не е).
Големите сестри няма как да имат особено силна връзка с последното дете заради възрастовата разлика. Те просто ще живеят съвсем различен живот.

# 21
  • София
Много мила история, но ... в момента купувам учебници и дрехи на моята 17 годишна и ми е леко тежко. Бих се намразила, ако трябва да я лиша от базови неща заради трето дете.

# 22
Големите предполагам няма да примират от щастие, че ще има мама ще  има бебе.

# 23
  • Пловдив
В момента, в който големите деца си въобразят, че имат думата по въпроса, човек би следвало да се замисли откъде са попили подобни погрешни убеждения. Wink
Иначе да, по-добре е несъмнено и те да искат новото бебе, АКО такова ще има, независимо на каква възраст са, но особено ако са тийнове.

# 24
Говори с дъщерите си, те ще ти дадат най-добър съвет. Големи са вече и са ти най-близки. Заедно сте се справили до момента, заедно решете. Не разчитай на хора, които не те познават тук във форума да ти дадат най-добро решение. Как очакваш да вземеш решение за живота на бебето въз основа на коментари "аборт", "то не е живо още" и т.н. Зряла жена си, имаш две големи дъщери. Случило се е вече, поеми отговорност за решението си. Всеки тук ще ти даде съвет от своя опит, но в случая е важен твоят личен. Като родиш знаеш пътя - еднократна помощ за раждане, детски, майчинство (ако се осигуряваш на максималния доход е добре, дано не си на минималния, за да криеш доходи), може дъщерите да помагат или да работят. Решението е твое, чак аз се изнервям като чета някои коментари и се ако вземеш решение въз основа на тях, говори колко зрял човек си...

# 25
Това, че нямат думата, не значи, че не трябва да изпитват чувства.

# 26
В момента, в който големите деца си въобразят, че имат думата по въпроса, човек би следвало да се замисли откъде са попили подобни погрешни убеждения. Wink
Иначе да по-добре е несъмнено и те да искат новото бебе, АКО такова ще има, независимо на каква възраст са, но особено ако са тийнове.

А може би наистина трябва да имат думата, доколкото това ще засегне силно и техния живот и е много вероятно мама да разчита на тяхната помощ. Те за изпити ли да се готвят или да дондуркат бебе? Кой ще издържа всичките, докато мама гледа бебето? Ами ако, не дай си Боже, влезе в черната статистика на децата със сериозен генетичен проблем, вероятността за което е поне 30% повече след 40? Едно такова дете, макар и обичано, изисква в пъти повече ресурс - и като нерви, и като време, и като пари. Вярно, че трябва да се гледа оптимистично, но също така и отговорно, и да се претеглят плюсовете и минусите.

# 27
Приятелка се оказа бременна на 40 с дъщери колкото на авторката. Много чудене, в крайна сметка беббето се роди. Но тук има и баща и достатъчно доходи плюс време да се обърне внимание на всички деца и големите да не са бавачка на малкото.

# 28
И за мен най-разумното решение в случая е аборт.
Големите момичета имат още нужда от теб, както емоционалнo, така и финансовo. Също като Rockstar не бих ги лишила заради бебе, което е нежелано от баща си и не мога да разчитам на него за морална подкрепа. Пари се печелят, но нерви - не.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 11:34 от Threemafan

# 29
Приятелка се оказа бременна на 40 с дъщери колкото на авторката. Много чудене, в крайна сметка беббето се роди. Но тук има и баща и достатъчно доходи плюс време да се обърне внимание на всички деца и големите да не са бавачка на малкото.
Е, ти се изказа!

Общи условия

Активация на акаунт