Неочаквана бременност

• 18 243
  • 631
  •   1
Отговори
# 390
Наистина ми е много чудно - половината хора в този форум обясняват как от 16-годишни работят, гледат се и не търсят за нищо родителите, считат самоятелността за добродетел и се карат на този, който очаква да получава нещо, а сега - горките деца на авторката. Човек знае две и двеста, не всеки е раснал в охолство, че да се твърди колко е абсолютно невъзможно. Сякаш ако не се осигури лукс за всички, пиши я бегала работата. Малко обидно ми се струва.

Съгласна съм иначе, че не е редно да се товарят дъщерите с грижите за бебе, достатъчно е да си изпълняват домашните задължения и пак ще е помощ. А и наистина авторката може да остави детето в ясла в първия възможен момент, да работи и да подобри финансовото състояние. За година-две, ако има достатъчно сили и воля, може да закрепи нещата. Дори да е трудно, може да се окаже по-добрия вариант от доживотна травма от аборта. Всеки си преценява кое може да понесе по-лесно.

# 391
  • София
Дрехи и учебници - лукс?
Защото при нейното положение следващия септември и това няма да може да осигури.
Даааа, и сега някой ще каже, че може и с втора употреба да се живее. Разбира се.

Бебето няма да и даде това, което търси.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 13:26 от Rockstar

# 392
Продължавате да спрягате каките и как можело да работят, че били големи. Ами да, каките могат да почнат работа и да се изнесат на квартира, оставяйки мама да се справя съвсем сама като голям човек - както и трябва да бъде.
А и дайте да си го кажем направо, точно в България никой гимназист , живеещ в добри условия, не почва работа. Освен ако не помага в семейния бизнес. Това не е САЩ с детегледачки на 13 и тревокосачи на 10.

# 393
  • Пловдив
Каките не се очаква да заработят непременно дори като студентки, но поне битово вече могат да се оправят сами, тоест за физическа грижа, болнични и т.н. тя би била все едно с едно дете. Сега, издръжката тя си я пресмята, не ние. Издръжка вероятно ще трябва и за каките още известно време. Под издръжка имам предвид средства за живот, не в тесен смисъл пари от баща им.

# 394
  • София
Не е вярно! Работиха цели 2 месеца лятото! 🤪 И си похарчиха парите за море. Толкоз.

# 395
Как не се очаква да заработят? Ба! Очаква се и още как - да облекчат финансово мама, както и да помагат с бебето. Щото ..са му каки.

Роки, говоря за постоянна, евентуално почасова работа. С лятна работа 2 месеца ..най-много да ги опраши и тях някой.

# 396
  • Пловдив
Това авторката ли го написа?

# 397
Не, половината списващи в темата включват в съветите , че може и големите.....

# 398
Да, няма да искам детето ми да си намери стаж по специалността, макар и нископлатен и да натрупа конкурентно предимство пред колегите си, ами ще го забия да си троши нервите по кол центровете и да се чуди как да съвместява учене и работа (бонус и да е бавачка).
Ами не, егоизмът ми е в повече, но ще мисля с предимство за вече родените си деца

# 399
  • София
Бе, аз си бачках на 17, не съм гледала новото бебе на мама и на тате.

# 400
Как не се очаква да заработят? Ба! Очаква се и още как - да облекчат финансово мама, както и да помагат с бебето. Щото ..са му каки.

Роки, говоря за постоянна, евентуално почасова работа. С лятна работа 2 месеца ..най-много да ги опраши и тях някой.
Вярно е.
А края на поста ти ми направи деня Laughing

# 401
Оттук нататък всичко е на нейният гръб

За какво спорим тогава, като от началото това повтарям. Ако гърба й не може да носи багажа и няма истински доброволци, не нарочени, да й го носят вместо нея, апокалипсиса е въпреки това да го задържи. Аз като човек, на който тя не може да разчита за помощ я съветвам да избягва ситуации, изискващи помощ. А всички вие хем не казвате, че може да разчита на вас, хем я съветвате да си сложи главата в торбата. Утре като напише тема “бебето е ревливо, каките заминаха да учат, сама и със здравословни проблеми съм”, всички ще се юрнете “защо го роди, не знаеше ли, че няма на кого да разчиташ”.
Е, вие я карате да го затрие, та догодина да не ви писка, че бил много ревлив. Нея не я притеснява, че може да е ревливо, а дали ще се справи финансово. Вие я започнахте, ама щяла да се изнерви и да му крещи, ама баловете, ама университетите, ама щели да ги сочат с пръст хората, ама щяла да се сбабичоса. По-полезни щяхте да сте, ако имахте опит с гледането на дете с оскъдни средства и споделите. Не едно и две деца са изгледани прилично с дрешки втора употреба и домашна храна, а при авторката не се очертава вечно безпаричие, а 1-2 години. Не съдете по обезщетението какъв е доходът и и какъв би бил след евентуалното майчинство, не всички се осигуряват върху пълния си доход.

# 402
О Господи колко много грозни мнения, и то от жени 🤮🤮 хубавичко й се накарате, ма как не я е срам, да е емоционална и да си иска бебето? Че и от грък тц тц тц тццц ужас. Казвала съм и преди че имам приятелки, които живот си живеят с гърци, ама бг мамата най-добре знае как не може да им се вярва. Де се е чуло и видяло немец да направи извънбрачно бебе и да бяг после? Никъде!!!!
Въпреки, че съм привърженик на абортите, в този случай дамата може би ще направи добре, ако си го задържи, щом го иска. Това е най-важното, пари се печелят! Да, не е лесно винаги, но и винаги има начин! Жената ми звучи емоционална и объркана, тука й направиха разбор на разходите за 18 години напред 🤮
Ако авторката чете все още, да ми пусне едно ЛС за по-адекватен разговор, ако желае, разбира се. Ако не - помисли добре, не е невъзможно да отгледаш сама детето си, на 40 си млада още, не ги слушай амортизираните майчета, аз съм на толкова и имам малко дете. Да, имам и много помощ, но и без нея пак щях да съм си ок. Прегръдки и дано намериш вярното решение за теб!

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 16:00 от Olya.F

# 403
  • София
Деца не се гледат само на битово ниво с паница чорба и дрешки втора употреба.
Това е някаква митологизирана заблуда, която се разбива на първия сопол и поканата на три детски РД в една седмица.
Докато едното можеш да отклониш ( и пак да то стане гадно), другото идва и не пита.

# 404
  • Пловдив
Струва ми се, че по-скоро тези, които смятат, че аборт е еднозначно правилното решение, са онези, които биха казвали и: "защо го роди, като няма на кого да разчиташ". Тоест тук няма противоречие. Wink

-----
Какво става на първия сопол? Лекарства за сто лева ли? Ние минаваме с доста по-малко, а и ползваме за поредния сопол лекарствата от предходните сополи.
А мисля, че всички така или иначе знаят, че децата ядат, обличат се и боледуват, дори и преди първия сопол го знаят. Особено жена с две вече големи деца. Но и да не преувеличаваме, иначе ще излезе, че половин България не може да си позволи дете.

Общи условия

Активация на акаунт