ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 752
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • там някъде...
Благодаря ви много, момичета! ❤️
Поддържаме температура, лежа по цял ден, болят го очите и го дразни светлината, кашля... обичайните симптоми. Сестра му до днес нямаше нищо, но от сутринта почна да подкашля и тя. Давам лекарства, меря температури, готвя... всъщност май само това правя. Почвам книга.. оставям я.. Мама ми донесе вестник "Уикенд". Такова чудо не бях пипвала от... може би около 10 години... Иначе днес Гого се нареди на лаптопа, даже се сърди че госпожата не искала да го изпитва защото само той се бил обаждал и вече има две оценки при нея.

# 526
  • София
Какви изкушения сте показали! Отворих и двете рецепти в по 2 прозореца на телефона, да не би случайно да затворя някой. Но, по последни данни на Бай Кантар, моите килограми навлизат от тъмночервената в лилавата зона - лакома рибка съм Joy

# 527
А, то и аз щях да отслабвам това лято, ама реших, че неЙ спешно и отложих за другото лято Joy
Кантара друго показва обаче!

# 528
Дейзи, бързичко да им минава на децата, и да нямаш тревоги.
Нямам никакъв мерак да свалям, а от миналата година съм си върнала едни 10 кила и ми тежат, и дрехи не ми стават, драма. А в същото време ми се ядат сладкиши и шоколади. Но така ми е омръзнало всичко, че даже не ми се и започва режим. Ако може от само себе си да стане.
Мирише ми вече на дистанционното обучение . Само дано са читави ротациите и здрави децата!

# 529
Успешна седмица и от мен!
Силно стискам палци всичко болни да преминат леко било през ковид било през сезонния грип.
Моят синковец се справи със сезонния грип за два дена и половина  и днес е на училище само с остатъчна лека хрема. Всяка сутрин му правя закуска в кутия. Обикновено печен сандвич, маслини без костилки, парче краставица и задължително ябълка. Миналата година по едно време беше решил да купува неща от лавката и беше направил схема 3-2 ( от 5 дена три домашна закуска и два от лавката), но тази година задължително носи закуска от вкъщи. На обяд си купува нещо за ядене защото след обед има специални предмети. Нямат стол. Опитвахме да му намерим топла храна около училище но няма. Затова замества топлия обяд с дюнер, катми, събуей... пак сухоежбина но няма как.

Благодаря за рецептите! Всичките ми харесаха и ще опитам да ги направя. У дома сладко се яде здраво затова по-добре с домашно приготвено.

# 530
  • София
Глафира Ивановна, допускам, че ентусизЪма Ви ще е до първия кекс/първото минаване покрай хладилника.
Simple Smile поне при личното ми теле така се получава.
Simple Smile
Не с лошо дееее... Подкрепа е нужна народе, подкрепа! Grinning

# 531
Бързо оздравяване желая на всички, които борят нещо...
За закуска правим сандвичи- моят яде само хляб със сирене за закуска, друг сандвич не минава при него. Иначе носи плод или по- често десерт...Купува боклуци от лавките...А не е като да не давам добър пример, опитвам се да се храня балансирано. Сладкото ми е голяма слабост, но се въздържам доста. Сега отново влизам в режим и не се радвам да гледам такивИ хубави торти, ама...Та, много му говоря за храненето, но той от малък яде много ограничен брой храни, та се радвам на всеки напредък. Лошото е, че яде боклуците свободно.
gia_fire, недей да страдаш! Важна е мотивацията! Ако човек е мотивиран, леко минава през ограничения. Когато обаче не е убеден в целта, някак не може да удържа фронта. Аз съм сладокусник- голям, била съм и мотивирана и НЕмотивирана, та за мен ключето е мотивацията.

# 532
  • София
Изпуснала съм ви и не прочетох назад дали сте коментирали - виждам, че пак обсъждат затваряне и ротации, дори вече е валидно за София област, за София град ще решават по-късно днес. Sad

# 533
  • София
Изпуснала съм ви и не прочетох назад дали сте коментирали - виждам, че пак обсъждат затваряне и ротации, дори вече е валидно за София област, за София град ще решават по-късно днес. Sad
Кметицата е пуснала във ФБ, че в София нямало толкова карантинирани паралелки и няма да затварят ДГ и училища.

# 534
  • България, София
Привет момичета!
Гледам да чета редовно и да не ви изпускам, но нещо време за писане не остава.

Дейзи, бързо оздравяване на всички. Дано мине леко и без остатъчни оплаквания.
Съболезнования за баща ти! Ужасно е просто ...

Девойката от миналата сряда си е в къщи с някакъв вирус. Зачервено гърло, течащ нос, ту суха, ту леко влажна кашлица. За съжаление не успяхме да овладеем положението за 5 дни и днес отново ходихме при нейната ЛЛ за бележка.
Според мен настина миналия понеделник. Първите два часа физическо на 5- 6 градуса температура на двора. Уж е останала с якето по нейни думи. Тичали са в двора, нагълтала се е със студен въздух и в сряда сутринта ми съобщи, че гърлото я стяга. Толкова ли е изнежена или просто вируси си атакуват яко?
Много ме е яд. Както се говори, че се готвят за преминаване в ДО, тя изпуска присъствените часове.

Като чета колко леко облечени ходят децата, направо ми става студено. Аз съм ужасно зиморничава. Обичам да ми е топличко. Мразя  да съм навлечена, но мразя и да ми е студено. Затова си се обличам през този сезон.

Девойката закусва в къщи преди училище. Обикновено не иска да си носи някаква закуска, но от време на време се предава да си вземе някакви ядки. Уж не огладнявала. Кой знае какви боклуци яде тайно. Или не яде наистина. Нещо свали едни 2 - 3 кг напоследък. Уж не била гладна, не огладнявала. Как? Като имат 7 часа свършва в 13.50. Докато се прибере, станало 14.30ч. Докато беше топло времето оставаха след часовете някои от дните с част от класа в парк близо до нас. И ако наистина нищо не е хапвала, ето къде ги е загубила килограмите. Нямаше да се притеснявам, ако по принцип не е много слаба. А и явно имунитетът й падна и ето на, вирусът я лепна.

Рецептата изглежда страхотно. Ще се пробва.

Забравих да кажа за входните. По МАТ има 5, по БЕЛ 4. Никой в класа няма по - висока оценка от 4.
По биология има 5, по история 6 и по химия май 6, но не съм видяла нищо нанесено. Днес пропусна входно по АЕ, а в петък по география.
Поздравления за всички шестици, получени от наборчета Simple Smile

Бебчо, gia-fire, стискам си ви палци Simple Smile

# 535
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
глафира ивановна, съжалявам, ако е прозвучало лошо. Sad не исках така да се приеме. исках да те успокоя, че ако не се получи на 100%  (а само на 99% примерно) не си виновна ти, вината е в телешката зодия като цяло.
от моята гледна точка си беше истинска подкрепа.

родителска среща за представяне на екскурзиите през годината. за всеки клас са разработени три варианта - в чужбина, седмична за целия период (с преспиване) и седмична по дни ( отиват сутрин и се връщат вечер).

Крит, Чехия, Италия, Испания, Швейцария Малайзия... заави ми се свят от пътуване и цени.
цените всъщност са си нормални за самолет, 8 дена и седем нощувки пълен пансион и изхранване... билети, такси, учители за ските и гмуркането...
и май малко ме е страх...
Sad

# 536
  • Ланкър, планините Овнерог
Привет
И моята е в кюпа на сополивите. Ама как да не е, като в това време ходи по суичер, пардон - худи. Чадър я отвори, я не. Още не е измислено подходящото яке за нейната особа, хареса едно от Алито (сестра й има същото, но в друг цвят), поръчах го, ама другия месец евентуално ще дойде. И това от Германия до адрес в Германия ( с превозвач до Бг).
Днес цял ден лежи, утре трябва да иде поне за теста по китайски. Сега ще правим домашен тест за оновакоетонеискамдаспоменавам. Дано покаже ( - )и да я ошамаря с чиста съвест, че ходи гола.

# 537
  • там някъде...
Ходят голи... Ето, три дена преди да се разболее, момъка се изкъпал и се разхожда бос. А не е като да е лято... Чак се чудя - аз ли нещо от егн-то съм се бъгнала и все ми е студено или в неговия телевизор е проблема.
За килограмите, свалих 32, ама за 3 години,на режим след като ми откриха автоимунно заболяване. Преди 3 месеца почнах и фитнес.

За училище приготвям храна и на двамата. Той държи да са сандвичи и някакъв кекс, кексчета, палачинки... тя си хапва и готвено, но имат стол. В гимназията нямат стол, а и наоколо няма нито едно място от което да си купува храна. Просто е на такова смотано място, но пък е близо до пристанището по разбираеми причини.

# 538
  • Ланкър, планините Овнерог
Минус е теста. То вЕрно, че аз съм зиморничава, но при тези градуси ще ме прощава.

# 539
  • София
Гита Ог, бъди щадящя откъм шамарите. После мИни и през нас да свършиш същото Joy Шегата настрана, добре че е "-" тестът, дано бързо се оправи Kissing Heart

Добри, ей сега вече никой не може да ме спре - идвам да се цАня при вас за дърта колежанка Joy

Общи условия

Активация на акаунт