ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 803
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • там някъде...
Здравейте дами,
радвам се много на хубавите ви новини и поводите за гордост. Страхотни са ни хлапетата.
Момъка от днес е в карантина. Имат дете в класа с положителен тест . Чакам РЗИ да звъннат. От снощи / леко на майтап, леко със съжаления /  замрънка че нямал официална пижама. Хареса ми бързата организация в училището. Слетобяд към 16:00 класната писа - в 19:00 вече имаха класни стаи в Teams, и бяха дадени подробни инструкции в съответните чатове.

# 451
Здравейте дами,
радвам се много на хубавите ви новини и поводите за гордост. Страхотни са ни хлапетата.
Момъка от днес е в карантина. Имат дете в класа с положителен тест . Чакам РЗИ да звъннат. От снощи / леко на майтап, леко със съжаления /  замрънка че нямал официална пижама. Хареса ми бързата организация в училището. Слетобяд към 16:00 класната писа - в 19:00 вече имаха класни стаи в Teams, и бяха дадени подробни инструкции в съответните чатове.
А защо трябва да звънят РЗИ?

# 452
  • там някъде...
Здравейте дами,
А защо трябва да звънят РЗИ?

Така ни каза класната.Такава била процедурта.Трябвало да изготвят списък с контактните лица. Оказа се, че детенцето седи на чина зад Гогича. Аз съм в дилема какво да правя, тъй като сестра му също ходи на училище, аз на работа. Логиката ми нашепва че всички трябва да си седим едни 10- 14  дена в нас, но се оказва че няма такова нещо. Само Гого ще е в карантина, ние, останалите си джиткаме необезпокоявани напред - назад и се застопоряваме вкъщи само ако някой даде симптом. Отпуска в момента не мога да взема, баща им работи в чужбина и се прибира след 2 седмици, та идея си нямам....

# 453
  • Пловдив
Така се случи и при нас миналата година.
Контактно дете от класа на сина. Училището подава всички данни за съучениците на детето в РЗИ. Звъни инспектор от РЗИ (беше неделя даже!)-знаеше ми всичките данни, ЕГН, адрес.... и попита на този адрес ли сина ми ще си "кара" карантината. Изрично попитах - всички останали в семейството нямаме ограничения... В понеделник трябваше даже да отида до РЗИ да си взема и да подпиша карантинен лист (всички родители се засякохме там....)  и така 10 дни си бяха онлайн.
Ама имаше много абсурди в ситуацията. Бащата на детето беше с положителен ПСР - кръвта за него взета във вторник, резултат излязъл в сряда, в четвъртък става ясно в училището, а децата междувременно дори и в петък си бяха заедно в клас ...

# 454
Daisy, логика няма в историята. В момента такива са правилата и толкоз.
Аз идвам да се оплача от нормативите по физическо. То хем е плачевно положението хем ми е адски смешно. Прибира се оня ден девойката с поредната 4-рка. А тя нещастна, не говори, страда. Вика как може да ми е зазляла толкова физическата подготовка. Аз пък вътрешно умирам от смях защото тя хич не си пада по спорта. Но външно държа, съчувствам.

# 455
  • Варна
Дейзи, дано се разминете от заразяване, но за всеки случай може да даваш нещо от рода на Авирон Рапид превантивно. Когато дъщеря ми се разболя, аз бях контактна с нея и макар ваксинирана, пих. Нямаше как да изляза, за да се тествам и колкото и да спазвахме мерките, има шанс да съм закачила и аз от вируса, но освен намалени вкус и обоняние за 24ч нищо друго не усетих. Та, консултирайте се с ЛЛ дали да не почнете нещо превантивно. А системата на РЗИ е бутафорна, затова е хубаво да се самоизолираме когато това е възможно. Стискам палци да сте успели да ограничите заразата и само неудобството от няколкото дни ДО да остане! Hug

Лотхен, съчувствам на девойката. Много е неприятно да те карат да си мислиш, че не си fit. Според мен е дори опасно в тази възраст. За някои по-чувствителни на тази тема деца, може това да ги подтигне към неоправдани диети или да наруши самочувствието им. Разбирам, че това с оценките по ФВС е начин да се подсили увереността на децата, които са добри в спорта, но доста криворазбрано ми изглежда...

# 456
  • София
С тези нормативи е кофти работа. Миналата седмица моят син беше контузен, казал на госпожата и дотук добре. После решил да покрива нормативи и, понеже не бил с маратонките за ФВС, скочил така, че да не се спукат някакви си камери на петите на обувките.   За какво са му тези нормативи, марТонките са важни Joy

# 457
O, beb4o_fb, какво разбираме ние... Миналата година, в подобна ситуация, моят се беше събул и джарил по чорапи, на двора. Естествено, че камерата е най-важна!
А спортните обувки, които ползва на тренировките по бокс си стоят кротко  вкъщи Rolling Eyes

Аз очаквам с интерес да видя какви ще са оценките по рисуване.

# 458
  • София
Момичета, не успявам да ви прочета, възникнаха ми доста ангажименти напоследък.

Много се радвам на шестиците на всички наборчета, моят има само две шестици и то по физическо. На входните нива се е поизложил, с диктовките по АЕ не се справя на ниво, но пък си ходи на училище с желание все още.

Казва, че в класа има две болни деца от Ковид, а класът им не е карантиниран. Възможно е само да са карантинирани, а не болни, но той да не е разбрал.

Вчера се прибра и с радост каза, че вече знае кои са близнаците в класа, били момче и момиче и затова не разбрал, та след три седмици научи нещо ново за съучениците си. Joy Още не знае имената на всички момичета в класа. Confused

# 459
  • София

Доста съм изтървала, н о засега се записвам, после се връщам да чета.

# 460
  • София
Школото най-сетне звънна с 6 по философия на есето от миналата седмица.
За сметка на това днес е било входното по МАТ, където ако върже 3 ще е добре. Каза, че задачите били много трудни, две от осем изобщо не решил. Как на входно върху материал, набиван ежедневно в 7 клас, може да каже, че било трудно? Ще видим следващата седмица резултатът колко плачевен ще бъде.

# 461
  • София
Гита Ог, извинявай, че направих момичето ти момче, още не съм ви научила.

Браво на децата, вече са влезли в ритъма. Моят по физическо и тип-топ. Покрива всички нормативи- Спомям си в началните класове беше дошъл с оценка по този предмет 6+ и се смяхме много. Шило, не може да седи миг на задните си части. Освен сега, като се зариби с игрите в нета. Simple Smile

Това с правилата за отсъствия и карантина при ковид ме озадачи. Ама то при нас кое е както трябва. Дано да не се разболее детето ти, Дейзи. Карантината ще мине бързо като е здрав. Иначе, нали ни гласят отново на ротационен принцип, нещо такова разбрах.

Не му е интересно на моя и по литература, ще взема мерки, достатъчна ми е "любовта" към математиката. Simple Smile
А и още нямаме резултат от входното. Имали са тест и по музика, и питали нещо за български певец. Нашият се сетил за Веселин Маринов и питал може ли него да пише, тя му рекла както иска. Смяхме се, откъде го е извадил тоз Веско, ний у дома ни го слушаме, ни го харесваме. Със сигурност е от тия клипове, дето гледа във нета.

След малко отиват на кино цялата банда от квартала. Пак ще вися до късно да го чакам. Дано поне да не вали много.

# 462
  • София
Daisy +2, дано детето не се е заразило и да мине бързо карантинният период Kissing Heart

Миналата година по ФВС малките имаха за учител баща на дете от съседен клас - пиша го, за да знаете, че би трябвало да е наясно с безумните изисквания на тези нормативи. Масово беше насвяткал 3-ки и 4-ки, моите някакси имаха 5-ци и 6-ци, но те са трениращи деца. Не е нужно всички да са атлети, часовете по ФВС, ТП и ИИ трябва да са за разтоварване, за проветряване на мозъка, дет' се вика. Но, както виждаме, преподавателите по тези предмети се взИмат несериозно, сами себе си. Така да се каже, търпя ги....все още Joy
Моят Убостник си плю на петите с камерите и вятър го вее на бял кон, ще трябва скоро да го зазимя Joy

# 463
  • На морето!
Бе те и математици не е нужно да са, също и физици, химици, музиканти едновременно, но такава ни е образователната система- стара и неадекватна, всички деца трябва да са по калъп.

# 464
Така се случи и при нас миналата година.
Контактно дете от класа на сина. Училището подава всички данни за съучениците на детето в РЗИ. Звъни инспектор от РЗИ (беше неделя даже!)-знаеше ми всичките данни, ЕГН, адрес.... и попита на този адрес ли сина ми ще си "кара" карантината.

Вие живеете на друга планета. При нас карантинате беше горе долу преди година. Само в школо класната ни написа че нашия в клас ще е в карантина заради положително дете. Дори карантината ни е започвала  един ден по- рано ама всички децата са си  били на училище в първия ден на карантината . Никога не разбрахме кое дете е било болно и защо в сряда, когато е трябвало да сме в кранатина, никой не ни е съобщил и  сме били на училище. Никой не се обади нито ни посети да провери по какъвто и да е било начин дали синковеца си седи у дома. По едно време родителите на децата почнаха във вайбър да спорят дали ще сме 7 или 10 дена карантина... и точно да се връщаме на училище - се премина в глобално дистанционно.

Общи условия

Активация на акаунт