Ролята на мъжа в семейството

• 5 920
  • 145
  •   1
Отговори
# 90
Може и твоят да е от късно узряващите.
Викам да му удари онзи втори шамар.

Съвсем дребнаво допълвам още едно несъответствие - хем у тях се готвело, за да се пести, хем - готвенето е чат/пат и често няма наготвено?
Мярнах нещо, че мъжът готвел?
Те станаха много несъответствия.

# 91
  • София
Малки бъркотии в сряда вечер.

# 92
Жилище, купено на 29 г., съвсем нормална възраст, смятам. 10 години трудов стаж на 30 г. Никъде не съм писала, че съм на на 20?!
И да, вероятно е следродилна депресия. Поне затова сте прави. Това състояние не е безобидно и се чувствам отвратително да чета предимно хокане, подигравки и хейт. Имаше няколко човешки коментара с полезни съвети, благодаря за което. Хейтът може да си го спестите. Благодаря. Ако всички проблеми се решаваха с раздели, нямаше да има толкова деца, израстнали само с един родител. След като съм 11 години с този човек, така съм преценила. Търся адекватни решения, а не класиката Всеки да си хваща пътя. Не вярвам, че пишещите тук живеят в пълна идилия вкъщи, даже смятам, че е точно обратното. Семейство без проблеми няма, просто някои хора искат да се покажат в добра светлина за пред обществото. Аз не страдам от такива скрупули и съм искрена поне.

# 93
mariamp28, обичате ли го?

# 94
  • София
Не стига, че нефелен и едвам го е направил, ами не се и грижи за него. Да, ско проблемът беше в нея, досега да я е попилял, че за жена не става.

# 95
Хм, това е втората тема, която се появява за може би месец, как мъжът нищо не правел, само ходел на работа, гледал си кефа, спортувал... пък после се оказа, че и авторката не се е счупила от правене , мъжът всъщност гледал детето и вършел домакинска работа някаква. И готвел.
Мързи ме обаче да я търся.

# 96
Да, след като съм му родила дете и съм още с него и искам да си оправим отношенията, а не едно дете да расте без баща.

# 97
Не знам как отглеждат по две - три деца, като едно на месец вече е съсипало майка си.
Нищо не ми се връзва. Трудно е , но за това е майка и има майчинство. Пък той готвел чат-пат ,гладел така и още неща.Да бе родил  поне...
Детето не е играчка.Лишаваш се от свободно време ,пътуване , глезотии  и се отдаваш на неговите нужди. И се ходи пак,  да се махне короната , моите нямаха 5 месеца бебетата им  и отидоха на почивка в Гърция.Трудно им е, ама си гледат децата без баби и да мрънкат ,няма кой да чуе.В паметта ми е снахата да кърми, като мадона, едното ,другото ,и  то станало време пак.

Питай майка си лесно ли те е отгледала.

# 98
Мога да препоръчам малко книжки...
Започни с "Отровните родители", за да разбереш защо си се натресла на пачи яйца.

# 99
Авторке  точно това се опитваме да ти кажем  че семейство без компромиси не се задържа.
Че има и други жени, които дават и правят повече и пак намират смисъл .

# 100
  • София
Значи имаш и хубаво майчинство, с което не са ти проблем памперсите и млякото?
Говорете с мъжа ти и се разберете кой какво иска.

# 101
Хм, това е втората тема, която се появява за може би месец, как мъжът нищо не правел, само ходел на работа, гледал си кефа, спортувал... пък после се оказа, че и авторката не се е счупила от правене , мъжът всъщност гледал детето и вършел домакинска работа някаква. И готвел.
Мързи ме обаче да я търся.

линчето, моята приятелка

# 102
А, вярно. Май и моя приятелка беше. Там май си написах искреното мнение.

# 103
  • Далечният изток
Аз четох, четох, но не разбрах какво е искането?
Разбрах, че авторката чак толкова не се преуморява. Детето е само на 1 месец.
Само от 1 месец си майка, авторке, а вече ти тежи.... Мъжът ти готви, глади си собствените дрехи, пазарува и т.н.  Ти какво правиш при условие, че едномесечното бебе само яде и спи в този период? Мрънкаш и се оплакваш. Друго? По цял ден дезинфекцираш.... какво толкова дезинфекцираш, нямам идея. Това е някаква мания. Не се престаравай чак толкова....
И пак си задай въпроса, защото не разбрах идеята на темата, освен да се оплачеш.
Да го промениш - няма да стане. Пълнолетен 30 или 40-годишен мъж няма да го промениш.
7 страници се изписаха за това, че много добре си знаела от кой/какъв мъж раждаш дете. Не го познаваш от вчера, а от цели 11 години. Ако си си мислила, че като се роди детето този мъж с магическа пръчка ще се промени.... ами много наивно, да не кажа глупаво.
Пак ще кажа - детето все още е прекалено малко. С времето си завоювай собственото време и включвай бащата повече в ежедневието на детето, а ти да си имаш собственото време.
Но засега мисля, че е прекалено рано. Иначе от към битови задължения, от всичко написано разбрах, че бащата се включва.

# 104
Добре де, успокой се само. Хайде от нас да мине, всички сме тъй. Взехме си мъжете, за да не сме сами и за да не ни искат пари на заем мъже, които ни казват че имаме малък бюст.
И мъжете ни не спортуват и стоим затворени вкъщи и се гладим по сто пъти на ден, за да сме красиви докато чистим и дезинфекцираме.
Не си само ти зле, всички сме зле.
Така по-добре ли ти е?

Общи условия

Активация на акаунт