Седмокласници 2021/2022

• 36 717
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
Колди миналата година по това време бяхме в вашата ситуация.С набора пътуваме за мач и се върнахме заради карантина обявена на класа.Драмата беше пълна.Хора почвам с оплакването ,входните нива минаха почти само БЕЛ.остана.Математиката беше днес и голяма трагедия объркал се .Казва че нищо нее направил .Ходи на уроци самостоятелно пише си домашните .Но сега очаква лоша оценка.Ами каквото такова,, продължава ме на пред и това е,,.Пояснявам за набора лоша е само двойката

# 106
PipiLota, благодаря в аванс! Дано я имате Simple Smile

ims, наснимах ги, но искаш ли да ми пратиш някаква електронна поща, за да ти ги изпратя. Нещо на лично не ми се получава да прикача толкова снимки.

# 107
  • София
оф, Колди много тъпо ми стана за детето. Естествено, че сте взели най-правилното решение и то съвместно, цялото семество. Това е възпитателно, че трябва да си отговорен. Но е факт, че малцина са тези, които биха постъпили като вас. Ами ако не бяхте видели школото?  
Замислих се дали е опция в подобни случаи да се направи бърз антигенен тест и какво следва ако е отрицателен - все пак за рамките на деня е малко вероятно здравословното ти състояние да се промени драстично... Може ли да приемем, че днес все още си здрав и не можеш да заразиш други? Има ли почва за подобни разсъждения?

# 108
Бързам да се похваля с първа шестица по ИЕ. Входно по физика и математика чакам, а по другите предмети предстои. Хваля се с тази шестица, защото от тук насетне ще е майко мила. Домашни има, но я пуснах сега навън докато е хубаво времето.

# 109
  • Майничка
Колди, правилно сте постъпили и добър пример сте дали на детето!
Момата е с две входни днес. По ИТ - 5.40, все не й достига нещо малко, все изтървава нещо, а толкова я кефи и материята, и преподавателката. По история всичко направила за норматив, защото й се паднал тест, който съм й давала лятото за тренировки (дори не помня откъде съм го копвала). Даже си казала на госпожата, че го е правила. 🤣Утре продължават с математика и още нещо, не разбрах какво.
Не се е трогнала да учи специално, но и ние с баща й я подпукахме да преговаря от края на август, че мине ли 10 септември моите си знаят и изобщо не ме търсят чак до средата на октомври.

# 110
Колди, много неприятно, но решението ви е било най - правилното, м...а му на километрите. А за победата, и друг път ще има шанс да спечели, само да сте здрави.

Направили днес 3 - те теста, БЗО, Химия и Музика, по Музика я притеснявали съседчетата да подсказвала, тя вече била предала листа, учителката пък отишла до нея, отметнала и косата с двете ръце, и и казала - няма да подсказваш. Зачудих се като ми каза, дали пък не е погледнала бегло какво е отговорила щерката. Теста бил - прослушване, изброяване на някакви си духови инстр., да опишат формите и незнам си какво още. За другите не я разпитвах. Днес очакваше класната да каже оценките от теста по Физика, а тя както винаги, първа дава, последна казва, и когато трябва да им ги каже все отсъства, после даже още една седмица поне трябва да я чакат за резултата. По Мат. оценката от теста е 4, разминала се е от 5 - цата с една точка, едната задача я оплескала в цифрите при пресмятането, а другата изцяло. Препрати ми го, гледам аз, познати задачи, решавали сме от този тип, давам и я, а тя пак по същия начин я решава, показвам и решението а тя - ееее, как не се сетих че се решава така, миии, кот такоа. Аз пък съм доволна, и двойка да домъкне, пак ще бъда доволна, насила хубост не става.
И двете знаем че знания има, също така че ако само един път да прочете важното и е готова, обаче като види листа с въпроси, всичко отлита както лястовиците през есента, гарнирано с мързела и пубертета, става като отнесени от вихъра. Останаха само още 4 - ри предмета, и те като минат ще се почне нормалното обучение, доколкото може да е нормално.

ra2, все още те мислим, дано нещата да са се пооправили, очакваме добри новини по - нататък и за половинката ти, там най - много се молим и стискаме палци, дано потръгнат нещата към добро.

# 111
В нашият клас започнаха да отсъстват деца, които са болни. Не се надявам родителите да тестват и сега съм с повишено внимание към наборката.

# 112
Олеее, vita дано да не е тази гадост и твоята девойка да не е прихванала.

А аз да си попитам, при вас учат ли транскрипцията по АЕ, аз не си спомням да са я учили. После пак ще я подпитам, има шанс както винаги да съм проспала нещо.

# 113
  • София
Цитат на: *PipiLota*
ims, наснимах ги, но искаш ли да ми пратиш някаква електронна поща, за да ти ги изпратя. Нещо на лично не ми се получава да прикача толкова снимки.
[/quote

Извинявай,  че не реагирах веднага!
Много благодаря за усилията и получените снимки!

# 114
Тони ,транскрипция учат сега от няколко дни.Набора ми каза че не е много лесно но Английския му е силен и щял да се справи.

# 115
Аз я питах, още не са. Може би по - нататък ще почнат, още входното не са минали даже.
Успех със нея, ще се справите.
За някои букви, както аз така и тя, сме ги чували от Г - на на уроците, дано и при нас да ги почнат скоро, добре ще е да я упражнат и тази част.

# 116
Ох, луд, луд, ден. Яко бях яхнала метлата, но явно всичко е нормално. 🤦
Входно ниво по математика. 10 задачи. 8 верни и две грешни. Точките са за петица но   писана 2 защото госпожата не му е харесала черновата.  Бясна съм. Никога не са им искали черновите и тя ги е сюрпризирала след края на теста. 5-6-7 клас все със нови учители. От една страна е права, не ги познава можело било да преписват. От друга страна обаче познавайки си мойто гардже е много, много гадно. Черновата ако му е била такава като и в къщи и двойка му е много, но като цяло няма проблем с математиката. Абе ще му е обеца на ухото от тук нататък. Най ме е яд, че не е от незнание...

# 117
Щом учителят иска да провери разписването на задачите, нека ги зададе по този начин. Черновата затова е чернова, за да работиш върху нея, както ти е удобно. Ако гониш 20 задачи за 60 минути, както е на НВО, може дори да не ползваш чернова, а да пишеш направо върху изпитния материал.

# 118
В случая поне ги е успокоила, че оценките от входно ниво нямало да се взимат предвид за оформянето на срочната оценка, но когато ми звънна детето направо беше в ступор. Ще си знае вече, но ... Лично за мен им е показала какво и как иска по трудния начин.

# 119
Транскрипция на английски моите учиха още в трети клас. В начален етап и двамата бяха при една и съща учителка. От пети нагоре са им преподавали различни, всички са ползвали и са предполагали, че са запознати с транскрипцията.
Момичета, когато ползвате тестове от книгите, които качих, имайте предвид, че тук-там има и грешки. Не приемайте на сляпа вяра всички отговори. Аз принципно винаги проверявам задачата, когато има разминаване между отговора на детето и отговора, който е даден в книгата/сборника.

Общи условия

Активация на акаунт