Седмокласници 2021/2022

• 36 725
  • 786
  •   1
Отговори
# 120
Гена, то хубаво е решила да ги успокоява, но на кому му е нужно да гледа пък как са разсписани задачите. Важно е отговорите да са верни, а дали е грозно, разхвърляно, не е от значение. Май таз година някои от нас, и децата ни ще видим зор. Дано по - натам нещата да се нормализират и да тръгнат по правилните релси.
Явно на нашия набор  няма да им е лесно, някак си за някои неща хич не им върви.

# 121
Транскрипция не са учили при нас.
Входните си валят,оценките ще се включват в срочния успех.По всичко  минаха,освен мат.Там няма яснота кога ще е и върху какво.Часовете вървят с по 3-4задачи,елементарни,без домашна работа,въпреки ,че са на блокове.Радвам се на уроците и детето също ги оцени.Как пък не я смениха тази жена?!!
Имат болни деца,класната казва сезонни вируси,дано е това,че не ми се иска да е друго.

# 122
Добро утро!

Транскрипция учиха миналата година за първи път. Голяма драма беше поне за моето - така и не я схвана. Но то и не разбрах смисъла да я учат чак в 6-ти клас. Тази година надявам се да не учат.
Продължаваме с входните... вече се чувствам изморена, а до ваканцията има много време.

# 123
  • София
При нас по математика е точно обратното  - препуска през материала все едно са маратонци.
Нашата госпожа винаги иска решението на задачите на отделен лист. Може би, за да е сигурна, че не преписват.

# 124
  • Сф
За входните, аз какво разбрах. Няколко учителя вече са казали на детето, че те са за сверка само и няма да влизат като оценка в срочната , а просто са , за да се види нивото на класа. Въпреки, че са нанесени, не играели роля. Дали ще е така, и за всички предмети ли важи или от конкретния учител, предстои да разберем Simple Smile Въртим се около 4 ките ние. Не се тревожа особено, още повече дочувам , че масово преписват от нета. А моята си е изхарчила ( незнайно как) мегабайтите и няма и точно вчера ми се оплаква, че не е успяла да види нито една дата в нета по история- хаха ха. Разбира се, не по всичко минава номера. По втория език е доста тегаво, но тя там знае, но не е успяла да помогне на никого, защото господина гледал. Даже ги е предупредила да не се и опитват ,че ще анулират и нейната работа. Учудващо няма сърдити, но има поне 3 ма хванати в опит за преписване ( сверка било Simple Smile ) и изгонени с 2 Ки уж. Май няма да ги пише, но ще ги върне другия час да правят пак , изгонените. Като цяло , почти всичко мина. За бел и за мат, нищо не чувам,но в края на седмицата са трудните предмети. Много лошо направена програмата тоя срок. Понеделник и вторник пей сърце, 3 те останали дни едно след друго тежките предмети...

# 125
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И нашия математик държи да се предава и черновата, особено през ДО. Никога не я е оценявал, а просто поглежда дали е решавано или просто някой е подсказал. Наборът е голям математик, силно разхвърлян в мислите си и обичайно на черновите му има разни разхвърлени символи и цифри. Учителя е наясно с това и в час го е виждал как едно уравнение с много "Х"-сове, дроби и степени го решава наум или като си напише нещо дребно от страни. Проблема с НВО-то е да го научим да разписва това, което го смята. Много му е трудно и всички смятаме, че ще притъпим уменията му в опит да влезне в стереотипа. Angry

# 126
Всяка година казват, че входните нива няма да се зачитат, но на практика всяка година ги зачитат.

Вчера по математика входното ниво беше седмия час, втора смяна. Моята каза, че уж решила задачите. Ще видим.
По История, ествено, нямало нито един основен въпрос. Всичко измъдрено, не знам от къде. Госпожата обикновено пита за някой, чието име е споменато в едно-единствено изречение в целия учебник.

# 127
И при нас оценките от входните се включват. По Мат. им ги искаше при ДО, през другото време не я интересува. През по - дългите ваканции ще трябва да го упражним, за всеки случай.

PipiLota, от 8 клас нататък в някои училища искат да се знае. Може да не е нужно от 6 клас да я учат, но пък е хубаво да се знае. То и старата Бг азбука е добре да я поназнайват, макар и да не им потрябва, поне да има нещо в главата от дедите ни. То затова и като чуят някоя по извъртяна дума от време оно, се чудят какво означава.

PureLove, MB се чудиш къде са, то е имало къде да идат. Щом успяват да препишат от нета, значи имат възможност без да ги хванат, за какво им е да се мъчат да помнят.

ninanb, ще го научите, ще свикне, ако ли не, каквото стане, важното е точно тагава да се представи на ниво, до тогава има още време, ще се сдобием с трансформация, дано да е към добро.

utro77, тук всички най - много харесваме таз История, още повече че: в учебниците нищо не е както трябва, учителите като от калъп направени, а децата са като пиле в калчища, само като чуят за този предмет, им се иска да си плюят на петите.

Малко по натам, ще ви разкажа за първия час с Историчката на нашите как е минал. Аз като чух, ми идеше на момента да и кажа две сладки думи на Г - жата, но ще почакам.

# 128
  • в очите на дъщеря ми
Входните си вървят, въртим се около 5-цата, не знам добре ли е или не...въобще аз смятам, че всяко изпитване/тест е сбор от знания, късмет и емоционалното състояние на ученика. По англ. език има 6 и то на устно изпитване, пу- пу дано така да върви. При нас нищо не е казано, дали ще се вземат предвид в срочната оценка.
Вчера прекрасната беше на урок по математика иииии "изненада".....цитирам учителката "доста неща е забравила", ми как няма да е забравила, като цяло лято една цифра не можах да я накарам да напише, щото нали си "почива, че тежка година я чака" , сега тръпна в очакване на теста по математика на 30-ти ще го правят.

# 129
  • София
При нас входните не са толкова нагъчкани. Мина физиката, музиката, а вчера и математиката, днес ще е БЕЛ. Девойката твърди, че задачите били елементарни (ще видим тая работа) и на 25-тата минута си предала работата. Могла и по-рано, но отделила 5 минути, за да подскаже на съседката по чин, която била от другата група и не можела да реши нищо. Каза ми, че много й е дожаляло все двойки и тройки да изкарва и решила като за начало на годината да я зарадва с помощ от приятел:). Предупредих я да не я зарадва госпожата нея с някоя 1-ца и да се чуди как да я поправя.
В петък правили по БЕЛ преразказ на глава от Немили-недраги от името на неутрален разказвач. Писала, ама другите били написали с 1/2 страница повече и сега си очаква присъдата. Това, което ме изуми беше, че нейна съученичка, вместо да чете 15 мин. текста, търсела из нета готов преразказ. И не само, че намерила, а и кротко и спокойно си го преписала от телефона, който закривала на стола с краката си…Ей такива ми ти работи. На НВО едва ли ще й се получи:).

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 18:29 от Skiorche

# 130
Skiorche,хубаво и е помогнала, и единица ако получи ще я поправи, но не можеше ли да изчака малко по натам във времето, цяло лято надали другарчето е учило и запомнило нещо от миналата година. На НВО ще може, само при условие че си сложи бръмбар в ухото и старателно се прикрие, телефони и други смарт устройства няма как да ползват.
Ех че весело било при всички вас, никак не ви е скучно.

# 131
А моят утре за първи път ще има физика и химия.
Пет на входното по БЕЛ. Той е доволен и аз съм доволна.

# 132
Някой знае ли от кое помагало е този тест по БЕЛ?

# 133
  • Разпиляна във въображението
Днес четох, че нашите сладури в 10 клас май ги чака тест като САТ. Знам, че е далеч, но има ли нещо вярно в това?

# 134
  • София
DBan, не ми се струва да е от помагало .
Пише вариант 2, а в помагалата са по един тест , т.е. няма варианти (поне тези, които имаме).
Според мен това е или от школа или от Книга на учителя.
Съжалявам,  че не мога да ти помогна!

Общи условия

Активация на акаунт