Седмокласници 2021/2022

• 36 730
  • 786
  •   1
Отговори
# 135
Моята утре имат 3 входни - по български, немски и физика. И познайте какво прави в момента...... гледа сериал😈. Заяви ми, че била подготвена по всичко и нямало какво повече да учи (прибрала се е в 15.30 от училище). Направо съм бясна, но просто излязох от стаята й и й казах да се оправя сама.

# 136
  • Сф
Моята утре имат 3 входни - по български, немски и физика. И познайте какво прави в момента...... гледа сериал😈. Заяви ми, че била подготвена по всичко и нямало какво повече да учи (прибрала се е в 15.30 от училище). Направо съм бясна, но просто излязох от стаята й и й казах да се оправя сама.
 Така е, нищо не може да направиш. Моята се вя след у-ще, прибра се към 17 ч, заяви че входното ниво по мат е утре. Още не и била дошла музата...20 часа е. Не очаквам и да и дойде...
По бел , и там 4ка. Слава богу е на българския , и недочитане на въпросите. И това,кое е вярно, после кое не е вярно... то и аз се шашкам понякога. По литература е  с правилни разсъждения, а не чете.

# 137
Момичета, не го мислете, вашите ще се справят утре, щом така са казали значи е вярно, имайте им доверие.

Аз този тест съм го мяркала някъде, беше през лятната ваканция, или към края на учебната когато минаха присъствено, но не се сещам къде, ще се поразровя малко, ако успея да го намеря ще пиша.

# 138
Моят се прибра след 19ч от тренировки. Написа домашното по английски и това беше. Бил готов за входното, английската граматика му била лесна. Сега се е отдал на вечерна гейминг сесия.

# 139
Момичета, не го мислете, вашите ще се справят утре, щом така са казали значи е вярно, имайте им доверие.

Аз този тест съм го мяркала някъде, беше през лятната ваканция, или към края на учебната когато минаха присъствено, но не се сещам къде, ще се поразровя малко, ако успея да го намеря ще пиша.

Тони, а дано, ама надали. Изобщо не съм спокойна. За нея ваканцията продължава. Очаквам тройки. Ама да се оправя, нямам нерви вече, а е само 28 септември😪

# 140
Мислех че само щерката е в това състояние. Вчера ударих едно рамо в подготовката за входното по математика. По останалите предмети да се спасява....

# 141
  • София
Неочаквана радост за мен днес - шестица за участие по БЕЛ. Радва ме не толкова оценката, колкото участието. Значи притеснителното ми дете вече свиква и не се страхува да се изложи пред съучениците или учителите.
Иначе минаха доста контролни, но още няма оценки. Ако се вярва на поканите в електронния дневник, май приключихме засега.
И за мен входните нива са безумни във вида, в който се дават. Няма как да разхождаш с подробности един 12-13 годишен калпазанин на 3 континента и да очакваш, че ще си спомня детайли...Ама няма да се ядосвам още, иначе до юни ще се пропия...тамън ми се обади баща ми, че е сложил и бяло и червено 😁

# 142
ston, това е добре, тъкмо сега като разпусне, събере сили и мисли, за утре ще е в идеална форма, само да не вземе да опише как се играе на играта, Smile.

Девойката одеве пък преговаряше по НЕ, упражняваше се върху два малки текста, а НЕ имат в четвъртък. Преди това писа домашна по АЕ, била малко. Днес по НЕ я изпитала пак, сбъркала само една буква на думата при спрягането, по БЕ пък правили някакъв тест от учебника, и тук само една малка грешка, но нито на единият предмет има някаква оценка, по НЕ я изпитва за втори път, по БЕ на този тест не очаквам да им пише оценка. А и по АЕ днес уч- ката я питала за някакво правило, мойто джереме ми вика - мамо, ми аз пак казах че не го знам, така поне няма да ме пита. Реших да я питам защо не и го казва, а тя, ми аз мога по мой си начин да го кажа, а не както 
 иска у - ката, казвам и да и го каже така както го иска уч - ката, ама се е заинатила и каза че няма да го направи. Писала домашната по АЕ през междучасието, нейната била на правилната страница, другите писали на другата страница, и уч - ката питала кой си я е написал и всички казали че са я написали, после се установило че не е там където трябва, мойто диване пък си замълчала, изтъкна си причнита - щяла да я кара наново да я пише и да я чете, а нея я мързяло, оффф че мързел, още повече пък когато е в мц, та като го споменах пак ми разказваше за момчетата и техните глупости, този продължавал с неговите уж целувки по уста към др. момчета, едно друго пък се правело днес че е жена. Дали да не се помоля да минат на ДО, то и тя днес ми каза че вече не иска ПО, дори днес разпитвали за едно момиче от другата паралелка защо е на ДО, отговра който получили никак не е бил хубав. През лятото още беше дочула, сега и другите го казаха, но колко е вярно не се знае, причината била че: това момиче било болно от рак, и косата му капела, това е същото момиче на което миналата година, майка му към края на октомври, си отиде от К19, казвам на щерката да и се обади, да пита как е, как се чувства, но както винаги, уж и било неудобно.

Ариана, браво, занчи все пак промяната е настъпила по - рано, добре е, че и е писала оценка за участието, при нас по този предмет е абсурд да пише оценка, ако ще и ръката да ти се откъсне от вдигане, устата мазоли да хване, оценка йок, щерката се ядосваше, обаче я успокоих че поне така ще си провери знанията, и че ще придобие увереност. Права си за входните, но има деца на които им е кеф да учат по определен предмет, и дори четат странична литература за да се обогатят, но това са една малка част от тях, повечето деца си го карат по обичайния начин.

# 143
  • София
Не знам редно ли е, но наборката днес е правила четири входни. Само по физика беше обявено в ЕД, останалите са били изненада. Сега, то вярно, че са по музика, ТП и ИТ, но детето каза, че е изтощено, защото са били поредни часове. Тъкмо свършили физиката и айде, фолклорни области, триоли, синкопи. Минало това - лампи, проводници, семейство сложноцветни (това било по ТП).  Накрая и по ИТ. Децата възроптали, но госпожата контрирала, че имало срок до края на тази седмица да са приключени всички входни. Сега е в ступор, защото утре ще имат за първи път география и ако трябва да се следва това (измислено) правилото, трябва да правят и по гео входно. А има входно по мат. Казах ѝ да не й пука, да протестират, да направят каквото трябва, но да си защитават правата. Ей, брат ѝ е черната овца от малките класове, точно защото някак много добре познава всяко свое изконно право и самоотвержено си го защитава, без да си избира битките. Тя, обаче, не смее да възрази на учител.

# 144
мандаринка, наитина нямат право, и не е редно, без значение по какво е. На мен наскоро ми казаха че отгоре им е спусната някаква заповед, всички учители да си направят входните час по - скоро, затова и избързаха тази година, твоята девойка и съучениците и да възроптаят, и глас да наддигнат, няма да се съобразят с тях.
И нашата по история им е казала че в началото на октомври, ама на мойта и казах че нищо чудно още утре да им го даде, а утре ще имат още първия час по ИТ, тук не се притеснявам, Г - на им ги дава прекалено лесни, даже бебешки. И твоята наборка ще се справи, и на днешните ще е с отличен резултат, напълно съм сигурна в това.

gabidi, карай го спокойно, изчакай поне да почне втория срок, аз тук като гледам, на всички ви децата са със доста добър успех спрямо мойта, тя се предаде още от края на 5 клас, дори преди малко ми заяви че не и се учи вече, това не и е било приоритет, предпочитала всичко друго но не и ученето. Затова и аз се предадох още в началото на уч. година, насила хубост не става, да прави това което си е решила, няма да си хабя нервите, няма смисъл.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 21:39 от Тони ♒🍀

# 145
  • Майничка
Срокът за входните нива е регламентиран в наредбата за оценяване, чл.11:
"... (2) В триседмичен срок от началото на учебната година чрез текущо изпитване се установява входното равнище на учениците по учебни предмети или модули, които са изучавали през предходната учебна година в задължителните учебни часове."
Тъпото е, че реално тази стават две реални, но три учебни седмици от началото на учебната година.
Оценките влизат в минималния брой задължителни текущи изпитвания за срок и няма изисквания датите да бъдат оповестявани - само за контролните и класните важи това. За съжаление, допустимият брой изпитвания на ден също важи само за контролни и класни.

# 146
Здравейте и от мен, рядко съм писала, но пък редовно Ви чета...
Мисля, че вече е време да се включвам и пишещо в темата и аз си  имам седмокласник тази година.
От понеделник е на училище, защото бяхме под карантина, но всичко е ок...по желание прави и ще си прави входните за които не е бил в училище.

# 147
# 148
  • София
Дано и Дидева да се включи с разяснение за тези точки при балообразуването.
На мен ми е интересно от къде се получава напр. 5,67 като крайна оценка. Взимат се оценките от всички текущи изпитвания по съответния предмет през цялата учебна година или само крайните оценки за първи и втори срок?
И друго - в едни училища поставят срочна оценка при наличието на 4 текущи оценки, в други на 6, 10 и т.н. Как тогава може да се прави база за сравнение? Това звучи абсурдно. Sad

# 149
Здравейте момичета,
при моя син входните нива приключиха. Вчера беше и последното по МАТ.

Може ли да споделите какви помагала/сборници ползвате тази година по МАТ и БЕЛ?

Аз като гледам какви са решенията на министерството, все повече оставам с впечатление, че децата които учат в "елитни" училища са все по-прецакани в сравнение с училищата в които не се изисква толково.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 14:32 от didoni

Общи условия

Активация на акаунт