Седмокласници 2021/2022

• 36 736
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
Дано и Дидева да се включи с разяснение за тези точки при балообразуването.
На мен ми е интересно от къде се получава напр. 5,67 като крайна оценка.
Получава се от това, че тази скала не се използва само за седми клас, а и за десети. Учениците от обединените училища кандидатстват в 11. клас на СУ, профилираните и професионалните гимназии с оценките си от първи гимназиален етап. В удостоверението за завършен първи гимназиален етап присъстват окончателни оценки ( средноаритметични от годишните оценки по предметите, изучавани в 8-10 клас). Това наложи разширяване на скалата за преобразуване, тъй като окончателните оценки невинаги са цяло число.
За четвърти и седми клас просто ще бъдат използвани само цели числа.

Модел на НВО по български език и литература в VII клас за учебна …  2021-2022 година

Модел на НВО по математика в VII клас за учебната 2021-2022 година

Модел на НВО по чужд език в VII клас за учебната 2021-2022 година

# 151
  • София
Дидева, жива да си! Направо посягах към телефона да поръчам на баща си да сложи още два бидона...Като си помислих за дивотиите, които е написал мамин златен на контролното по ТП 😁, направо видях една диплома с 3 и 4 по физическо и ТП и хубава гимназия през крив макарон 🤣.
Спомням си едно време как чаках да обявят, че в Езиковата гимназия ще има приемен изпит, че имах петици по 2-3 предмета...Бяха времена, когато техникумите бяха на почит...

# 152
Дидева, и аз благодаря за разяснението!
В статията е доста подвеждаща информацията - и аз като Ариана реших, че ще взимат оценки и по другите предмети.

# 153
  • София
здравейте, включвам се и аз тази година с номер 2 - седмокласник.
Отнова да похваля тази тема - и тази година тя съдържа много изчерпателна и все полезна информация на първа страница.
Нека са здрави нашите деца, да учат, а на нас - повече спокойствие и търпение Ill
Виждам, че сте коментирали входните нива - и на нас минаха някои, все още нямаме оценките по БЕЛ и МАТ, но учителите доста активно са планирали тестове за напред. В Школо нашите учители са вкарали повечето дати за класни и контролни до януари месец.
За оценките от дипломата, добре, че не измислиха за оценките да се взимат от 3-те години средно-аритметично, а само от 7 кл., все пак. Благодаря за разяснението на Дидева. Flowers Hibiscus

# 154
Дидева, благодаря за разяснението, както винаги ти си - № 1.

Днес са правили освен по ИТ и по АЕ, по История им казала в петък че ще бъде. По ИТ както си и знаех - детето каза че бил много фасулски. Днес пак взимала участие по Мат., по История и дала да прочете нещо си от учебника, под някаква картинка, после и задала въпрос - два и до там. Излезнахме до пощата и центъра, на връщане видях едно от момичетата от другата паралелка, реших да я поразпитам за съученичката им, оказа се че наистина е болно детето, от близо година - година и нещо, в началото и открили кисти на коремната кухина, направили операцията, малко по - късно се установило че вече е образувала ракови клетки, пак там, в момента е на химио, слагала си шал, кърпа или каквото и е удобно, нямала вече коса, съучениците от тяхната паралелка са решили да направят кампания за набиране на средства, надяват се за операция в чужбина. Единствено дете е, няма си нито брат, нито сестра, ще се надяваме и молим, дано всичко свърши благополучно.

# 155
Нашите входящи са приключили. Не всички са оценени, някои бяха днес. Продължаваме по същество.
 Направи ми впечатление, една оценка в школо е 6, но като се маркира, си пише колкото е, 5. 50. Миналата година не беше така.
Минаха и първите две занятия по курса по БЕЛ. Фокусът е бил върху правилата за правопис. Наглед се знаят, но така систематизирано, ми се струва много полезно.

# 156
blueeyes, това още не съм го мернала, но за други промени видях, през лятото самото школо искаше обратна връзка, доколкото си спомням беше във връзка с това, да се даде мнение, дали ни харесва така или да предложим някаква промяна, аз така и не го отворих това съобщение.
Аз затуй казах че до края на годината ще има няколко промени, един път едно, после друго, докато завършат 7 клас, промените няма да имат край, дано поне да са хубави, но от тях пък не очаквам да измъдрят нещо такова.
Те каквото и да измислят, все е зле, ще поживеем па ще видим. Явно при тях е - на мен да ми е зле, ама на Вуте още по - зле.
Давайте го спокойно и лежерно, запасете се с каквото можете, но пийте само по хубави поводи.
Тук почна да липсва една част от мамите, къде ли се скриха, надявам се при тях и със тях всичко да е наред.

# 157
Добавих към книгите в Мега (линкът е на първа страница) и книгата с тестове на Веди за НВО по математика.

# 158
ston, благодаря, супер си, сега остава трудолюбивите и ученолюбиви деца да се захванат за ученето.

Забравих одеве да добавя мойто какво ми сервира още от училищният блиц. На теста по Биология нямало нито една 6 - ца, има само една 5 - ца, останалото малко 3 и 4, и повече 2, на другата паралелка не били още проверени, затова и днес не им ги е върнала зам. директорката. Одеве се ядосваше че класната им все още не се е върнала.
По ИИ и днес са си вяли пръстите по екраните, уч - ката отложила рисуването за следващия път, по този предмет даже и входно не правят, тя им е и по ТП, може би и тази година ще им преподава по БДП. Щерката я питам - а ти носи ли си нещата за рисуване, а тя - не, за какво да ги нося и тях, само да ми тежат и пречат. Ама наистина туй мойто ще ме вкара в лудницата с нейния мързел, дано скоро претърпи някаква трансформация към по - добро.

blueeyes, при вас явно нанасят оценките със стотните даже, аз се опитах да видя дали ще стане, емии, не стана, излиза си цяла оценка.

# 159
Въпрос към Дидева: Моля за неразбирането ми за 7. клас. За 8-10 разбрах, че ще се включват оценките от трите години и така става среден резултат. А за 7-ми ще се включват оценките от свидетелствата от 5-7. клас? И това откога ще се прилага?

# 160
  • Пловдив
blueeyes, при нас е така от 5 клас това оценките в Школо. Но май само по математика и английски език. Особено по математика голямо значение оказва какво е след десетичната запетая. Защото пълни шестици рядко се получават на контролни, а госпожата срочните оценки ги изчислява средно аритметично от примерно 5.63, 5.71 и т.н. и ако се нареди и една чиста петица примерно, въпреки че имаш няколко шестици, стотните не достигат до 5.50, което е за отличен Stuck Out Tongue Winking Eye Затова и голяма борба има за всяка една стотна Sunglasses

# 161
За 8-10 разбрах, че ще се включват оценките от трите години и така става среден резултат. - Това е известно от 2016 година и вече втора година се прилага за удостоверенията за завършен първи гимназиален етап, т.е. формира се и се вписва окончателна оценка, която е средноаритметична от годишните оценки в 8-10. клас
А за 7-ми ще се включват оценките от свидетелствата от 5-7. клас? И това откога ще се прилага? - в свидетелството за седми клас няма окончателни оценки независимо, че има вписани оценки от 5-7. клас. Балообразуващи са оценките по два предмета от раздел А на учебния план, изучавани в седми клас.

# 162
Хана, много добре прави вашата учителка. Понякога и 1 стотна е от значение, добър урок дава на децата.

Днес на входното по математика, щерката е изкарала 4-ка. Имало само една 5-ца , и по нейни думи детето е ползвало калкулатор. 6-ци е нямало. Явно нивото на класът е много ниско. Но като гледам новата учителка, нивото няма да се вдигне (имам и други впечатления, защото е преподавала на синът). ☹️

# 163
  • София
При нас има сменени учители и най-важното смениха математичката People Dancer Малка част от входните са минали(детето не е доволно защото това което преговаряха не беше в тестовете). Класът от понеделник на зелено училище.След баткото хич не ми пука(поне засега) 7 или друг клас е.Подсигурила съм всичко зависещо от мен,само трябва да положи труд което насила не става.

И молба.Линковете които постна Дидева да се сложат на първа страница,вероятно някой ще пита отново.

# 164
  • София
Относно оценките в Школо, мисля че това са настройки от самото училище- какво да се вижда и какво не. Както бях споменала, при нас 1-вата година се виждаха разпределението на уроците и какво са вземали. 2-рата година го нямаше и писах до Школо, защо ги няма тези неща. От там любезно ми отговориха, че училището така е решило да администрира отчитането на часовете. Та за това смятам, че и с оценките е същото - всяко училище има различен поглед върху начина на оценяване.

ston, благодаря за поредния ценен материал! Вече съм наредила един рафт с разпечатани тестове Simple Smile (Шегица)
 Като гледам обема, ще му трябват 9 години, а не 9 месеца на моят синковец, за да се оползотворят. Anguished
Добре, че той успява да е над нещата! Simple Smile
Та, при нас с входните сме до средата. Днес имаха по БЕЛ и История. По БЕЛ е писал, ще видим от оценката колко. По история мега трудно контролно - събития и термини, за които не са и чували. За някакви коалиции, битки и устройството на Османската империя,  сякаш точно това трябва да се помни!
Целият клас е бил в ступор. Даже моят се е престрашил да пита, дали теста не е за 8 клас. Satisfied Мазалото е голямо! По история са с нов учител.  Донесе въпросите на теста, не успях да го разгледам. Но когато детето не се е справило, не значи че учителят е виновен, просто е липсвало старание за четене. Ама пък за входно не трябва ли въпросите да са по- познати? Карай!
Смея да твърдя, че историята е интересна на младежа  - взема участие, обича да пита за неща които е чул от някой възрастен - това му е тактика да покаже, че знае повече неща Smiley. Досега помни много събития от изучаваното в 3-4 клас.
Утре са наред МАТ и химия. В петък немски и ИТ. И ние ще правим по ИИ входно, малко ми е странно. Миналата година не са правили със сигурност, а са при същия учител.  Явно са ги "подпукали" учителите за оценки, т.е. ... чак ще има ДО.
Днес е изкарал 6 по руски за активно участие. Това е тактика ( негови думи), да си подсигуриш 6-ца преди входното, защото на писмените работи изкарва между 4 и 5.
Има и 6 по география на входното- било е лесно. Други оценки от тестове, все още няма.
Чо биология другата седмица ще правят тест на новия материал.
Това е за сега при нас.
Лека нощ, мили, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт