Седмокласници 2021/2022

• 36 748
  • 786
  •   1
Отговори
# 165
  • София
В крайна сметка 500 т. остава максималният бал, при все новостите, нали!?

Иначе отчетно: Бурно начало, поставено от поредицата входни, не достатъчно успокояващо като резултати.
Помагалата по математика съм споменавала и преди - Просвета - сборник с 1820 задачи и този за текуща подготовка за НВО, на Коала сборника, а по БЕЛ са Работни листове на БГ учебник по БЕ и по литература,. Иначе допълнително по свое усмотрение взех по едно помагало на Веди и Регалия (и по двата предмета ) и на Архимед, като пробните изчакват (примерно на Регалия в сборника са от януари). По ранен от ноември пробен тест да сте срещали?

# 166
  • София
Да остава 500 общо и в тях 100т. - максимума от мат и БЕЛ от дипломата.
Но, ако има по 5.67 годишни оценки ще получи по 47 точки, сбор 94т.

Моят все хващаше 5.50-5.53 на оценките по мат и беше мега щастлив, защото му се отразяваше като 6. От тази година явно няма да е така.

# 167
В книжките на Архимед и Просвета с тестове за текуща подготовка имаше по няколко теста с материал от 5-6 клас. Тях ги направи през лятото. Аз горещо препоръчвам точно тези сборници. За всеки раздел има поне по 2 теста тип НВО с акцент върху новия материал, но и с достатъчно задачи от предходен. Идеални са за подготовка. По моему този на Просвета е с една идея по-трудни задачи спрямо Архимед, абсолютно ненужно според мен.
Ядоса ме снощи синковецът. Гледам му учебната тетрадка по математика и виждам напляскани някакви глупости. Викам си, това само го е преписвал от някъде без да вложи грам мисъл. Така и се оказа. В междучасието разбрал, че има две страници от там за домашно (май само 1-2 от класа въобще са били разбрали за него) и набързо преписал. Питам го не се ли усетил, че преписва абсолютни глупости. Усетил се на уравненията, които били разписани, но вече бил започнал. Задачите с избираем отговор пък нямал време да ги проверява. Пререши снощи всичко и обеща да не се повтаря тази ситуация.

# 168
И аз не разбрах кои оценки ще се взимат предвид при формирането на бала.
Само по математика и БЕЛ. Само за 7-ми клас или???

При нас от входните сме минали сами две.
Аз нямам търпение да свършат, че ми омръзна да се преговарят цели учебници.

# 169
Балообразуващите предмети ( два на брой) се определят с решение на педагогическия съвет. Невинаги са БЕЛ и МАТ въпреки че това е може би най-често срещаният вариант. Вземат се оценките от седми клас, като предметите трябва да от раздел А на учебния план ( общообразователната подготовка, задължителните учебни часове).

# 170
  • Пловдив
Само аз май не схванах. Моля за по- просто обяснение. Ясно, че влизат само бел и мат. За да разбера оценката до стотна трябва да ги събера всичките от 5 и 6 клас и да намеря средно аритметично?

# 171
Нито влизат само БЕЛ и МАТ, нито трябва да събираш нещо. В свидетелството за основно образование няма окончателни ( средноаритметични оценки), а годишните оценки са цяло число.

# 172
Дидева, благодаря за разяснението!

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 09:21 от utro77

# 173
  • София
Чакайте, чакайте! Аз друго разбрах. Гимназията, в която кандидатствате решава кои са балообразуващи те предмети. Например за строителния се взема математика и физика, за ТУЕС също математика и физика. За ЕГ - БЕЛ и математика. И оценката  при седмокласниците ще е кръгло число, само оценките от 7 клас по балообразуващите предмети.

# 174
Чакайте, чакайте! Аз друго разбрах. Гимназията, в която кандидатствате решава кои са балообразуващи те предмети. Например за строителния се взема математика и физика, за ТУЕС също математика и физика. За ЕГ - БЕЛ и математика. И оценката  при седмокласниците ще е кръгло число, само оценките от 7 клас по балообразуващите предмети.

Всъщност, да.
Май аз не съм разбрала правилно в суматохата.

# 175
  • Пловдив
Ариана, нещо не разбрах. Ок - два предмета са балообразуващи. И коя тяхна оценка се взима, от кой клас и как. Хем цяло число, хем нещо до стотна се коментира. Само оценките от 7 клас ли?

# 176
  • София
Аз разбрах, че няма промяна за нас - годишната оценка за 7 клас като цяло число.

# 177
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Пример:
Скрит текст:
Промяната засяга само учениците в десети клас, защото там има средноаритметична оценка от изучаваните предмети в 8,9 и 10клас. В Свидетелството за 7 клас присъстват всички оценки, но като балообразуващи се вземат само тези от 7 клас.
Ето и пример:

Прекрасната кандидатства в няколко езикови гимназии и примерно Национално средно училище с Изобразително изкуство.
Резултати от НВО БЕЛ 87т., Мат 61.250 и рисуване 23
Оценки от дипломата за 7клас БЕЛ 5=39т., МАТ 5=39т., Изобр.изк. 6=50т. и Инф. технол. 6=50т.
За езиковите гимназии (спрямо обявения държавен план-прием), балообразуването е така:
(2 * БЕЛ + 2 * МАТ) + (1 * БЕЛ + 1 * М) = (2*87+2*61.250)+(1*39+1*39)=374.5т.
това са оценки             това са оценки
от НВО                                  от дипломата

А за училището за изкуства, балообразуването е така:
(1 * БЕЛ + 1 * МАТ + 2 * ИИ) + (1 * ИИ + 1 * ИТ)=(1*87+1*61.250+2*23)+(1*50+1*50)=294.25т.

ТАЗИ СХЕМА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ!

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 10:53 от ninanb

# 178
  • addicted
Аз само да се отчета, че класа на детето е в каратина до другия петък заради положителен съученик. Изобщо не е щастлива, че си е вкъщи, защото аз дудна постоянно да си организира времето за да може да си направи тестовете към школата, да си реши домашното .. а телефонът, който се е срастнал с ръката и пиука постоянно.

# 179
  • Пловдив
ninanb, много хубав пример Simple Smile Мисля, че всички разбрахме. Същото е като миналата година. Изводът е да изкарат възможно най-високи годишни оценки от раздел А, особено по математика, български и евентуално друг предмет, който участва в балообразуването на конкретна гимназия. Какво са изкарвали 5 и 6 клас като оценки няма значение.
Объркването дойде, защото споменах стотни при оценки на изпитване и съответно средно аритметична изчислена срочна оценка. Но това си зависи от преподавателя. Накрая и срочната и годишната оценка е цяло число.

Общи условия

Активация на акаунт