Седмокласници 2021/2022

• 36 749
  • 786
  •   1
Отговори
# 180
  • София
не съм чела промяната в наредбата, а статията от линка.
Аз писах по назад за не кръглата годишна оценка, възоснова на статията.

Последно , с риск да съм досадна с въпроса си:
Годишната оценка по балообразуващите 2/ 3 предмета от дипломата , за отделния предмет цяло число ли ще бъде или десетично при смятането на бала? Пример: Математика - 6 или 5.65

Да изтрия ли поста си,  за да не се бъркат хората, ако е невярно написаното?

# 181
При нас си ги пишат от миналата година реалните оценки ,не е ново за нас Simple Smile Днес свършват с входните ,но оценка нямаме още .Чакам със свито сърце ,какви ги е свършил ,че все като го попитам ми отговаря "ми много лесно беше" ,а тези думи ме плашат най-много.

# 182
По наредба срочните и годишните оценки на учениците от ІV до XІІ клас се формират с точност до цяло число. Има едно изключение, но то засяга само профилиращите предмети във втори гимназиален етап, т. е. 11-12. клас.

# 183
  • Пловдив
ims, статията не дава съвсем точна информация. На журналисти да разчитат наредби не вярвам много Wink Има още мнооого време, ще го коментираме още и още. Дидева ще повтаря и повтаря ❤️ За сега е важно да са здрави, да си учат, пък наредбата и балообразуването няма да ни избягат.

# 184
Тони, благодаря.
Прибрах се във вторник вечерта, вчера бях цял ден на работа. Днес дребната е на училище, а аз нощна. видяла съм я за по половин час 2 вечери. Дали останаха още входни, не съм сигурна. Дотук обаче има само едно с готов резултат- по БЕЛ, литература. Щяло да има и по български отделно. Средният резултат за класа е под 4,50. Нашта е изкарала 6, 3 шестици за класа.
С майка ми оздравяхме от ковида, погребението /урнополагане/ мина в понеделник и във вторника се върнахме в Сф. 3 дни преди това се занимавах с подготовка на погребение и помен, работа на пълен работен ден.  Майка ми се настани при племенницата си, тук сме в дядовата ръкавичка, много хора на малко площ. Оказа се, че и там е зле, там пък малко хора и много вещи, камари от вехтории. Кошмар! Точно както в някои филми, които съм гледала по нешънъл джиографик. Вещомани, трупащи камари от съкровища. Същото, на живо. Останали са само проходи за преминаване през барикади от камари, съставени от неизвестно какво в кашони и найлони. Едвам проправихме път до тоалетната от леглото, на което ще спи майка ми. Тя ходи с проходилка, а това иска по-широк проход. Местихме едни древни неработещи ел. уреди, които собственичката им се надява да превърне в пари на вторични суровини. Някога. След векове. Племенницата й е на 62г, никога не е работила нищо, защото е "болна". От раждането си. Ужас. Страх ме е да се обадя да питам какво става. Тя не може да говори по телефона, глуха е, не ще да ползва вайбър. Племенницата си изключва телефона по нейни си, други причини.
Утре отивам на ендокринолог, ще искам болничен, че едва пъпля, химиотерапията продължава. Студентът също почна, кое онлайн, кое присъствено. Двама учащи, двама възрастни, и двамата в болнични- т.е целодневно непрекъснато вкъщи, студент с предимно онлайн занимания и тук-там по някое присъствено упражнение и дребната, засега ходеща на училище. Ще стане кошмарно.
Чакам да дойде ДО със смесени чувства. Вероятно условията скоро ще се изпълнят, но дали ще стане, е друг въпрос. Подозирам, че голямо криене на случаи ще падне.

# 185

Чакам да дойде ДО със смесени чувства. Вероятно условията скоро ще се изпълнят, но дали ще стане, е друг въпрос. Подозирам, че голямо криене на случаи ще падне.

В нашия клас има вече две деца в карантина. Те самите дали са болни, не знаем.
Класната не е споделила и дума в групата на класа.
Смятам, че това е крайно безотговорно. Поне децата, които са имали близък контакт с карантинираните да имат едно наум. Едното дете имаше рожден ден с парти в събота, на което е имало и деца от класа. В понеделник - под карантина.
Абсолютно информационно затъмнение е и всеки си прави каквото си иска....

Надявам се само да се опазим здрави докато обявят ДО!

# 186
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ims цяло число 3, 4, 5 и 6. Не е нужно според мен да триеш поста. С наближаването на НВО въпроса ще се повтори още 162637 пъти 😉

# 187
При нас почнаха да липсват учители - днес по два предмета имат заместващи.Какво е не се знае, миналата година пускаха някакви справки, тази година - нищо. Дано се опазят децата здрави - някак си, как не е ясно.
Иначе продължават с входните. "Хубавото" на заместващите учители е, че ги оставят да преписват. Дали е редно, или не - не ми пука вече.

# 188
Давам и аз пример.
Необходими са две годишни оценки само от седми клас, които са цяло число и се преобразуват в точки. 6 е 50т, 5 - 39т, 4 - 26т, за 3 не помня.
Кои ще са тези две оценки е различно за различните паралелки, за които ще се кандидатства.
Синът ми се колебае между математически и чуждоезиков профил. В неговото училище за тези паралелки в единия случай му трябват оценките по математика и физика, а във втория - по БЕЛ и английски. Затова и балът му може да бъде различен за всяка от тях, ако тези четири оценки са различни.
Това е в общия случай. Вече при прием в разни паралелки с музика, рисуване, танци предполагам също, си има и изпит за проверка на способностите. За някои паралелки в НПМГ пък имат значение олимпиади.

# 189
  • Сф
Големи дебати сте спретнали Simple Smile Аз знам само, че учиш ли си, всичко ще е наред. Моята как ме изплаши вчера.. математиката.. Казва , цял час седя и ги гледам тия трудни задачи на госпожата и не знам какво да правя. Мислех си какво ще кажа на теб, на учителя ми по математика. И в последните 5 минути сякаш се появиха всички знания и започнах да решавам, най- трудните. С отворените отговори. Останах и междучасието, само аз останах. Реших повечето. Госпожата я питала- Н., днес ще предаваме ли? " Както и да е - мина, ще видим оценката. Много се е стресирала явно отсега, още повече каза че отличничката на класа предала на 25 Тата минута.
И от наредените досега четворки по бел и биология, блесна и една петица..по физика! ( Много гаден тест при зам.директорката.) Продължава да ме изумява това дете.По мат става същото. Решава трудните, отворените , бърка на лесните..Това как става , не знам.  Също разбрах,че е имало геометрия, съотношения, ще видим..Колкото до преписване, няма ..много била малка стаята. Тя е отзад , ама точно нея я виждали отлично, хаха. Иначе има размяна на решения за следващия клас. Но, те пък , моята бяха с 1 ви час математика. Simple Smile За какви калкулатори споменахте, не знам, няма при нас. Обеща ми да слуша повече в часовете. Дано не минат на ДО.Има минали 2 класа от големите, за по 2 седмици , но вече се върнаха. При нас- от 24 деца, 17 в клас. А от 4 ти октомври трябва да им почнат и активностите.Кръжоци и подобни. Да видим .

# 190
ra2, мойте съболезнования. Радвам се че вече сте добре с майка ти, дано и другите изследвания като ги направиш се окажат добри. Ама и при теб големи емоции, не ти стига това през което трябва да минеш, ами сега да се чудиш дали мама ще се справи с препятствията, а и контакта с нея труден. Ще я навестяваш по - честичко, според възможностите, за да си спокойна. Децата и те ще се справят, оправни са, досега щом оцеляха, значи всичко друго ще им е ок, ще видиш накрая резултата колко много ще те зарадва, чак място няма да си намериш от кеф.

renydent, къде се изгуби, явно си много ангажирана. Важното е, че и ти се появи на хоризонта.

CoffeeCat, по - добре е да са ДО, отколкото ПО, нека да не го приема за нещо лошо, все пак здравето е най - важно.

*PipiLota*, ще се разбере, макар и след време защо са отсъствали. Щом имат тази възможност, нека се възползват, кога ако не сега ще преписват, тъкмо ще натрупат опит.

ims, при вас ли беше туй с калкулатора, странно, как не е забелязала учителката. Това нито е честно, нито е справедливо, да то си е изкарало оценката, но на НВО ще му е изплези езика, ако до тогава не се научи без калкулатор.

Снощи по никое време в школото светна 4 - ката по Мат., днес ми светва 4 - ката по БЗО при зам. дир., като я видях и си казах, добре че не е някаква 2 - ка, и 3 -ка да беше пак щях да се зарадвам. Тази година явно ще се радвам и на 3 - ки в бележника, Sweat Smile. Сега я чакам да свърши часовете, да се прибере и да ми каже за теста по НЕ, и дали са им казали оценките по Гео., и най - важното, да разкаже за клюките, че то докато не си каже всичко сън няма да я хване.

# 191
  • Пловдив
От два дена има болно дете в класа. Днес РЗИ е карантинирал класа, но не и учителите , които са били в контакт. От утре са онлайн всички. Не разбирам защо чакат да пламне цялото училище. Нашият клас е и на кабинетна система- тоест сяли са вируса из цялото училище.

# 192
  • София
ra2, дано се наредят нещата при всички вас. И дано няма други 'екстри' за теб от този гаден вирус. 

Аз само да се отчета, че класа на детето е в каратина до другия петък заради положителен съученик.
Същото, само че е първолачката. Поисках помощ от приятел. Бабата ще дойде утре да вика и тя по децата, че нещо ми изневеряват силите (въпреки, че като чета ra2, ми е много съвестно да мрънкотя).

Моята май само по мат ще излезе, че е направила всичко на входното. По другите предмети са се появявили отнякъде някакви свободни съчинения. И не ми се мисли какви ще са резултатите. Не заради друго, ми ниска оценка трудно се 'оправя'.

# 193
  • Mars Hotel
Открихме сезона на оценките с 4 на входното по биология. "Ама мамо, една точка не ми стига за 5!" Е, и половин точка да е, пак е 4. Rolling Eyes Даже не отвори учебника да преговори. Има и две шестици по ТП и ИИ, но те не ме топлят хич.

Нямат като че ли болни деца в класа, само тя разхожда някаква хрема от 2-3 дни. Иначе племенникът ми (на 16г.) е с ковид в момента, а други две близки деца на същата възраст са карантинирани заради ковид случаи в класовете им. Говорим за три различни училища в София. Имам чувството, че е нещо страшно в училищата и че всеки момент ще започнат да "командироват" децата вкъщи.

# 194
Малеее, renydent, дано да няма и други деца, ама ха де, какво се моткат, нали затова са там, ама наистина ли учителите си преподават присъствено, ужас. За едното ПО май искат наистина да пламне училището, както винаги - след дъжд качулка. Ей сега Стаматов пък каза за училището в което е директор, имал намерение да ги пусне 5 клас на ротационен принцип за една седмица, ама за прости като мен, хич не схванах как ще стане, един ден тук, един ден там, или само една седмица на ДО, и после пак на ПО. Големи недомислици, то държавата пак е с високи бройки, ама да не ви пука, останалите нали са добре. Ще почакаме вятъра да се усили, за да може да се разгори
по - бързо.

Щерката пък се оплаква, че по НЕ имало 3 -ри глагола, със всеки трябвало да образуват по две кратки изречения, глаголите от лесни по - лесни, направила първия с едно, втория с две, а третия с нула изречения, нищо не и идвало на ум, мамина златна, как ми идеше да я изям с парцалките. Какво сложно има да напишеш - аз давам нещо си, на еди кой си, ами нали не и се мисли, защото и за такова нещо я гони мързел, най вероятно ще искара 5 ако другите ги е направила вярно. По БЗО се оказа че имало три 5 - ци от нашата паралелка, и наистина много двойки. По Гео. пък др. седмица щял да ги каже, имал много за проверка по Гео. и ИТ, и затова ще се забавят. Като се прибра се закани да преговори по Ист., че утре ще е теста, ще си проличи дали ще стане.
Добавям че има вече оценка и по ФВС - 5,  тук вече мааалко по - добре, като се има напредвид от това което ми разказва, и за мързела който проявява по време на час.
Светлица, то нас може да не нитоплят тези оценки, по тези предмети, но накрая ще се стопли дипломата за общия успех, силно се надявам нещата да потръгнат нагоре, времето ще покаже.

Сега едно въпросче, има ли право учител да се обажда по време на час, на родител за да му съобщи че детето е без домашна за пореден път, в присъствието на съучениците. Според мен и моето скромно мислене, смятам че не е редно, а и като знам че това дете живеят най - близко до този учител, а салона на майка му е под къщата им където си живеят, мисля че преспокойно можеше, като се прибира, да намине и да си поговори с нея, и да обсъдят нещата.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 16:58 от Тони ♒🍀

Общи условия

Активация на акаунт