Седмокласници 2021/2022

• 36 706
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
https://bnr.bg/horizont/post/101543949/mon-chaka-danni-ot-rzi-so … i-preminat-onlain
сега това намерих. Уж до края на деня щяла да излезе заповедта?
Ловеч, който следя по лични причини излиза дистанционно, при по-малка бройка.

# 676
  • София
Моят син е под карантина и положението е същото. Някои учители го включват, а други не. Преди началото на всеки час пуска виртуалната стая и чака да го включат. Той каза, че има учители, които досега нито веднъж не са пускали виртуалната стая, независимо колко деца са отсъствали. Има и учители, като госпожата по физическо например, която онзи ден се включи през мобилния си телефон директно от игрището. Има ли желание, има и начин Simple Smile

# 677
https://m.24chasa.bg/novini/article/10307416

Още по актуалнен линк. Спорят си, пък ние чакаме

# 678
При моя дори няма нужда да чака някой да го включи. Влиза си в профила в Moodle, в съответния курс и ВКС си е там, заради съученичката му, която учи дистанционно. Просто трябва да влезе. Той обаче твърди, че учителите (всъщност за една конкретна само каза) се карат, ако влезе някой болен в стаята. И сега живот си живее. Много се радва, че цяла седмица няма да е на училище. Казва, че ще му излезе после пред носа, но за момента си му било добре да си спи до по-късно.

# 679
  • София
Аз не мога да разбера какво се мотаят и не казват какво решение са взели за ДО. Мен ме интересува заради малкия ми син, трябва да пусна отпуска, да му взема учебниците от училище, ако от утре са ДО. Чудя се какво да правя, стоя и чакам.
Имам едно питане към вас. Наборът никога не се е забърквал в конфликти в училище, общо взето повечето имат страх от него, заради бойните спортове предполагам и не се закачат. Той е доста кротък. Та днес две деца без причина започнали да го псуват и обиждат, и това в час. В междучасието едва ли ще смеят. Той веднага се защитил словесно и станала какафония. Учителката ги наказала и правили тест. Та според вас да пиша ли на класната за проблема. Никога не съм ѝ писала за подобно нещо и не знам какво да напиша точно. Или да ги оставям да се оправят сами.

# 680
Не схващам какъв им е проблема. Има карти, дадени са заболели на 100 000, това значи ли, че са фалшиви? За Сф е над 830 числото по тях. Или от коя начална дата е двете седмици ли, що ли?! Сякаш тепърва ще падат бройките ли, та да изчакат спадането ли?
Ако до довечера не се натутат, утре отивам и подавам за ДО, тяхната кожа!

# 681
Дали на мен ми се струва, че до сега заболеваемостта следваше да се смята на база една седмица, а съгласно последната заповед - за две седмици? Чудят се какво да измислят само и само да не минат децата онлайн, държат ни на нокти  - в напрежение...

The only one, според мен класната трябва да знае за всички конфликти в клас и за отношенията между децата. Тя затова е класна. И ако е по-свястна, следва да предприеме мерки, за да установи мир и разбирателство. Не е нормално за мен в едми клас да има подобни дрязги. Аз бих я осведомила.

# 682
  • София
В нашето училище нищо не са казали на децата за онлайн от утре. В Школо също няма съобщение.
За утре имаме контролно по математика, а по БЕЛ е преместено от понеделник за петък. Това местене ме навежда на мисълта, че до края на тази седмица няма да разпуснат децата (или поне седмокласниците).

При нас няма система за включване на деца, които са ОЕСР в редовния час, чрез онлайн връзка. Имаме дете, което е ОЕСР и го включват само 2 учители. От друга страна, ако ръководството създаде по-добра организация, би трябвало всички да го включват.
В нашия клас все още нямаме болни деца. За болни учители нямам информация. Нямаха музика, така че може би госпожата е болна, но от какво - никой не дава информация.

Мами на болни дечица - пожелавам Ви бързо и безпроблемно боледуване на хлапетата. Стискам палци всичко да бъде наред!

bedrjih, кое е това помагала на БГ учебник? Да не би да се едни малки тънки книжчици по български и литература с тестчета? За съжаление я нямам тази Книга за учителя.

# 683
До колкото разбирам в София минават на ДО от утре,обаче информация от класната няма.Малките до 4клас-от понеделник,лудницата у дома с тримцата ще е на макс🤪,но в сегашната ситуацията, го предпочитам.
Седмокласното мърморещо същество е тъжно,искал присъствено,омръзнало му живуркането в стаята .Ех ,не ми се вярваше да го доживея,ама ей на-има надежда да се очовечи(може и моментно да е,та не бързам да се радвам,само споделям).Има 6 на входното по мат. и още една 6-ца от изпитване на дъската,мега доволен е.Следващата седмица ще правят контролно на едночлени и многочлени,нагласил се и там да се представи отлично,стискам му палци!

# 684
От преди макс час, от 3 сайта- СРЗИ дава число 812 на сто хиляди. От утре дистанционно от 5 клас нагоре. Да видим каква конкретна заповед и кога ще излезе. Във всеки случай утре остава у дома. Организацията за утре не очаквам да е на ниво. Ще следя школото, но засега нищо.
Днес като за последно- 6 по математика, решавала задачи на дъската.
И тръпна какво ще решат за присъственото на брат й. Досега караха присъствени упражнения по 4 предмета, практически неща, всичко останало дистанционно. Вчера им казали, че който има зелен сертификат, ще продължи с присъственото по досегашния начин. Обаче били малко. От групи по около 10 човека средно тяхната била с най-много ваксинирани- цели 3-ма! Хукна да си вади сертификат- нямахме номера на втората доза, та звънях по телефони, еле, продиктуваха ми го, извадихме. Та не знам как ще го организират. Може би няма да успеят и ще е лошо. Да бяха затворили учениците по на време, за да могат студентите да карат поне най-важните практически неща присъствено. Как се учи анатомия онлайн?! Миналата седмица на упражнение титрувал, беше се пръснал от кеф. А сега...
Чакам го да се върне от упражнение и да каже най-нова новост по въпроса.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 15:15 от ra2

# 685
  • София
Всички сме в очакване на заповедта! Да видим дали ще е нещо различно за 7 клас.

Днес седмокласникът е рожденик. Ужасно е развълнуван и хич не можа да се концентрира сутринта да си научи. Щяхме да празнуваме с бабите и дядовците семейно вкъщи, но отложихме събирането. Ще сме на ресторант четиримата. И голяма торта имаме поръчана, но все ще я изядем. Чуди се как да празнува със съучениците, но да видим какви ще са заповедите.

# 686
Ims, помагалото е "Работни листове по български език". Всички други помагала, които сме купували от това издателство са си били с отговори отзад, та това ни изненада.

# 687
  • София
Директорът на училището на големите писа в школо, че още не е ясно. И когато ги уведомят, веднага ще пише пак. Класната на малката (в друго училище е), също писа, че няма яснота и чакат инфо отгоре.

Просто... няма да коментирам.

Моята и по мат се е издънила, според мен. Имала 5+ на теста от вчера. Ми тоз' ти ми  + нищо не е. Оценката е 5 и точка.
Учителката от школата предложила час (допълнителен) в понеделник, да си говорят и обясняват писането на тези. Кифлата забравила. Хем напомних преди да тръгна с малката на зъболекар. Не вдява нищо това дете.

# 688
Преди малко се появи анкета в нашето Школо. Само един въпрос - съгласни ли сме да ни тестват децата и какъв да е по-точно тестът. Гласувах с "да". Предолагам че ще съм единствената гласувала така.

При нас няма такава анкета. Ако има и аз ще гласувам за.
Наборът не се е ориентирал къде иска да продължи. Но от това което виждам няма да е към МГ. Не, че е зле с математиката, но я учи по задължение и само задължителния минимум. Иначе иска компютри, но само да ги "сглобява", без да програмира.

Благодаря за линка по химия. Не зная по кой учебник са, но ще го ползваме при необходимост. Големият беше по някакъв учебник, който го отказа завинаги от ветеринарната медицина, въпреки че тя му е в сърцето и до днес, вече 12 клас, не може да открие друго призвание.

# 689
renni79, да е жив и здрав рожденика! Flowers Four Leaf Clover

При нас все още няма изгледи за ДО - в Добрич сме.
Много ме напряга в момента присъственото обучение. Че и класът ни е след карантина... Силно се надявам по-скоро да обявят ДО, за да имаме поне малко сигурност. Няма да се размине зимните месеци, това е ясно. Не разбирам защо се бавят.

Общи условия

Активация на акаунт