Седмокласници 2021/2022

• 36 714
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
Споко, ще повишат прага и пак няма да има ДО. И така колкото пъти трябва. Imp

# 661
  • София
Публикувано е и това:
“ При 500 на 100 000 заразени присъствено обучение ще има за половината от паралелките, останалите ще учат дистанционно. Учениците от 5 клас нагоре, както и учителите, ще носят маски и в клас.”
https://webcafe.bg/bulgaria/novite-merki-na-zakrito-samo-sas-ser … TLLExFi95fTOiPHyQ
Това означава, че в София и повечето големи градове се минава на ротационно обучение.

# 662
  • София
Споко, ще повишат прага и пак няма да има ДО. И така колкото пъти трябва. Imp
Вярно, че на Стойчо трудно му се разбира какво иска да каже, но тази част специално я чете от проекта на заповедта, която трябва да излезе утре и да важи от четвъртък - при над 750 заболели минават на ДО /от 500 до 750 - ротация/.  Не ми се вярва от днес до утре да променят окончателния вариант на текста, съвсем ще се изложат. По така написаната заповед, от четвъртък в София трябва да са на ДО. Smirk

# 663
Не ми се вярва от днес до утре да променят окончателния вариант на текста, съвсем ще се изложатт.

Ее, имайте вяра в наш'те управляващи! Напълно са способни и на това.

Впрочем честит професионален празник на медиците от темата!
А на болните - пълно възстановяване!

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 18:30 от bedrjih

# 664
Мисля, че предходният праг, тъмно червената зона, е минат не сега, а още миналата седмица. Ослушвах се, оглеждах се- нищо. Някакви си цифри във въздуха. Помня от плана за действие още в края на лятото- тъмно червено- ротация, лилаво- всички ДО. Преди 10% заразени ученици - ДО, сега % стана 20. Като нищо да чакаме 750 за ротация и 1000 за ДО. Затова не публикуват заповедта през последната седмица- чакат да нагласят числата.Trollface
Нашего брата празнува най-адекватно на деня на светите безсребърници Козма и Дамян. Laughing

# 665
  • София
Вярно, че на Стойчо трудно му се разбира какво иска да каже, но тази част специално я чете от проекта на заповедта, която трябва да излезе утре и да важи от четвъртък - при над 750 заболели минават на ДО /от 500 до 750 - ротация/.  Не ми се вярва от днес до утре да променят окончателния вариант на текста, съвсем ще се изложат. По така написаната заповед, от четвъртък в София трябва да са на ДО. Smirk
Ааа, имало и още нещо…Тук пък пише, че 14-дневната заболеваемост трябва да е 500/100 000 , за да се мине на ротация.
https://bntnews.bg/news/vavezhdat-zelen-sertifikat-za-vsichki-de … -1172393news.html
На бавен огън ще ни пекат😀.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 19:32 от Skiorche

# 666
14-дневна заболеваемост не означава областта да се задържи14 дни в определена зона.

# 667
  • София
14-дневна заболеваемост не означава областта да се задържи14 дни в определена зона.
Дидева, взима се средната стойност на заболелите на 100000 за 14-дневен период, така ли? Редактирам се по-горе.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 20:00 от Skiorche

# 668
  • Пловдив
Зеления сертификат закъсня ужасно много.В Европа тези мерки ги взимаха през пролетта.Ама ние сме все назад и встрани За Кацаров няма какво да кажа,защото ще са все обидни и неприлични думи.

# 669
Аз сменям малко темата с въпрос: случайно някой да разполага с книга на учителя по БЕЛ на БГ учебник за 7. клас: https://bguchebnik.com/kniga-za-uchitelya-po-balgarski-ezik-i-li … ata-programa.html
Имаме 1 тяхно помагало, в което няма ключ за верните отговори - пише, че са в КУ.

# 670
# 671
Докато не видя мейла от училищата на децата, не вярвам.
Оказа се, че съм направила грешка в понеделник да я пусна на училище и вчера да не ви казвам как едва взехме заветната извинителна бележка.
Не я пускат на камера, защото било само за карантини рани деца. Не бих искала да коментирам тази вътрешна заповед публично, но то е ясно. Единици учители я пуснаха.
На всички пишем мейли и се молим.
Киха, подсмърча и си учи сама.

# 672
Все още няма заповед на министъра на образованието, така че не е напълно сигурно, че ще са онлайн.

# 673
  • София
Уж е вътрешна, но имам чувството, че масово училищата за приели такава "вътрешна" заповед - да не пускат онлайн инцидентно отсъстващи деца. И в училището на набора е така - само ако си под карантина или с подадена молба за дистанционно обучение. Неефективно ми се вижда това, а можеше да подпомогне решението на родителите да си оставят вкъщи подсмърчащи деца с неуточнени диагнози...

# 674
И в нашето училище в момента е така. Детето каза, че няма право да се включва във виртуалната класна стая, въпреки че имат такава, защото има едно дете, което е ОЕСР за втора година. Той дори е доволен от този факт и затова не съм сигурна до колко е достоверна тази информация. Не ми е проблем обаче. Толкова пет дни ще учи сам. По математика така или иначе си го обучавам аз. Твърди, че не разбира нищо от обясненията на учителката в училище и всяка вечер пита мен. Аз му показвам 1-2 примера и си решава след това без проблеми сам. Според него учителката обяснявала всичко по много сложен начин.

Общи условия

Активация на акаунт