Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръчителните дози и прием за витамин В12?
Какви са взаимодействията на витамин В12 с други витамини и лекарства?
Какво е витамин В12 и защо е толкова важен?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръчителните дози и прием за витамин В12?
За да се попълни дефицит на витамин В12, се препоръчва прием на високи дози, като инжекции или подкожни таблетки, особено при сериозни неврологични симптоми. Важно е да се консултирате с лекар за оптималната доза и метод на приложение. За дефицит на витамин В12 се препоръчва дневен прием от 1000 mcg таблетки за смучене в продължение на три месеца, след което трябва да се направи контролно изследване. Високите дози В12 могат да намалят нивата на желязото, така че е важно да наблюдавате и това.
-
Какви са взаимодействията на витамин В12 с други витамини и лекарства?
-
Какво е витамин В12 и защо е толкова важен?
Витамин В12 е водноразтворим витамин, съдържащ кобалт, който играе решаваща роля за здравето на нервната система, образуването на кръвни клетки и метаболизма. Тъй като не се произвежда от растения, той може да бъде намерен в месото, рибата, яйцата, млечните продукти или обогатените храни. Дефицитът на В12 може да доведе до сериозни здравословни проблеми като анемия и неврологични симптоми.
-
Какви са симптомите и последствията от дефицит на витамин В12?
-
Как се абсорбира витамин В12 и защо може да възникне дефицит?
Знам,че не се спират,но и не се изследват защото няма да са реални резултати. Но да си спра за 3 седмици важен витамин за да проверя каква е истинската стойност ми се вижда грешно на този етап ако ще ме доведе пак в дефицит.
, но не трябва да се забравя, че и те са хора, защото когато бях със стойност 111 ми казваха, че била добре (тогава нищо не разбирах), когато падна на 90 чаак тогава поискаха да ми слагат инжекции цианокобаламин (които разбира се отказах и реших да се образовам сам и да си вдигна нивата, където трябва).