Термин юни 2022

• 51 442
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Пия витамини за бременни Елевит от началото на бременността. При първия преглед ми го назначиха и след това като си избрах проследяващ, тя ми потвърди да си го пия. Витамини не съм изследвало, но преди съм имала недостиг на витамин D и се каня да го проверя.
Относно съня, лягам и си ставам по същото време, само че някои дни си поспивам и на обяд. Усещам че повече ми спинка от обичайното. Още не ми личи корема и си спя на всичко страни, но най ми е удобно на ляво, което до колкото знам си е и препоръчителното при бременност.

Момичета ,пиете ли някакви витамини ? Мисля да питам АГ следващия път ,но ми е интересно дали при вас вече е ставало на въпрос ,аз лично ,ако не попитам почти нищо не ми се казва 🤨 .
Също така дали сте си пускали изследвания за Витамин Д и Б12 ?
Още едно въпросче - нощна птица съм и като цяло цял живот лягам късно ,сега се опитвам да лягам по-рано ,но не мога . При вас има ли промяна в режима на спане (като изключим умората и поспиването през деня ) .
Благодаря предварително . 😊

# 466
И аз пия витамините на Елевит, още от 8 г.с., не съм изследвала витамините. Пия и Магнерод и АГ каза да не спирам с фолиевата киселина. За спането още когато видях 2 чертички, започнах да спя на страна.
Момичета удещате ли вече нещо , аз съм в 16 г.с. и от време на време усещам едно пърхане в коремчето и много леко погаделичкване. Може и да си въобразявам, но много се вълнувам 🍀

# 467
Аз съм в 15г.с, но с ранна овулация и е по голямо. Още от преди 10 дни усещам понякога едно като пукащи балончета , от първата бременност знам, че е нещо такова при мен. С първото си мислех, че са газове и една акушерка ми се изсмя, и каза че е бебето. Но при второ по рано се усеща. Но много рядко осещам балончета и то само в легнало положение.

# 468
През миналата бременност за последен път се намерих по корем сутринта към края на 6-ти месец. Още не ми беше проличало, но имаше лек корем. Спя както ми е удобно, в момента все още често по корем.
Не усещам нищо, 14+3. С предна плацента, както и предишният път, очаквам осезаеми включвания след около месец.

# 469
За съжаление с предна плацента по късно се усещат движения. Аз съм със задна. И аз съм 14+4, но нали се води петнадесета седмица.  Само пукане на балончета усещам, далече е от движения. С първото дете яките ритничета, които и таткото да усети чак след 20седмица. Но сега ми пролича мнооого по рано. Първият път в 18 сед имах миниатюрна подутина, все едно съм с хапнала.  А сега все едно съм в 6 месец. А не съм качила кила, даже всички казват, че съм отслабнала в лицето. Не съм от най слабите по принцип.

# 470
След някой друг месец, когато коремчето порасте и е като голяма торба с вода/диня, последното нещо ще ни е да спим по гръб. То тежи, то боли… Спокойно.
Завъртането настрани при спане идва от самосебе си. Засега и аз си позволявам по гръб, но скоро няма да издържам..

# 471
Аз пия Pregnacare plus. Сама ги започнах, когато разбрах, че съм бременна. После АГ каза, че не изписват подобен тип витамини, но да продължа да си ги пия. Нямам проблеми и не съм пускала изследвания за тях.
По принцип обичам да спя по корем, леко на една страна, също на ляво или дясно изцяло. Продължавам така да си спя, повече на една страна вече, но ми е по-удобно на дясно. Хубавото е, че по гръб не мога да спя в никакъв случай. По-натам ще си купя и възглавничка за бременни. 😊

# 472
Здравейте, какъв е този мит със спането по гръб? От къде идва? Какво се случва? Предната бременност спях само по гръб защото иначе таза много ме болеше. Не съм имала проблеми от този факт .

# 473
Не е мит. Просто като порасне бебето и лежи по гръб, тежи и притиска някаква артерия, която кръвоснабдява матката. Може й да бъркам,  но нещо такова беше.

# 474
  • София
Аз съм чела, че не е препоръчително, защото от тежестта се натоварва гръбнака и може да започнат болки в кръста.

# 475
Здравейте мами! И аз се присъединявам към вас с термин 09.06.22. Не съм ви чела, но сега ще се върна от началото. Нещо кратко и за мен. Скоро навършвам 29. Имам си един батко, скоро ще става на 4. А юнчето май ще е мома. ❤ С таласемия съм и пия 2х2 фолиева, вт Д и вит В12. Допълнителни витамини ми каза след 20 г.с. Ходих на ранна фетална. Следващия път ми каза да е началото на февруари. Според вас има ли нужда или да изчакам за последната фетална? Някоя бургаска мама има ли, че май повечето чета, че сте от София?

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 14:58 от Tweety1993

# 476
Спането по гръб пише,че е опасно след 28ма седмица. Тук в Англия ни обръщат голямо внимание,казват,че увеличава риска от мъртво раждане,та не е шега работа. Влияе върху кръвоснабдяването и доброто нарастване на бебето. Но все пак като спим не можем да се контролираме това е ясно. Въпросът е като се усетим да се завъртим. Сега дори да не е от значение,аз се опитвам да го избягвам ,за да привикна по-лесно за по-натам.

# 477
Много ли е притеснително? Утре съм на лекар за първи път имам бактерия или изобщо ++ в урина 😳 на утрогестан съм ако има значение това разбира се.

# 478
Може да имате цистит, но трябва стерилна урина. Не се шашкайте, нали утре сте на преглед. Аз имам камъни в бъбреците , и като изкарвам песачинки имам еритроцити и левкоцити. Но само лекар може да ви каже. Цистита се лекува с антибиотик,  често се наблюдава при бременност. С първата изкарах 3 цистита. Важно е да се лекува, дори и да нямате симптоми. Но лекарите винаги обръщат внимание на бактериите. Бъдете спокойна до утре, всичко ще е наред.

# 479
Може да имате цистит, но трябва стерилна урина. Не се шашкайте, нали утре сте на преглед. Аз имам камъни в бъбреците , и като изкарвам песачинки имам еритроцити и левкоцити. Но само лекар може да ви каже. Цистита се лекува с антибиотик,  често се наблюдава при бременност. С първата изкарах 3 цистита. Важно е да се лекува, дори и да нямате симптоми. Но лекарите винаги обръщат внимание на бактериите. Бъдете спокойна до утре, всичко ще е наред.
Това е серилна урина . Да ви кажа не зная от кога е тази бактерия защото ми е първото изследване кръв и урина защото отидох много късно на доктор общо вЗето и ме записаха в 12 седмица като цяло за това съм по притеснена . И симптоми абсолютно никакви нямам .

Общи условия

Активация на акаунт