С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 42 552
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Mediterraneo
Не знам на по колко години са, ама звучи страшно, забавно никак не е. Подложена си на тормоз и ако не го осъзнаваш, нещата могат да се задълбочат. И ще се, най- вероятно.
А, писали сме заедно с Лъвица

# 61
Не ги слушай, завиждат ти! Стой си при момчето, зарязвай лекомислените приятелки, после и с твоите родители се скарай, стой си само вкъщи, ако работиш – от вкъщи на работа и обратно, по час и минута, нито крачка встрани и нито минута закъснение. Ако започне да те бие, лъжи, че си паднала по стълбите, че си се ударила в шкафа, абе, умно момиче си, все ще измислиш нещо и ще внимаваш причините да са по-разнообразни.
А, забравих най-важното. Побързай да забременееш и да му родиш дете, та съвсем да се вържеш за него и да не можеш да помислиш даже да го напуснеш. А ако случайно някой ден ти писне и наистина си тръгнеш, гледай да не убие теб и детето, че някои и такива неща правят...

# 62
Не е задължително човека да е насилник, въпреки че има реална вероятност да е точно така.
Но при всеки случай ще имате с него сериозни проблеми всеки път, когато сте на различно мнение. Той явно държи той да решава и всичко да става на неговото. Смята че винаги е прав и в правото си.
Това автоматично означава че ще трябва война да водиш за да го принудиш, буквално, да отстъпи.
Или всеки път ти да отстъпваш, с което не знам доколко ще ти е ОК.
Общо взето  много трудно се живее с такъв човек, дори да не е насилник физически.

ПП: Не знам дали някога е проявявал агресия. Но ако е така, БЯГАЙ.

# 63
  • София
Насилието не е нужно да е физическо. Ако винаги държи да става неговото, вероятно е егоист и нарцисист, което е достатъчно зле. Но да й забранява, да я ограничава и да се опитва да я отдели от приятелите й вече минава на следващото ниво. Това поведение е насилие и изобщо не е нужно да чака повече за да проверява точно колко далеч ще стигне. Вече е прекалено далеч.

После да не се чудите защо жертвите стоели с насилници и не си тръгвали. Нека изброя няколко основни нагласи, които държат хората в такива връзки: Не е толкова зле. Нека опитам още веднъж. И аз имам вина. Мога да го променя. От мен зависи.

Да, наистина е толкова зле, вероятно дори повече. Не, няма никакъв смисъл да опитваш каквото и да е. Не, не е твоя вината. Никой, никога няма да го промени. Не зависи от теб. Толкова. Багажа и сайонара.

# 64
Аз се въздържам да давам такива съвети за хора които не познавам лично, и знам твърде малко за реалната ситуация...
    Но иначе да. Абсолютно си права.

# 65
  • София
Интересно ми е как протича разговора ” Аз излизам с приятели, ти с твойте не може- не ме кефят, ще си стоиш вкъщи докато ме няма”… и какво отговаря другата страна?
Какви са твоите причини да си така “послушна”?

# 66
Въх, в момента, в който чуя, че ми е забранено да изляза, чантата ми е вече на гърба и съм в асансьора. Как някой търпи такова нещо, нямам идея.

# 67
  • някъде в орбита...
Интересно ми е как протича разговора ” Аз излизам с приятели, ти с твойте не може- не ме кефят, ще си стоиш вкъщи докато ме няма”… и какво отговаря другата страна?
Въобще не се случва така. Просто си тече разговор, и в един момент осъзнаваш резултата, ама малко късно. Леко подмолно и леко обиколно. Прецаква ти главата. Много.

# 68

По-тънко и подмолно - те не са като теб, ти си по-умна и по-красива, те ти завиждат, не са ти приятелки, едната ме сваляше зад гърба ти, другата те настройва срещу мен, защото е сама и завижда на космическата ни любов и т.н.

# 69
  • Далечният изток
Знам една история, където господинът в стремежа си да отдалечи жена си от всички, включително от майка ѝ и баща ѝ, беше измислил, че тъщата го сваляла. Но с такива подробности кога, къде и как се случило, та без малко да му повярват. И доста време си държал, че се е случило. След време си признал, че си е измислил...

# 70
Интересно ми е какво печелят като отделят жената от близките й, та чак да се стига до такива измислици. Болни мозъци

# 71
Психическото и емоционално насилие са по-страшни от физическото, защото по-трудно се забелязват, осъзнават, не оставят "видими" белези. Този приятел е чист насилник и не е нужно да й отпере един шамар, за да е такъв. Ограничаването на свободата, нереалните претенции и изисквания са насилие.

# 72
"Разделяй и владей" е една от най-успешните тактики от край време.
Но господинът може и просто да ревнува от приятелките ѝ.
Мъжете са способни да ревнуват и от домашния любимец даже, та нищо вече не може да ме очуди. Joy

# 73
Интересно ми е какво печелят като отделят жената от близките й, та чак да се стига до такива измислици. Болни мозъци

Печелят власт, такъв човек се манипулира по-лесно. И много жени се стараят да отделят мъжа от близките му.

# 74
  • Варна
Основният проблем е, че тя се съобразява с неговите ограничения. Част от приятелките изчезват. Появяват се нови. Ако тя е лекомислена, лесно ще и  влияят.
Точно мъже са ми отваряли очите за вредни приятелки. Мотивите им бяха липсата им на качества или лицемерието. Баща ми бе на същата позиция.

Общи условия

Активация на акаунт