С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 42 567
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Да си изкажеш мнението за приятелките е едно,да забраняваш да излиза с тях е друго!И на мен ми е много интересно как "не разрешава"?

# 76
  • София
Да си изкажеш мнението за приятелките е едно,да забраняваш да излиза с тях е друго!И на мен ми е много интересно как "не разрешава"?

А, ето тук е ключът. Пък и нейните приятелки лоши, неговите приятели, с които е нон-стоп, прекрасни, дотолкова, че на нея й е забранено да ходи и при тях. Всъщност той е този, който изглежда в нездравословна връзка с приятелите си. Явно го и знае, явно знае, че самият той е нездравословен, и се опитва да я отдалечи от ресурсите, които биха й позволили да разбере това и да вземе мерки.

Иначе забраната може да е от рода на, "няма да ходиш с тях, или се разделяме". Може да я навива те колко са лоши, или тя колко е лоша, че не се съобразява с него, че си напуска дома, задълженията... Опитите за контрол и обсебване могат да придобият всякаква форма, но те са това, и са насилие.

# 77
Съжалявам, че чак сега се включвам- млади сме, аз на 22, той на 28. Физически тормоз не е имало, пък и аз ще си тръгна веднага ако има.
За приятелките- като му кажа, че някоя от тях ме е поканила да излезем, започва да прави физиономии и да казва: "Аз нали съм ти казал, че не ги харесвам, само ти промиват мозъка, затъпяваш с тях, гледай само да не станеш като тях, виж Д. как сменя мъжете и ти ли искаш да ме сменяш, за какво сега ще излизаш с тях, не е ли по- добре да почиваш вкъщи, само ти пълнят главата с техните проблеми, няма смисъл да излизаш и да се затормозяваш с глупости " и т.н. Даже като види, че някоя от тях ми пише, почва да се дразни и да прави физиономии. Ако случайно изляза, после трябва да му преразкажа подробно какво сме си говорили. Моите приятелки пък постоянно ме навиват да го зарежа и съм буквално между чука и наковалнята.
С родителите ми нямаме проблеми- той даже се разбира повече от мен с тях и даже с кеф ходи при нашите на гости.
Иначе МП ми е първа по- сериозна връзка и сигурно за това го търпя толкова.
За снощи говорихме и каза защо не ме искал с него- неговите приятели щели да си помислят, че е женчо и че не го пускам сам и до тоалетната. Е, да ама и на мен в събота вечер сама не ми се стои и искам внимание от негова страна. Аз ако съм искала да съм си сама, въобще нямаше да му предлагам да заживеем заедно. Сега се опитва да го обърне така, че аз съм мрънкалница, а той е тотално под чехъл. Той по принцип само ме уведомява, че С. му се е обадил, че се събират някъде си, облича се и излиза. Аз и да му кажа, че не искам да излиза, въобще не ме отразява. Как е мъж под чехъл, не разбирам.

# 78
  • Пловдив
В момента ме дразни, но съм си обещала, да не крещя. Първо - включи си някъв канал за коли и тръгна, да върши други работи. После днес е неделя, но той даже не помисля за седмичното пазаруване. Ами нищо няма да ядем тази седмица. То па не се научи, че в един от почивните му дни е добре, да отидем и да купим нещо за ядене. Добре, единият ден си ходи на село, ама другия бива, да е за пазаруване. Детето има нужда от гуменки за физическо, трябва да се вземат разни неща за гответе. Той работи наистина, цяло лято прави инсталацията за локалното парно, оставила съм го, още е топло, но има и други неща за вършене в къщи, взе да ми писва от неговото „имам работа“.
Прекалявам ли?

# 79
Моя мъж никога не е мислил за седмичния пазар, за обувки на децата хептен. Всичко това съм го поела аз . Всичко свързано с пазаруване е в моята градина.
Ей на, сега се ядосАх..направиш рафтовете в тоалетната- склад, която имаме обаче с нищо не са закрепени. Т.е ако сложиш нещо по - тежко на ръба и се обръща целия рафт. Отделно, подреждал нещата по красота. На първия ред - кислоль белина , неща които ползвам веднъж годишно . Най- горе, на последния рафт- праха за пране, който ползвам постоянно...

# 80
Като чуя някой мъж да се притеснява приятелите му да не го помислят за женчо, вече знам, че е такъв. И не защото слуша жена си, а защото се поддава на такава елементарна манипулация и не може да защити позицията си.

# 81
  • София
Кмалик, ако ти кажа колко манипулации изброих в описаното от теб негово поведение, сигурно няма да ми повярваш Joy Попринцип не харесвам приятелки, които се бъркат в личните отношения, но твоите поне са прави. Той пък е под чехъла на неговите приятели, но очаква ти да си под неговия. Нищо добро не те чака. Затворена вкъщи, без приятели, докато твоят си гурбетува, прави си каквото реши и грам не те зачита.

# 82
  • Пловдив
PeacockLove, при нас дълго време беше така, но аз се разболях - не мога вече, да обикалям сама по магазините - съжалявам, ама НЕ мога. Та ако иска, да яде, не да ми разправа, че само лежа и нищо не върша, ами са вземе па да ми помогне. Обикновено  го  прави, но трябва да му кажа, понеже той не помни и не се сеща.

# 83
  • Далечният изток
Мдааам, типичните манипулации на токсичен човек....
Кмалик, мога да те посъветвам да прочетеш малко статии и книги за емоционалните вампири, за отровните хора, дори и темата за невъзможните хора тук във форума. Ще си изясниш много неща...

# 84
Аз пък с обратния проблем. Всеки ден ме пита дали има нещо за пазаруване... направо ми писна с този пазар, тотални битовизми !

# 85
Кмалик, доста си млада и явно затова още не си се парила. Аз малко по-голяма бях, като се обвързах с един подобен. Само че не си послушах приятелките, ами вместо това ги игнорирах, и те се отдалечиха. Той по същия начин прекалено добре се разбирале с родителите ми, дето аз самата толкова чак не се. Влизаше им в кожата, защото знаеше, че приятелките ми го хранят, та поне други мои близки да го хвалят пред мен. Еле па дори ми окупира колежките на работа, понеже работихме в една фирма. Нищо добро не излезе от това. И той така си позволяваше да ме следи къде ходя и какво правя, и да ми обяснява, че приятелките ми са прости. Като го зарязах, тъкмо и се бях преместила в друг отдел, та той ме беше наклеветил пред тях, но аз разбира се след известно време се усетих откъде е тръгнало. Не само това ами и продължаваше да дружи с мои роднини и колежки по фейса, честити им рождени дни и тн, бая време след като се бяхме разделили. Не ми е посягал никога, но години след като се разделихме, пикираше около моя блок с колата - тя беше с картинка на капака и нямаше как да я сбъркам. И ми се записваше на йогата, танците и фризьорката в моя квартал, дето той самия живееше на другия край на София. Та като му падна маската се оказа пълен психопат. Само дето ти като си вътре във връзката трудно виждаш това, което е видимо за страничен наблюдател.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 19:14 от Анонимен

# 86
За приятелките- като му кажа, че някоя от тях ме е поканила да излезем, започва да прави физиономии и да казва: "Аз нали съм ти казал, че не ги харесвам, само ти промиват мозъка, затъпяваш с тях, гледай само да не станеш като тях, виж Д. как сменя мъжете и ти ли искаш да ме сменяш, за какво сега ще излизаш с тях, не е ли по- добре да почиваш вкъщи, само ти пълнят главата с техните проблеми, няма смисъл да излизаш и да се затормозяваш с глупости " и т.н. Даже като види, че някоя от тях ми пише, почва да се дразни и да прави физиономии. Ако случайно изляза, после трябва да му преразкажа подробно какво сме си говорили.бще не ме отразява. Как е мъж под чехъл, не разбирам.

Пробвай и ти така с неговите приятели:
„Аз нали съм ти казвала, че не ги харесвам, само ти промиват мозъка, затъпяваш с тях, гледай само да не станеш като тях, виж Х. как сменя жените и ти ли искаш да ме сменяш, за какво сега ще излизаш с тях, не е ли по-добре да почиваш вкъщи, само ти пълнят главата с техните  проблеми, няма смисъл да излизаш и да се затормозяваш с глупости и т.н.“
И даже като видиш, че си пише или чуеш, че си говори с някой от тях, започни да се дразниш и да правиш физиономии. Ако случайно излезе с тях, настоявай да ти преразкаже подробно какво са си говорили.
И от мен да добавя – когато е с тях, настоявай на всеки 5 минути да ти прави снимка къде са и какво правят. Ей така, да следиш има ли жени с тях и изобщо с какво се занимават. А ако може и клипчета да ти пуска – не само какво правят, но и какво си говорят.
Ако ти стиска, направи го. Ако не ти стиска, трай си, ама и недей да мрънкаш тук – няма да те разберем, нито ще те потупаме по рамото.

# 87
  • София
Кмалик, аз пак да питам ти защо го слушаш?
Аз бих си излезнала с приятелките и бих му пратила едно селфи с тях.
Или направо съберете двете комапании, може сингълите да се сгаджосат и да станете обща компания.

# 88
  • София
Абе разберете, че няма смисъл да му се прави на интересна. Няма да го промени, това е мисловна структура, която няма да изчезне ей така. Тая битка няма спечелване, само ще се забатачи. Да се маха и другият път да избира по-добре. На колко жени тук им се казва, не го ли видя какъв е, защо не помисли тогава? Еми, това е решаващият момент.

# 89
Бившия ми и той не харесваше приятелките ми, аз пък не харесвах алкохолиците, които той наричаше "приятелски кръг". Накрая се разделихме.

Общи условия

Активация на акаунт