С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 42 425
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Защото изразът “ докато свършат ВСИЧКИчисти чинии” ми води мисълта до повече от 2 бр такива.
Да, това за двата броя чинии го казах като странична шега, нямаше общо с поста на потребителката. Simple Smile

Но другото, за миризмата, си е актуално. Ние, макар да имаме само 2 чинии, също неведнъж сме ги оставяли да престоят в мивката за повече от ден. Ами, на нищо не ми смърди.

# 286
А да, това е другото. Понеже пък аз не крия, че хич не обичам да чистя, пък в същото време обичам да ми е чисто… и съм хитро мързелива: като се прибирам, обувките ги разкопчавам още в асансьора, и ги събувам пред вратата; вкъщи, веднага се преобличам по домашни дрехи; а чиниите в мивката, веднага след ядене се накисват във вода за лесно измиване 😁😁 май ще инвестирам в миялна скоро. Виж, за готвенето съм там (ако има после кой да измие използваните в процеса посуди 😁) . Това ми е в списъка за кандидат принц😁

# 287
Мен ММ ме дразни когато ако му кажа "Остави чиниите в мивката, аз ще ги оправя" да го приеме буквално.

А как трябва да го приеме? Аз също бих ги оставила в мивката след това изречение.

едит: Мрязя чинии, тенджери и подобни в мивката. Супер гнусно ми е да пипам смесица между вода и остатъци от храна и да трябва да бъркам на дъното на тенжера, за да вадя прибори. Бррр...
Та затова ме дрязни моят, че понякога всичко там зарязва.

# 288
Добре ме няма кой да ми се дразни. Принца да осигури миялня 😁

# 289
На работа има колеги (жени!), които си зарязват чинии/кутии, бурканчета от храна в мивката, с идеята санитарка да мине след тях. Не ща и да мисля как поддържат дома си, но отнесено към жена с положение и претенции, за мен това е равнозначно на запуснат външен вид. Няма оправдание.

# 290
На работа има колеги (жени!), които си зарязват чинии/кутии, бурканчета от храна в мивката, с идеята санитарка да мине след тях. Не ща и да мисля как поддържат дома си, но отнесено към жена с положение и претенции, за мен това е равнозначно на запуснат външен вид. Няма оправдание.
Това все едно аз съм го писала. И най-дразнещото за мен е, че в тоя случай не мога да ползвам мивката.

# 291
От опит с 4-членно семейство - само посудата от 1 обяд е в състояние да задръсти мивката. Имаме миялна - 8 комплекта, ако е почивен ден, се пуска всеки ден, та и по 2 пъти на ден. Та номерът с мръсните чинии в мивката до Второ пришествие минава, само когато сте двама. При 3 и повече, на второто ядене може и да няма чинии за ползване. Затова си имаме миялна, а преди това уговорки, кой кога да ги мие.

# 292
  • Пловдив
Скромно е с две миялни на ден. Ние, ако сме си уикенда у нас, и готвим отиваме на 4 големи миялни на ден. Бих ги трупала в мивката, ама мивката не ги побира, та се налага да се мият своевременно.

# 293
Две миялни са и у нас.

Важното е да имате уреди помагачи, всеки да върши каквото му се отдава и този с повечето претенции да не ги налага на друг освен на себе си.

# 294
  • Mediterraneo
Е, нека да зависи и от миялната все пак. Едно е за 8 комплекта, друго е за 16, мисля.

# 295
  • Пловдив
Моята е от най-големите на бгпазар. За 14 комплека се води.

На село е с такава за 16 комплекта - видима разлика няма. Има в броя гребени и разпределението им, не в общия обем. Сбъркала съм , сега разгледах, за 15 комплекта била.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 21:02 от Янтра

# 296
Малко встрани от темата, ама Янтра, как ги изхранваш тия младежи и мъж?😅

Ние скоро бяхме на гости с пубер на масата и ми събра очите буквално😂 Аз толкова ядене изяждам за три дни😅

А по казуса на съфорумката - добър съвет е даден - умни уреди. Колкото повече, толкова повече мир, любов и свободно време.

# 297
  • Пловдив
Пиле с ориз, едно бутче е вече сипано. Обърни внимание на размера на тавата. https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/247933594_10226 … 2&oe=6199ADF1

# 298
Мислех се за недобра домакиня, но вече се гордея със себе си. Мръсни чинии в мивката и мръсен плот не търпя, ужасно гнусно ми е.

# 299
  • Great Britain
Супер гнусна е гледката от препълнена мивка с мръсна и засъхнала посуда.За някои това е стил на живот.Бита определя съзнанието.Не е моя реплика.Някъде я прочетох и  ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт