С какво ви дразнят мъжете /тема № 9/

• 42 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Great Britain
На мъж душата с памук и кадифена ръкавица се вади.

# 421
  • в сърцата на децата <3
“Една грешка може да бъде фатална за цял живот”. Думи на моя пациентка, която е онкоболна, за щастие в ремисия, но непрекъснато излизат други проблеми със  здравето за решаване. Не, не излизат, стоварват се най-неочаквано върху нея.
“Ако се бях развела, когато мъжът ми искаше (2 месеца след сватбата), не да му се натискам, докато се опита да ме убие (белегът от ножа си го носи, разбира се, и не само него).
Та, аре стига за него! Търпяла си, искала си, очаквала си. Той вина няма за това твое решение.
Права си. Махнах си коментарите, няма смисъл така или иначе.

# 422
Изтрила си коментарите, Snow, но се сещам, че става дума за раздяла.
Най-смислената крачка в живота ми е раздялата с първия ми мъж! Никога не съм съжалявала. Успех!
Дренка, онколог ли си?

# 423
  • Пловдив
Много е смешно така като си изтриеш коментарите. Не, че не знам за какво става дума, ама все пак.... сама се излагаш. С триенето. Като не искаш нещо да стои в интернет - не го пишеш.

# 424
  • в сърцата на децата <3
Че то целта не е да се "крия". Във времената на "всеки сам си преценЯ" излагането е според възможностите и за сега не е забранено. Но е тъжно, че във форум за взаимоПОМОЩ масово се случва да е "ритни падналия" и му натяквай колко е тъп, че е в тая ситуация. Мене не ме бърка, нито пък ми пречи, но някоя по-лабилна може и толкова да ѝ трябва, че да я пречупи. И да, грешката е моя, че в темата "С какво ви дразнят мъжете" съм написала... О, ужас - с какво ме дразни моят. Да сме живи и здрави, другото все някак минава Wink

# 425
Аз не я знам историята, но всеки може да изпадне в кофти ситуация. Хората все пак се променят, не са константа. Един мъж може първите години да е прекрасен, ама после като дойдат децата и грижите, да абдикира, да реши, че си иска ергенския живот или да се смачка от отговорностите, да стане апатичен и тн. Варианти всякакви, хора различни. А и жените също се променяме, на 20-25 може и да приемем някой и друг недостатък и да си затворим очите пред "любовта", ама на 30-35 този недостатък може и да ни избоде очите и да не желаем да се примиряваме, да искаме други неща като спокойствие и сигурност и уважение, вместо луда страст и предизвикателства. Та няма нищо осъдително в това човек да изпадне в лоша ситуация, важното е дали и как ще излезе от нея.

# 426
Много е смешно така като си изтриеш коментарите. Не, че не знам за какво става дума, ама все пак.... сама се излагаш. С триенето. Като не искаш нещо да стои в интернет - не го пишеш.

Излагация е за сеирджиите и за всеки, който чете, за да коментира на едро и само през собствения си, тесен поглед.

# 427
Но е тъжно, че във форум за взаимоПОМОЩ масово се случва да е "ритни падналия" и му натяквай колко е тъп, че е в тая ситуация. ..........И да, грешката е моя, че в темата "С какво ви дразнят мъжете" съм написала... О, ужас - с какво ме дразни моят. Да сме живи и здрави, другото все някак минава Wink
Ей това и аз никога не съм разбирала,нито пък правила.snow_angel искрено те подкрепям и се надявам да вземеш най-правилното за теб решение,направи така,както го усещаш.🌷 Все си мисля,че понеже ние много се юркаме затова сме в това положение.Не се ангажирам с конкретен съвет умишлено,защото на този етап аз самата се опитвам да намеря подходът ,както стана ясно,за да се подобрят нещата при нас.Определено има напредък за тези дни,отсреща срещам разбиране за момента,да видим до кога ще бъде този възход и ще последва ли съвсем скоро падение!

# 428
Малко да разведря темата.
В депресия съм, мама е много болна, далеч съм от нея и съм като в ступор, не съм най-веселата компания в момента. А ММ седнал да ми обяснява как ще си купува часовник за Коледа, ама смарт, на апъл. Не ми е до покупки, но нищо не казвам и разговора замира, при което той започва усилено да си чати с някого, ей така, да ми стане още по-смотано. Мина час, не издържах, попитах го, с майстора си говорел, за колата...нямал ли право да си чати...аз като не ми било до часовници и обърна на тема ремонт на къщата в България.
Та, дразни ме с това, някак неглижира моята ситуация и усещането за безнадеждност, в което съм.

# 429
  • в сърцата на децата <3
А ако го попиташ "Ти не се ли притесняваш за майка ми?" 🤔

# 430
Притеснява се, но все пак става дума за моята, не за неговата майка. Неговата черга не гори. А и аз нещо много се затварям в себе си, предполагам, не съм интересна вече.

# 431
  • в сърцата на децата <3
Възможно ли е да смята, че предпочиташ да си изживяваш сама нещата и затова да не те притеснява и да не коментира?

# 432
  • Варна
Тоест, не се ангажира с емоционалното ти състояние. Същевременно се цупи, че часовника му не те интересува.
Поредното дете...
Elizabeth, не търси вината  в себе си. И аз се дразня, ако се неглижират сериозните приоритети. Няма значение чия майка е пострадала. Семейство сте. Очаква се такт и солидарност.
Бяла и добра ми е същноста. Но новия му смартфон ще полети, при подобни реакции.
Еlizabeth, познато ми е състоянието ти. Хаотичните мисли от чувство за дълг и безпомощност или вина.Точно в този момент имаш нужда от подкрепа. Може да е косвена, мил жест или топъл поглед на подкрепа.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 10:05 от Viviana91

# 433
Има хора, които не знаят какво точно да казват и как да се държат в такива моменти. Да не би по негов начин да се е опитал да те разсее, да не мислиш постоянно за проблемите?
Стискам палци майка ти да оздравява скоро!

# 434
  • Sofia
А ако го попиташ "Ти не се ли притесняваш за майка ми?" 🤔
Може да не се притеснява чак толкова. Не всички хора са близки със свекъри / тъстове. Такъв въпрос не се задава, освен ако не целиш конфликт.

Малко да разведря темата.
В депресия съм, мама е много болна, далеч съм от нея и съм като в ступор, не съм най-веселата компания в момента. А ММ седнал да ми обяснява как ще си купува часовник за Коледа, ама смарт, на апъл. Не ми е до покупки, но нищо не казвам и разговора замира, при което той започва усилено да си чати с някого, ей така, да ми стане още по-смотано. Мина час, не издържах, попитах го, с майстора си говорел, за колата...нямал ли право да си чати...аз като не ми било до часовници и обърна на тема ремонт на къщата в България.
Та, дразни ме с това, някак неглижира моята ситуация и усещането за безнадеждност, в което съм.
Според мен, не си права. Но вероятно разсъждавам така, защото мен специално точно такива леки, неангажиращи разговорчета (за покупки, пътувания и т.н.) много ме разведряват в моменти на тъга и отчаяние. Недоумявам защо правиш паралел между едното и другото. Това, че майка ти е в лошо здравословно състояние (съжалявам, за което), не значи, че не трябва да се коментира нищо друго, извън този въпрос. Поне така разсъждавам аз, а явно и мъжът ти.

Общи условия

Активация на акаунт