Епилепсия - ТЕМА 27

• 70 157
  • 690
  •   1
Отговори
# 360
Познавате ли хора, неизрастнали Роландова епилепсия?
В какво състояние са като възрастни, има ли усложнения?

# 361
Аз имах такава епилепсия-израстнах я. Не познавам други хора с епилепсия, за да ви помогна.

# 362
Познавате ли хора, неизрастнали Роландова епилепсия?
В какво състояние са като възрастни, има ли усложнения?
Роландовата епилепсия е доброкачествена, т.е. израства се. Ако не се израсте, не е била Роландова.

# 363
Здравейте,
Дъщеря ми е на 1г. и 1м., преди 4 дни получи усложнен температурен гърч с продължителност над 30 м. Още сме в болница, приема сироп Конвулекс. Притеснява ме това, че близо 70%от денонощието спи или е сънлива.
При вашите деца така ли беше и дали това  отминава с времето? Благодаря

# 364
И при синът ми в началото на лечението забелязвах ,че е доста сънлив и отпуснат. Беше на същата възраст като дъщеря Ви. Не помня какви лекарства пиеше. Сега не е така,но има дни когато е по отпуснат и вял ,но са рядко. При нас се оказа епилепсия. Дано при вас мине само с този пристъп.

# 365
Здравейте, отскоро синът ми е диагностициран с Роландова епилепсия и приема конвулекс хроно сутрин и вечер. Искам да попитам тези от вас, които дават това лекарство на 12 часа ли го давате? Честно казано с режима от болницата 8 сутрин и 8 вечер ми е трудно, според мен и той не се наспива достатъчно и после през деня е крив. Т.е. въпросът ми е трябва ли да се спазват часовете всеки ден да са едни и същи или може единия ден да го пие в 9 сутринта и в 9 вечерта, а на следващия ако се наспи по-рано да го приеме съответно в друг час?

# 366
Сироп ли приема или на хапчета?Желателно е да е по едно и също време заради концентрацията на лекарството в кръвта.Може да си давате в 9 или 9.30 в зависимост от режима, не е нужно да будите детето.Когато се натрупа в организма не е фатално, ако понякога има отклонения в часа.

# 367
Сироп ли приема или на хапчета?Желателно е да е по едно и също време заради концентрацията на лекарството в кръвта.Може да си давате в 9 или 9.30 в зависимост от режима, не е нужно да будите детето.Когато се натрупа в организма не е фатално, ако понякога има отклонения в часа.

Благодаря! Хапчета от 300мг.

# 368
Да, сега видях че е конвулекс хроно, той е с удължено освобождаване и покрива повече време.

# 369
  • софия
Не спазвам точни часове аз. До час - два няма проблем. Той е с натрупване.

# 370
благодаря ви!

# 371
Някой скоро ходил ли е в Свети Наум? Д-р Колева още ли е там? Откакто дойде ковид, не сме ходили, а декември става пълнолетен. Иска ми се септември да го видят и официално да спираме лекарството, въпреки че той поне от година го е намалил драстично (забравя милият да го пие, така и не си създаде навик, все да го подсещаш).

# 372
Здравейте, др Сарайлиева ни направи ЕЕГ в Стара Загора, но на резултата пише, че не се е провело фотостимулирано ЕЕГ. Запазили сме час за второ мнение при Др Христова в София, но се чудим там дали правят фотостимулирано еег? И ако не, къде правят такава фотостимулация като част от изследването? Също така, моля, ако има някой пациент на др Христова да ми пише.

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 22:15 от SAB-f

# 373
Здравейте, може би в по-старите теми е разисквано, не открих отговор на притесненията си реших да пиша. Дъщеря ми е с Роландова епилепсия, без видими пристъпи, но заради лошо ЕЕГ преди 1,6 г. й смениха Конвулекс Хроно 300мг 2х1 табл. с Левебон 500 2х1табл. Последното ЕЕГ беше чисто, но другата седмица ще ходим пак. Тя е 13г. около 40кг. и започвам да си мисля дали дозата й не е голяма. От 2-3 месеца забелязвам проблеми с паметта и емоционалното развитие и по-силен косопад. Някъде из нета четох че Кепра било по-добре от Левебон. Та се чудя дали е така и да настоявам ли Левебон да го сменим с Кепра или друг препарат с основна съставка Леветирацетам. На тези нейни кг. дали 2 таблетки не са много🤔 Това забравяне особено много ме плаши. Ще се радвам някой приемал препарата да сподели за страничните ефекти. Незнам в нейния случай дали има друго подходящо лекарство с което да заменим Левебона, т.е. с друга активна съставка. Нивото на Леветирацетам го изследвахме миналата седмица и е 35umol/l, но вместо в 8 когато горе долу пие хапчето, кръв й взеха чак в 9,15, това е друга неволя вземането на кръвта. До сега стойността е била около 60. На килограми не вдига много за цялото време от както е на Левебон най-много да са 3-4 кг. Злояда е🙁 страхувам се, че е много слаба за нейните 164см и да не развие нещо подобно на анорексия. Който има опит с Левебона ще се радвам да пише.

# 374
  • Пловдив
Здравейте,

Останаха ми доста неотворени кутии с Бривиакт от 50 мг. Ако някой има нужда да ми пише на лично, цената им е на половина от пазарната.

Общи условия

Активация на акаунт