Епилепсия - ТЕМА 27

• 70 126
  • 690
  •   1
Отговори
# 390
Писах преди дни. Втория гърч беше без температура. Направиха ни еег-казаха, че не е добре. Предложиха скенер. Ние се съгласихме, упоиха го за минита уж за да разберем от какво са гърчовете.
След скенера се оказа, че детския невролог които щеше да го разчита е отпуска.Пише, че е нормален скенер с още нещо(което не разбираме), но незнам как го  написаха, като невролог не го е гледал. Взехме диск с изследването и търся съвет за детски невролог с който да се консултираме.

# 391
Потърсете невролог.  Запишете си час в София, дори да се наложи да чакате, все пак е нещо. Може да се наложи да повторите магнитния резонанс, а най-добре да го направите на по-добър апарат, на обикновените рядко може да се види нещо. Ако нямате детски невролог във вашия град, отидете в съседен, за да ви изпишат спешен медикамент (най-вероятно диазепам). Един пристъп не е епилепсия, но два вече са.

# 392
#генетични изследвания
Здравейте, дъщеря ми е на 3г и 6м, преди Великден тази година направи припадък. Започна ходене по лекари - ЕЕГ и ЯМР, съответно поставиха диагноза епилепсия. В момента е на конвулекс и петинимид. Правим редовно изследвания като сега предстои да видим как действа петинимида.
Въпросът ми е правили ли сте генетични изследвания и до колко са били полезни за поставяне на конкретна диагноза и назначаване на лечение? Лекарите не намират причина и не могат да конкретизират съвсем точно диагнозата. Детето има само един голям припадък и всички други са малки, за просто око незабележими. Към момента няма отклонения в развитието за възрастта си. Имаме бебе на 6м., следим и него. В рода докъдето знаем няма никой с епилепсия. Ще бъда благодарна за всякаква информация.

# 393
Генетичните изследвания може да покажат причината за пристъпите, ако се открие увреден ген.Лекува се епилепсията, без значение дали е генетична или не.Лекува се според ЕЕГ и вида на пристъпите.И пак зависи от конкретния пациент, на едни деца монотерапия е достатъчна, при мият син бяха 5 лекарства и ежедневни пристъпи.Та..всичко е относително при епилепсията.
Успех с лечението.

# 394
Генетични изследвания се правят, когато има съмнение за комплексно увреждане, обикновено тогава епилепсията е само една от проявите. Ако имате само пристъпи, но иначе се развива нормално, най-вероятно нищо няма да излезе, поне не и нещо, свързано с епилепсията. Щом след 2 лекарства продължава да има пристъпи, направете ЯМР, за да видите дали има някаква аномалия в мозъка. Освен това има ЕЕГ по време на сън, както и след лишаване от сън (когато мозъкът е много уморен, така да се каже). Може и да е малка за тези изследвания, но по принцип е важно да е
ясна цялата картина, включително какво се случва нощем.

# 395
ЕЕГ три поредни месеца правим като два пъти е по време на сън, затова включиха петинимид - на последното се видяха пристъпи, докато спи. ЯМР според доктора е чист, има някаква находка, но не смятат, че има общо с епилепсията. Има предписание за повторен такъв след година. Казват, че е малка и всъщност наблюдаваме нещата в развитие. Всеки месец има нещо ново.
А има ли @KokoMira промяна в поведението на детето Ви и оказа ли терапията отрицателно влияние върху способността да запомня или да се концентрира, или изобщо в този аспект?

# 396
Има проблеми с обучение и запомняне.Но не мога да кажа дали е от пристъпите или терапията.Сигурно е комбинация от двете.

# 397
При моя син нямаше нужда от генетични, тъй като се касае за симптоматична епилепсия, в резултат на съдов инцидент в мозъка, докато бях бременна. Кръвотокът към средна мозъчна артерия беше лош през бременността ми. Получил е инсулт или мозъчен кръвоизлив. Предупредиха ни да очакваме отключване на епилепсия. Аз съм с предразположеност към тромбофилия. С дъщеря ми бях на медикаменти и нямаше  проблем.
Направете консултация с генетик, ако се съмнявате. Иначе за Пловдив ние направихме ЯМР в Русев. Изследването потвърди това, което вече знаехме.

# 398
КокоМира, щом има и обучителни трудности горещо ще ви препоръчам утвърден от медицината безлекарствен метод Неврофийдбег, който ползваме ние. Тай е разработен за ХАДВ, дислексия, епилепсия и др. неврологични и психични нарушения. Софтуера и турски, но работи с една ЕЕГ каска с електроди, която е американска и аз си я закупих от един германски сайт, който дистрибутира продукта. Аз спрях част от лекарствата, а някои намалих. След още няколко месеца сигурно ще спра всички.
Давам линк, ако някой се интересува. Ще снимам и 14 каналната ЕЕГ каска, която ползваме, да я видите. Софтуера си е за домашно ползване. Оправя всички нарушени вълни на мозъка и до края на лечението ЕЕГто става чисто. 9 месечен абонамент + каската  ми излезе около 2000€

https://autotrainbrain.com/

https://autotrainbrain.com/pages/neuro-inflamation

http://mindtecstore.com

# 399
КокоМира, щом има и обучителни трудности горещо ще ви препоръчам утвърден от медицината безлекарствен метод Неврофийдбег, който ползваме ние. Тай е разработен за ХАДВ, дислексия, епилепсия и др. неврологични и психични нарушения. Софтуера и турски, но работи с една ЕЕГ каска с електроди, която е американска и аз си я закупих от един германски сайт, който дистрибутира продукта. Аз спрях част от лекарствата, а някои намалих. След още няколко месеца сигурно ще спра всички.
За метода нищо не мога да кажа, само искам да вметна, че се надявам да не спирате лекарства на своя глава, а след задължителна консултация с невролог.

# 400
Методът е клинично доказан и за епилепсия.
При това в пакета е включен и 1 преглед при детски невролог един месец след започване на терапията. Разбира се, че всичко е съчетано и с медицински лица

# 401
Това реклама ли е?

# 402

Това е отзив. Аз ползвам продукта върху сина си Simple Smile

# 403
Потребител 79,като си получите диагнозата пишете непременно в темата, може да сте полезна на доста майки. А лесен ли е достъпа до здравеопазване в САЩ, може ли както в България човек да посещава специалисти на своя глава? Детето ви е на 6 години, вероятно скоро ще ходи на училище или вече ходи, как се справя?

Здравейте, Ивка и всички родители в темата,

Генетичните изследвания излезнаха чак през август (вместо март, както очаквахме) и се оказаха чисти - няма увреден ген, който да причинява гърчовете.

През май месец правихме и контролно ЕЕГ, което също беше чисто.

Заключение “лекарствата и диетата помагат”. Синът ми навърши 7г тръгна в 1ви клас тази година - “целодневната” форма в неговото училище е от 8–15 и засега се справя добре. Миналата година също ходеше в същото училище и в същите часове, но в предучилищна група. В сравнение с наборите си той е с една година по-голям - тук предучилищната е на 5г и 1ви клас е на 6г. Проблеми след обследване с психолог се оказаха краткосрочна памет, не различава добре знаци (букви, цифри бърка, не разбира дали са с надолу главата или нормално), не може да срича още, сензорни проблеми, избухливост, агресия и задържани примитивни рефлекси.

Извън училището посещава логопед, ерготерапевт и психолог - тези бяха лесни да се организират - при всеки имаше около 2.5-3 часово “обследване” и той се квалифицира за помощ.

За здравеопазването в САЩ не знам как да коментирам - толкова години ходене до педиатърката и в спешното и нито веднъж НЕ ни насочиха към специалист… (това е направо престъпно, според мен). В момента, в който най-накрая дадоха направление за невролог и се постави диагноза “епилепсия”, изведнъж всички положиха много грижи и усилия. Каквото ми казаха, това правих, не съм искала някакви особени направления или специалисти, че да преценя дали имам свободен достъп до такива.

Направиха ЕЕГ, направиха ЯМР, дадоха диагноза, изписаха лекарства и препоръчаха генетични изследвания и диета. Самоинициативно потърсихме единствено второ мнение от различна болница в различен щат от нашия за евентуално потвърждение или отхвърляне на диагнозата “епилепсия”. Това беше лесно да се организира. След като и от другия щат потвърдиха диагнозата, последвахме всички инструкции от болницата ни по местоживеене.

За деца с епилепсия тук се полагат по 1 ЕГГ на година и по 1-2 контролни прегледа с невролог. Ако човек иска повече не знам какво става.

От болницата по диетата се полага кръвен тест всеки 1-2 месеца, уринен тест 2 пъти на ден (вкъщи го правим) и неограничен брой консултации с екип от метаболитен специалист и диетолог.

В училището мед.сестра има доза диазепам за ректална употреба в случай на спешна необходимост при гърч, по-дълъг от 5минути и шише с Кепра и Вит Б6, ако случайно забравя вкъщи да му ги дам, да не се разкарвам обратно до училището, а да ѝ звънна и тя да му ги даде.
Малко е дълго, дано става ясно. Ако има въпроси, питайте 🙂❤

# 404
  • Варна
Мисля, че са добри новини при вас! Heart

Общи условия

Активация на акаунт