Епилепсия - ТЕМА 27

• 70 282
  • 690
  •   1
Отговори
# 180
Като свършеше протокола отново ходехме при невролог за да ни издаде нов и след това го заверявахме в здравната каса.Но това бе доста отдавна сега как е не знам.

# 181
В ЗК искат и стария протокол, който те
 прибират.

# 182
Да , това пропуснах да пиша. Носех и рецептурната книжка .

# 183
  • Пловдив
Пазете си го, че ще го търсят в здравната каса, тъй като ако не го подновите пак ще трябва от там да минавате като процедура - все едно за първи път се вади.
Ужасно досадно и недомислено е всичко това с протоколите и рецептите за съжаление.

# 184
Здравейте!

Преди два месеца синът ми (на 4.5г) направи гранд-мал пристъп по време/в края на обедния сън - не съм сигурна точно кога, защото случайно влязох в стаята. Оттогава е на терапия с конвулекс.
Откакто се случи пристъпът спя заедно с него. Също го наблюдавам по време на обедния сън, но той иска да спи в неговото легло (където за мен няма място).
Тук имам нужда от вашия опит и мнение - разбрах, че някои родители купуват камери, постелки, които алармират при някакви промени в дишането. Моля, споделете по какъв начин наблюдавате децата си по време на сън!

# 185
  • Пловдив
За Гранд-мал ще ви е полезна гривната на Empatica. Ние използваме, но не хваща малки пристъпи. При големи винаги е хващала до сега.

# 186
Здравейте! Нека се представя накратко - майка съм на дъщеря с хидроцефалия на годинка и половина, която е и с неуточнени гърчове. От първите часове след раждането беше на фенобарбитал, след което от 4-ти месец сменихме на конвулекс сироп, като в момента от 1 седмица е в процес на спиране на сиропа и е с нова, намалена доза. Иска ми се ако има родител, който е преминал през процеса на спиране на конвулекс или друг антиепилептик, да се включи, защото на мен ми се струва, че намалената доза й се отразява негативно на съня.  Под негативно, имам предвид, че от една седмица сънят е влошен, спи съвсем малко обеден сън, заспива трудно и спи изключително леко. Ако има някой с подобен опит, ще съм благодарна да се включи.

# 187
Здравейте, имам въпрос. Изписаха лекарство с протокол. Казаха ни да го заверим в здравна каса. Днес се наложи да посетим друг специалист който също изписа лекарство с протокол. Той каза , че не е нужно заверка от здравна каса. Ставало по електронен път. Дори се учуди като споменах за изписан медикамент с протокол и че е нужно са ходя до София до здравната. Вие как процедирате с тези протоколи. Става въпрос за ламиктал.

# 188
Преди месец поднових протокол, нищо такова не са казали - електронен път.
Всичко беше постарому - протокол + амбулаторен лист + стар протокол /ако има такъв/.

Освен Ламиктал, какво ви добавиха?

# 189
По принцип за епилепсията пие ламиктал и левебон. Протоколът за другото лекарство е за друг вид болести.Но понеже споменах на лекарят за него и той се позачуди. Пропуснах да питам и друго. До сега ламиктал го купувахме свободно протоколът ми е от ноември. Но поради здравословни причини не успяхме да отидем до София дали ще е проблем като е за минал месец.

# 190
Не би трябвало да е проблем. Обади се в ЗК и питай, щом трябва да пътуваш, да не правиш празен ход.

# 191
  • София
Здравейте,
Трябва да вадят зъб на сина ми и се притеснявам дали упойката няма да се отрази зле. Той пие конвулекс хроно. Дали да ходя пак при невролога да питам?

# 192
Под пълна упойка сме правили много неща. Винаги е бил на лекарства. Но с анестезиологът съм споделяла на какви лекарства е бил. Спомням си че няколко часа по рано ги пиеше. Никога не е спирал приема им. Проблеми поне при него не е имало. Много бързо излизаше от тях.

# 193
  • София
Благодаря, non4eto0 Flowers Hibiscus
Поуспокои ме. Ще говоря с анестезиолог.

# 194
Знае ли някой за гривна или нещо подобно за засичане на епилептична активност без градн мал?
Да засича абсанси, моторни, атипични припадъци, объркване и други.
Чувал ли е някой за припадък  с объркване на съзнанието, страх, приплакване, ходене напред назад из стаята и после спира това поведение.

Общи условия

Активация на акаунт