Епилепсия - ТЕМА 27

• 70 458
  • 690
  •   1
Отговори
# 165
Светла му памет! И аз се интересувам от добър лекар за дъщеря ми  /33 г./ Мисля, че и синът му е лекар, а дали някой ще поеме пациентите в кабинета в кв. Изток в София няма кой да каже. Друго, което ме притеснява е трудното намиране на Депакин, чух, че ще го спират. Дали е вярно?

# 166
  • София, Люлин-8
Извинявам се , ако има тема за епилепсия за възрастни Аз не намерих ....

Здравейте в бг мама няма такава група, ако имате фейсбук може да се включите в групата "диагноза епилепсия", там има както за деца така и за възрастни.
 https://www.facebook.com/groups/894225687285630/?ref=share

Съжалявам че не се включвам редовно но напоследък почти не ми остава време да пиша тук.
Ако на някой му трябвам спешно да ми пише в групата във фейсбук или на лични в месенджър Rositza Manolova. 👍

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 07:37 от romanol

# 167
  • В къЩи.
Светла му памет! И аз се интересувам от добър лекар за дъщеря ми  /33 г./ Мисля, че и синът му е лекар, а дали някой ще поеме пациентите в кабинета в кв. Изток в София няма кой да каже. Друго, което ме притеснява е трудното намиране на Депакин, чух, че ще го спират. Дали е вярно?

Може да замените Депакин с Конвулекс, едно и също лекарство е на различни фирми. Но предполагам,че вече невролога ви го е казал.

Дано се спрат вече с това изчезване на лекарства,че лятото мобилизирах всички близки из цяла България да ми издирват Трилептал.

# 168
Здравейте, искам да попитам тези, които са махали трета сливица на деца, приемащи Конвулекс, как мина процедурата. Лекарят, при който последно водих сина ми, иска да спрем Конвулекса поне за седмица, защото има риск от засилено кървене. Другият ни вариант е да опитаме с лазер, но не е особено ефективен. Конвулекса не мога да му го спра дори за ден.
Травмирана съм много, защото баща ми, наскоро получи инсулт след рутинна процедура и почина. Моят син също е с епилепсия в резултат на вътреутробен инсулт. Сега не знам какво да правя.

# 169
Здравей, преди години  ни се наложи да премахнем третата сливица на сина ни. По оперативен път . С пълна упойка. Лекарствата не сме ги спирали. Не съм наясно защо трябва де се спрат. През годините се е налагало няколко пъти да му правят операции под пълна упойка, но никога не са спирани лекарствата.

# 170
Здравейте, искам да попитам тези, които са махали трета сливица на деца, приемащи Конвулекс, как мина процедурата. Лекарят, при който последно водих сина ми, иска да спрем Конвулекса поне за седмица, защото има риск от засилено кървене. Другият ни вариант е да опитаме с лазер, но не е особено ефективен. Конвулекса не мога да му го спра дори за ден.
Травмирана съм много, защото баща ми, наскоро получи инсулт след рутинна процедура и почина. Моят син също е с епилепсия в резултат на вътреутробен инсулт. Сега не знам какво да правя.

Това не се спира толкова лесно и не става от днес за утре,че само за седмица.
Самото спиране отнема месеци. Ако обаче има пристъп дозата се връща в контролната такава.
Най-добре консулт с невролог и анестезиолог.

# 171
Гърч вероятно ще има. Миналата година валпроатът му беше на долна граница. Почти месец се оказа, че неволно, сме давали по- ниска доза от назначената. Не беше правил гърч повече от 3 години. Разболя се, вдигна рязко температура и това, съчетано с ниската доза, доведе до пристъп. Не мога да рискувам цял месец да намалявам дозата до пълно спиране и после да я връщам обратно. Иначе скоро му предстои профилактично ЕЕГ при следящия го невролог, ще го питам и него. Не мисля, че ще одобри, а и на мен, не ми се рискува.

# 172
Доста е рисковано да се спират лекарства . Особено пък след като детето на скоро е имало пристъп.  Спомням си че лекарството му го давах няколко часа по рано от операцията.

# 173
И аз бих направила консултация с невролог и анестезиолог. Май и на този доктор (УНГ вероятно) не бих се доверила. Как може да дава такива съвети, не знае ли как се дозират противоепилептични лекарства?

# 174
  • София
Здравейте! Момченцето ми преди месец отключи епилепсия. Следим се в Турция, лекарят там назначи лечение и засега всичко върви добре. Но не е ли редно да имаме и лекар в София, който да го следи? Хората, които се следите в чужбина, нямате ли и някой невролог в България, на който да рачитате ако стана нещо спешно и страшно?

# 175
Скрит текст:

Може да замените Депакин с Конвулекс, едно и също лекарство е на различни фирми. Но предполагам,че вече невролога ви го е казал.

Дано се спрат вече с това изчезване на лекарства,че лятото мобилизирах всички близки из цяла България да ми издирват Трилептал.
Купували ли сте от Турция или Гърция и какво е нужно за да може да се закупи там.
Ще съм благодарна на отговор по този въпрос.

Замяната на Депакин Хроно с Конвулекс Хроно няма никаква разлика, прилагано е, работи.

# 176
Форест, сигурни ли сте че е за оперативно лечение? Голямата дъщеря пи лимфомиозот и избегнахме операцията. Иначе за кървенето - ако тромбоцитите са в норма, но не на долна граница, не би трябвало да има проблем с кървенето. Попитайте ако трябва и за нещо да пие , за да няма кръвоизливи - както се пие за тромби  и разреждане, така би трябвало да има и обратното лекарство.

# 177
Според повечето лекари е за операция. Ще коментирам с невролога му за кървенето. Ние често му пускаме ПКК и ДКК, защото все е болен, и на база резултатите, решават ще пие ли АБ, или не. Другия месец е на контролно ЕЕГ, така че ще обсъдя този въпрос със следящия го лекар.
Faumea, ако стане нещо толкова по- сериозно, се отива директно в спешното. Дано не се случва. Иначе около мен има и майки, които водят децата си както тук, така и в Турция. Други пък изобщо не се следят в БГ. Ако ще се чувстваш по- спокойна, намери невролог в БГ, който също да го наблюдава.

# 178
  • В къЩи.
Купували ли сте от Турция или Гърция и какво е нужно за да може да се закупи там.
Ще съм благодарна на отговор по този въпрос.

Не съм купувала такъв вид лекарства от там и нямам представа как става .
Едва ли може да се купят свободно .

# 179
Здравейте искам да попитам, тези от вас, които вземат лекарства с протокол, какво се случва с бланката на протокола след като вече е използван и попълнен за 6 месеца? Трябва ли да се върне на невролога или в здравната каса? За първи път през м. Май издадоха протокол на дъщерята. За съжаление невроложката е в болничен и протокола няма как да се поднови, добре че е на Левебон, който не е толкова скъп. Евентуално при нея ще сме чак в началото на декември и се чудех какво се случва с вече попълнения протокол🤔

Общи условия

Активация на акаунт