Епилепсия - ТЕМА 27

• 70 478
  • 690
  •   1
Отговори
# 150
Тук в темата не сме лекари.На някои хора е предписан депакин, който намалява пристъпите.При някои обаче се налага добавяне на втори, трети, четвърти, че и пети медикамент, за да се овладеят пристъпите.Всичко зависи от ЕЕГ и преценката на лекуващия лекар.Синът ми е бил на пет медикамента едновременно и пак е получавал пристъпи...Единствено конвулекса засили апетита и съответно килограмите, с времето нещата се нормализираха.И пак да кажа - няма по-добро лекарство, всичко зависи от конкретния случай.

# 151
Трудно е наистина да се каже кое лекарство е по добро и по щадящо организма. Синът ми пиеше Депакин много години. Дали от него или не качи килограми. След време му го замениха с Ламиктал. Не мога са кажа кое от двете му влияят по добре.

# 152
  • Варна/Белгия
Здравейте, кое лекарство е по - добро при атипични абсанси, фокална епилепсия и мания - Депакин или Ламиктал.
Кое помага за успокоение на нервите и най важното, не се напълнява драстично. Кое е по- щадящо организма, но съм добър ефект. Детето няма големи гърчове.

Атипичните абсанси са едни от видовете епилепсия най-трудно овладявани.Ние сме пробвали за 10 години поне 20 вида лекарства и комбинации,били сме на кето диета и имаме поставен ВНС и единствено пубертета успя да ги спре.А специално за тези два вида медикамента и двата повлияха много зле на дъщеря ми.

# 153
Благодаря,  Даяна вие пробвали ли сте Заронтин - етосуксимид, изписват го за абсанси. Какво е  ВНС, ако мога да попитам. На колко години спряха в пубертета?

# 154
Здравейте, кое лекарство е по - добро при атипични абсанси, фокална епилепсия и мания - Депакин или Ламиктал.
Кое помага за успокоение на нервите и най важното, не се напълнява драстично. Кое е по- щадящо организма, но съм добър ефект. Детето няма големи гърчове.
За ламиктал (ламотригин): предписва се при фокални пристъпи и биполярно разстройство (над 18 години!). Действа общо взето успокояващо върху настроението. Дозата се покачва и намалява изключително бавно. Това е информация от листовката, решението е на лекуващия лекар!
Аз не забелязвам странични ефекти, няма напълняване. При всеки е различно.

# 155
  • Варна/Белгия
За ламиктал (ламотригин): предписва се при фокални пристъпи и биполярно разстройство (над 18 години!). Действа общо взето успокояващо върху настроението. Дозата се покачва и намалява изключително бавно. Това е информация от листовката, решението е на лекуващия лекар!
Аз не забелязвам странични ефекти, няма напълняване. При всеки е различно.
Ламикатала се изписва и за генерализирани пристъпи и понякога има доста силни странични реакции.

# 156
Ламикатала се изписва и за генерализирани пристъпи и понякога има доста силни странични реакции.
Ставаше дума за фокални и абсансни пристъпи. Иначе сте права, изписва се и за генерализирани. Страничните реакции могат наистина да бъдат силни. Особено опасни при това лекарство са резките промени в дозата, които водят до опасни кожни реакции (пише ги в листовката)

# 157
  • Варна/Белгия
Ставаше дума за фокални и абсансни пристъпи. Иначе сте права, изписва се и за генерализирани. Страничните реакции могат наистина да бъдат силни. Особено опасни при това лекарство са резките промени в дозата, които водят до опасни кожни реакции (пише ги в листовката)
Абсансите се водят генерализирани пристъпи.При дъщеря ми и двата опита с ламиктал я доведоха до епи статус веднага.

# 158
Абсансите се водят генерализирани пристъпи.При дъщеря ми и двата опита с ламиктал я доведоха до епи статус веднага.
Моя е грешката, извинявам се. При нас с първия опит пристъпите много се усилиха, спряхме го, след няколко месеца пак пробвахме и нямаше странични ефекти. Оттогава е единственото лекарство, което върши работа.
На каква доза получихте статус?

# 159
  • Варна/Белгия
Моя е грешката, извинявам се. При нас с първия опит пристъпите много се усилиха, спряхме го, след няколко месеца пак пробвахме и нямаше странични ефекти. Оттогава е единственото лекарство, което върши работа.
На каква доза получихте статус?
Първия път още с първото хапче,а вторият не си спомням.

# 160
  • Страната на чудесата
Здравейте, пише ви една много притеснена майка на момче на 2г.4м.
Вчера докато стоеше на столчето за хранене, след като беше хапнал и си играеше с една кола, детето наведе напред тялото си , повдигна леко глава и вдигна нагоре очите си. Това продължи около 5 секунди. Изтръпнах... след това беше адекватен, не беше уплашен, не е повръщал. Все едно нищо не се бе случило.
Преди седмица го наблюдавах същото нещо, докато гледаше Тв, от тогава изобщо не пускам тв, но ето, че вчера пак направи същото.
Има ли и при вашите деца такъв тип поведение по време на епилептичен пристъп, абсанс епилепсия?
Проперъчайте ми невролог във град Варна, който да види детето и да направи ЕЕГ? 🙏🙏🙏

# 161
  • Варна
Вариант 1.ЕЕГ може да направите при невролог Ралчева, а прегледа при Щилиянов, но в частния му кабинет, защото по здравна каса ще чакате месеци и пак не е сигурно.
Вариант 2.Звъните в Майчин дом и питате на коя дата доктор Делиганева ще е при тях и как точно да действате за да запазите час/става трудно и свършват бързо /. Ако не успеете да запазите, отивате и чакате на място, няма да ви върне. Там има и сестра, която прави ЕЕГ.
Направете клипче на това, което описахте, за да го покажете.

# 162
Случайно някой да има номер на НЕЛК, различен от този посочен в сайта? Цял ден ми дава заето.

# 163
Вариант 1.ЕЕГ може да направите при невролог Ралчева, а прегледа при Щилиянов, но в частния му кабинет, защото по здравна каса ще чакате месеци и пак не е сигурно.
Вариант 2.Звъните в Майчин дом и питате на коя дата доктор Делиганева ще е при тях и как точно да действате за да запазите час/става трудно и свършват бързо /. Ако не успеете да запазите, отивате и чакате на място, няма да ви върне. Там има и сестра, която прави ЕЕГ.
Направете клипче на това, което описахте, за да го покажете.

За доктор Делиганева в,, Майчин дом ", може да видите и в сайта им за свободен час и да си запазите.

# 164
Извинявам се , ако има тема за епилепсия за възрастни Аз не намерих , но ако има такава ,  моля  администратор да ме прехвърли.
Доскоро  лекуващия лекар беше доц Алексиев , но за съжаление  скоро почина

Търся   добър  епилептолог   с правене на ЕЕГ на място  За  гр. София

Общи условия

Активация на акаунт