Епилепсия - ТЕМА 27

• 69 700
  • 690
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте!
Нова съм тук, с мъниче на 4 месеца с епилепсия (все още неоткрита причина). Живеем в чужбина, където се лекуваме.  Иска ми се да пътуваме за България по Коледа, но ме притеснява, че не съм сигурна какво да правим, ако има криза по това време.
Можете ли да ми препоръчате добра болница/спешно отделение/лекар, където биха могли да я приемат, ако се наложи?
Живеем в София, Младост 1.

# 571
Здравейте борбени майчета  от доста време не съм писала, но ето че пак нахлувам с проблеми. Синът ми на 11 октомври получи пристъп характерен със схващане на краката. До сега винаги сме успявали да го хванем да не падне, но този път не успях и падна на земята . От тогава е с болки в десния крак на който явно е паднал. Правиха снимка нямало нещо сериозно, но ми казаха възпален нерв. Пи доста лекарства , болката понамаля ,но не напълно. А има и слабост в крака. Доста ме притеснява това нещо, просто не знам колко още време ще го гледам как го мъчи . А той по принцип е доста издръжлив на болка,но явно си го боли доста щом се оплаква.
Мажи с обезболяващо - Волтарен, Диклак .....
При нас има сходен проблем, но схаващането е на цялата лява страна /по думите й, лявата страна изчезва/, ако успее да се подпре, добре, ако не, пада.

# 572
По принцип пи Волтарен, но ще пробвам и с мазила. Дано има ефект ,че вече не ми се иска да пие лекарства.Достатъчно пие други , та и такива.

# 573
Здравейте,с доказана епилепсия съм от  16 години,до преди година и половина пиех Левебон и Епитрижин,но нещата се влошиха и неврокопската ми замени Епитрижина с Конвулекс Хроно 500 мг .Проблемът е че не съм раждала,а със съпругът ми най-вероятно ще правим инвитро.Споделих това с лекарката и тя каза че засега го намаляваме на 2х1,ще помисли за друг вариант,първо иска да си направя ЕЕГ след две седмици да види как е положението с по-ниска доза.Като цяло обаче каза че и двата варианта не са добре за плода(ако забременея),с прием на Конвулекс има риск,но и да не го пия пак има риск при пристъпи.Има ли някой,който е минал по този път и може да ми каже при него как са се получили нещата.

# 574
Здравей аз съм на Левебон терапия и с първата ми бременност нямах проблем както и сега с втората бременност нямам проблем. Невроложката ми знае че съм бременна и каза че няма да намаля дозата 2 по 1 и не е проблем за плода.
Здравейте,с доказана епилепсия съм от  16 години,до преди година и половина пиех Левебон и Епитрижин,но нещата се влошиха и неврокопската ми замени Епитрижина с Конвулекс Хроно 500 мг .Проблемът е че не съм раждала,а със съпругът ми най-вероятно ще правим инвитро.Споделих това с лекарката и тя каза че засега го намаляваме на 2х1,ще помисли за друг вариант,първо иска да си направя ЕЕГ след две седмици да види как е положението с по-ниска доза.Като цяло обаче каза че и двата варианта не са добре за плода(ако забременея),с прием на Конвулекс има риск,но и да не го пия пак има риск при пристъпи.Има ли някой,който е минал по този път и може да ми каже при него как са се получили нещата.

# 575
Благодаря,за Левебона знам че не пречи,но Конвулекса не е препоръчителен.
Здравей аз съм на Левебон терапия и с първата ми бременност нямах проблем както и сега с втората бременност нямам проблем. Невроложката ми знае че съм бременна и каза че няма да намаля дозата 2 по 1 и не е проблем за плода.

# 576
Здравейте! Минавам само да кажа, че подарявам останало количеството Леветиракон в срок на годност. Опитах се да пусна публикация в групата във facebook, но се оказа, че не могат да се публикуват лекарства там. Предпочитам лично предаване с оглед усложнение при транспорта, от Пазарджик съм.

# 577
Здравейте! Минавам само да кажа, че подарявам останало количеството Леветиракон в срок на годност. Опитах се да пусна публикация в групата във facebook, но се оказа, че не могат да се публикуват лекарства там. Предпочитам лично предаване с оглед усложнение при транспорта, от Пазарджик съм.
Здравейте, ако случайно решите  с куриер ,ще помоля за Леветиракон.

# 578
Здравейте, синът ми вече е на 8 години, през лятото ще навърши 9г. Отключи епилепсия на 1г. и 6м. Овладяхме я изцяло, като през годините имаше един гърч, заради погрешна дозировка на медикамента, който приема. Към  момента все още е на Конвулекс под формата на сироп. Преди два месеца валпроатът му беше 53. ЕЕЕГ- то беше добро (периодично му правим кръвни изследвания и ЕЕГ). Той е висок и тежи 47кг. Освен това, откакто започна училище, доста напълня. Съответно, неврологът, който го следи увеличи дозата, като сега приема по 10мл. сутрин и 10мл. вечер.
Препоръчано ни е вече да преминем към Конвулекс под формата на таблетки.
Преди години бях чела, че при някакво дете е имало проблем и е получило гърч. Може ли да споделите опит? Знам, че активното вещество си е същото, но много се притеснявам от този преход. Освен това смятам да го понатоваря физически. Записвам го на плуване и други неща, защото трябва да се справи с излишните килограми. При него е недопустимо да напълнява, дори малко, защото има и друг проблем.
Ще съм благодарна да споделите имало ли е проблем при вашите деца след преход от Конвулекс на сироп към Конвулекс на таблетки.

# 579
Дъщеря ми, на 9 години, над година е на конвулекс хроно от 300 мг, сутрин и вечер по 1 таблетка. Не съм забелязала промяна от сироп на таблетка. Вече според вашата дозировка ще ви определят кой вариант на таблетките е подходящ и по колко. Делят се на половина, имат разделителна линия.

# 580
И при нас нямаше промяна при преминаване от сироп на таблетка. Детето много искаше да премине на таблетка, защото сиропът бил много гаден, опитахме го с баща й, вярно е отвратителен. Преминаването беше от сироп към Конвулекс хроно 300.
И моята дъщеря е на 9, почти 10, но вече е на Конвулекс хроно 500 мг (2 по 1), килограмите са около 50.

# 581
Синът ми на 4г и 6 м започна да приема конвулекс сироп. На 5г и 3м невролога изписа конвулекс хроно 300мг. Никакъв проблем нямаше при преминаването към таблетки.
Между другото след първия пристъп му правеха ЕЕГ и изследване на валпроат всеки месец. Докато беше на сироп резултатите за валпроата все бяха ниски и след всяко изследване вдигаха дозата. В един момент лекуващите от св.Наум искаха да добавят втори медикамент. Тогава реших да потърся други мнения и добре, че беше д-р Христова да смени на хроно. На следващото контролно изследване (2м по-късно) валпроата беше на горната граница и намалихме дозата.

# 582
  • софия
Сина ми още на 6 години премина на таблетки. Освен, че сиропа е отвратителен, таблетките са по - удобни и в ежедневието. Те са с удължено освобождаване и дори да се пропусне една, не е от съществено значение.
Няма от какво да се притеснявате.

# 583
Форест рейн, а след като не е имало гърч толкова години, защо не пристъпват към спиране на лекарството?
На нас казаха, че трябва да минат две “чисти” години. Не смея да мечтая…

Детето ми е на 5г7м и пие Левитарацетам сироп, ужасно гаден е.

# 584
Защото може да няма гърч, но ЕЕГ да има изменения, да не е чисто.

Общи условия

Активация на акаунт