Епилепсия - ТЕМА 27

• 69 718
  • 690
  •   1
Отговори
# 555
За промяна на диспансер трябва само да намериш нов лекар, който ще го диспансеризира, той ще задвижи нещата.Не е необходимо да уведомяваш стария.
За витамините може да се консултираш с ЛЛ.

# 556
Здравейте! Искам да Ви попитам, колко дни най-късно след  епилептичен пристъп може да се направи ЕЕГ, което да отчете смущенията в мозъка.
Коя болница бихте ми препоръчали за следене/лечение на симптоматична епилепсия, “Св. Иван Рилски” или “Св. Наум”?

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 09:06 от ..::Only.One::..

# 557
Здравейте, при занижени стойности на вит Д какво давате на вашите деца и в каква доза? За съжаление невроложката реагира остро на факта, че на своя глава съм я изследвала за Д и вит. от група Б и игнорира изследването. Така, че не ми даде препоръки. Та по този повод да питам някой знае ликаква е възможността да се откажем от диспансер при тази невроложка? Вариант да се срещам с нея още веднъж ми е краен. И още един въпрос ако има лекуващи се при Димитър Стаматов, той има ли пациенти на диспансер при него?

Аз давам по 3 капки на ден Вигантол по препоръка на детската ендокриноложка др Десислава Йорданова. Бяхме при нея по друг повод, но от нея разбрах, че Конвулекс извлича вит Д и тя назначи дозата. Невролозите, които са ни следили досега, никога не са ни го казвали. Когато съм ги питала за витамини ми препоръчват най-масовите на пазара... Повече не разчитам на тях по този въпрос.

# 558
Здравейте Simple Smile Някой дали има наблюдения дали може да са завишени моноцитите, пт прием на конвулекс или от самата епилепсия? Понеже са леко над граница всеки път последните месеци на лечение сме пт Ноември месец

# 559
Здравейте търсих в други теми,но са много стари и не мога да намеря информация.МОЛЯ ако има мама с бебе с поставена диагноза левкодистрофия нека ми пише.Момченцето ми което сега е на 1 год.,на шест месеца беше диагностициран с левкодистрофия.Беше на два месеца когато започна да прави епилептични гърчове(с град мал е)

# 560
Възможно е.В болницата лежахме с дете, което получаваше пристъпи при миризма на оцет.Абсансите са с различни прояви.Наблюдавайте детето и ще се научите да ги разпознавате.При сина ми имаше едно застиване за секунди, като през това време често се разтягат ъгълчетата на устата като усмивка.Или както върши нещо не спира, а сякаш го върши на забавен каданс.Провери дали детето се изпотява.При нас от друго лекарство се случи да спре потенето, тялото не може да се охлажда и бързо прегрява.

Здравейте,

Може ли малко повече информация какви други пристъпи получава и изобщо как стигнахте до диагноза. Синът ми прави същото нещо през деня - много често. Направихме ЕЕГ - огнище вляво. Невроложката обаче е сигурна, че това е тик, а не провокация от огнището. Предстои ни ЯМР. До ЕЕГ стигнахме по препоръка на гастроентеролог - много силни болки в корема през нощта, които обаче спряха. Изобщо не знам за какво да следя. Според невроложката той няма пристъпи - но това “усмихване” от къде идва не знам. Засега ще изчакаме и с лекарства, но честно казано съм на нокти какво да очаквам.

Благодаря предварително Simple Smile

# 561
Това " усмихване" е проява на пристъп, не зная каква е разликата в ЕЕГ при тикове и пристъп.Понеже си има диагноза епилепсия ни казаха че са абсансни пристъпи.

# 562
Дали е тик или пристъп го установява разчитащия ЕЕГ-то. И при нас диагнозата епилепсия е поставена, но отчете тикове.

KokoMira,
 "...застиване за секунди, като през това време често се разтягат ъгълчетата на устата като усмивка." А диша ли пред тези няколко секунди или поема дълбоко въздух като премине?

# 563
То ставаше за секунди, след това си дишаше нормално и продължава да прави това, което е правил преди.
Но имаше и едно друго застивне, с леко отворена уста и издаваше гърлени звуци ъ-ъ-ъ-ъ, накъсани такива, също за секунди.

# 564
Дали е тик или пристъп го установява разчитащия ЕЕГ-то. И при нас диагнозата епилепсия е поставена, но отчете тикове.

KokoMira,
 "...застиване за секунди, като през това време често се разтягат ъгълчетата на устата като усмивка." А диша ли пред тези няколко секунди или поема дълбоко въздух като премине?

Според невроложката, която го разчита няма пристъпи. Ще видим какво ще покаже ЯМР. Имат съмнения за Роландова според ЕЕГ.

# 565
Здр. На 32 г.съм и моля за вашето мнение. Ходих на кардиолог и ми откри междупредсърден дефект-6 мм дупчица, която ще се запълни оперативно. Но според кардиолога дупката е предизвикана от тромб като дете, който от сърцето е отишъл в мозъка и е предизвикал епилепсията при мен. И доктора смята, че отстраняването на дупчицата ще повлияе на епилепсията. Предстои ми скенер на глава и сърце.

# 566
Здр. На 32 г.съм и моля за вашето мнение. Ходих на кардиолог и ми откри междупредсърден дефект-6 мм дупчица, която ще се запълни оперативно. Но според кардиолога дупката е предизвикана от тромб като дете, който от сърцето е отишъл в мозъка и е предизвикал епилепсията при мен. И доктора смята, че отстраняването на дупчицата ще повлияе на епилепсията. Предстои ми скенер на глава и сърце.
Тромб не може да предизвика директно епилепсия, може би индиректно, ако мозъкът се увреди поради намален достъп на кислород. Но това може да се каже след образната диагностика, не преди нея. Както и да е, ако се е получило увреждане, то няма да изчезне ей така.

# 567
Здравейте мили дами 😊

На 31 съм с епилепсия от 9 годишна. От тогава не съм получавала припадъци, но още пия лекарства - Трилептал.
Понеже с мъжа ми искаме да си имаме бебе скоро, много се притеснявам за ефектите от лекарството. Търся си добър невролог (в момента само се водя при една, която дори и не ме преглежда и спрях да ходя), който да може да ме наблюдава и съветва през този период. Четох за доц Димова в Иван Рилски и Кузманова в Св. Наум, но не мога да се ориентирам. Ходила съм при Алексиев и при Калчпачки, но Алексиев почина лека му пръст, а Калпачки вече не работи със НЗОК и цените са му космически поне за мен.

Моля ви се да ме ориентирате кой ви е наблюдавал по време на бременност и от кого сте доволни?

# 568
Здравейте и от мен. За съжаление се налага да се включа и аз в тази тема. Детенцето ми на 5 г. е с няколко епилептични гърча и пием конвулекс от 7 месеца. На последните изследвания излязоха малко завишени чернодробни ензими. На някой с подобно лекарство случвало ли му се е и какво предприе лекарят в този случай?

# 569
Здравейте борбени майчета  от доста време не съм писала, но ето че пак нахлувам с проблеми. Синът ми на 11 октомври получи пристъп характерен със схващане на краката. До сега винаги сме успявали да го хванем да не падне, но този път не успях и падна на земята . От тогава е с болки в десния крак на който явно е паднал. Правиха снимка нямало нещо сериозно, но ми казаха възпален нерв. Пи доста лекарства , болката понамаля ,но не напълно. А има и слабост в крака. Доста ме притеснява това нещо, просто не знам колко още време ще го гледам как го мъчи . А той по принцип е доста издръжлив на болка,но явно си го боли доста щом се оплаква.

Общи условия

Активация на акаунт