Хиперактивно дете на 20 месеца

• 44
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имам дъщеря на 20 месеца и живеем в чужбина.
До сега педиатърката, която я следеше говореше че е едно жизнено дете и че това трябва само да ме радва, но все пак я беше виждала само в кабинета по време на прегледите. Малката се късаше да плаче и да се държи доста емоционално, но го отдавахме на страх от прегледа и боцкането при ваксинация.
Сега сме на гости в България и я заведох тук на педиатър в клиника Нова.
Омете цялата клиника да тича като изтървана , тръшкане и писъци че ѝ прекъсвам играта за да я вкарам в кабинета за преглед, тръшкане и писъци за да си тръгнем...
И педиатърката естествено я видя във действие и каза че детето си е хиперактивно.
Предстои ни преглед при специалист за поставяне на официална диагноза., но бих искала до тогава да разбера и да се подготвя за това което предстои като терапия оттук нататък.
Освен че е много трудно да се спре на едно място и не ме слуша изобщо, малката често се държи така сякаш изобщо не ме чува. А със сигурност си чува.

# 1
Истината е, че в много държави и то по-развити от България, такива деца не ги делят от другите и не им слагат етикети.
В България едва ли не вече всяко 2-3 дете е с някаква диагноза - нещо модерно стана.
Имайте си едно на ум за диагнозата, която ще ви дадат. И особено си имайте на ум, ако решат да изписват на такова малко дете успокоителни лекарства.
Ако детето се развива нормално - физически и интелектуално за възрастта, не би трябвало да ви тревожи нищо.

Общи условия

Активация на акаунт